Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.

Ще е близо до летището, строежът му почва през лятото
Обновена: 15 дек 2010 14:51 | 14 дек 2010 12:16, Красимир Ангелов
180
Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.
Националите скоро ще играят на нов стадион. Снимка: Булфото

Новият национален стадион ще бъде само за футбол и на него няма да има лекоатлетическа писта.

Той ще се намира близо до летището и ще струва 140 млн. лв., съобщиха от спортното министерство.

Новината, че след спортна зала на 4-ти км ще се строи и нов стадион, съобщи премиерът Бойко Борисов още в неделя.

"Много отдавна се търси решение за изграждане на национален стадион, който да е покрит с козирка и да не е в центъра на София", съобщиха от спортното министерство.

Идеята е да не се блокира центърът за всеки мач на "Васил Левски". Строежът ще започне след завършването на новата зала през лятото, която трябва да бъде открита през август.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Национален стадион
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не щеме ний наука ,пенсия и здраве,не щеме ни пари,неискаме свободас човешки правдини.*Напред, напред гербери,към магистрали и стадиони да вървим!Доста сме овци,ще търпим!*Доста сме лежалив робски пелени,доста още , ще лежимробски хора ний.*Напред, напред,Към Шенген с ГЕРБ да вървим!Доста сме овци доста още, ще търпим!
121
0
 
13
 
! Отговори
Пари за зрелища преди 13 години
Да се строят ударно магистрали и пътища е жизнено необходимо за България, защото означава много по-големи възможности за инвестиции, за развитие на икономиката и намаляване на хилядите жертви от катастрофи по пътищата !Но да се наливат в условията на финансова криза пари за строителство на стадиони и спортни зали не би могла да се класифицира като задача с първостепенен приоритет, тъй това не не е инвестиция с бърза възвращаемост !
120
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Трябвало завод за ***! Бойко е прав, просто вади стадиона от завода за ***- София
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а така , прави стадиони да се раждат повече бесни селяни ритнитопковци които да могат да пият здраво и да зарязват жените и децата си. Междувременно ние ще си изхвърляме *** в бояна
118
1
 
12
 
! Отговори
Филип преди 13 години
За стадион "Пловдив" не могат да се намерят 12 млн. лева за окончателното му завършване, а за чисто нов стадион в София могат инвестират 140 млн. лева??? Направо съм възмутен!!! Трябва ли да харчат такива луди пари по време на криза? И не е ли по целесъобразно да се ремотира стадиона в Пловдив?
117
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами хайде покажи на нас-простите, как така УЕФА реши да развърже кесията?! Как така реши да налее едни 140 млн за стадион точно в България, ама дай официална информация, не гербаджийски партенки! Щото аз за такова чудо до сега не съм чувал! УЕФА да налива пари за нечий стадион?!?! Дори и в страните, където предстои провеждането на първенство, т.е. УЕФА се е ангажирала с тях, стадионите са си проблем на страните! Не на УЕФА! Та, как го измислихте това, че някой си щял да дава милиони за Боковия кеф, просто акъла ми не го побира! Истината е, и аз я написах по долу, че спортната зала отива на завършване, и вече няма от къде да се краде и да се пълнят партийните каси за изборите догодина! За това, нека да завъртим едни 140 млн, от тях да откраднем 10-15%, за да има и за плакати, и за телевизионни реклами, и за фалшификации, и за кебапчета за ***.... Ей това е истината!
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забелязвате ли иронията - вместо завод за *** - 140 милиона за стадион, вместо 10 милиона за стадион Пловдив - софийският *** в Пловдив
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво - дойде на власт с обещание за хляб и зрелища и сега ще може доволно на края на мандата си да каже "е поне 50% от програмата си изпълних". Друг е въпросът какви ще са зрелищата на тоя стадион...
114
0
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
Тикво построй първо завода за ***, щото без стадион можем без завод няма да минем!
113
1
 
12
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Странно кой *** е решил, че трябва да се потрошат 140 млн. (доста съмнително висока цена) за ненужно и безсмислено съоръжение. Футболът в БГ отдавна умря и не виждам как подобна инвестиция изобщо някога може да се върне!
112
7
 
1
 
! Отговори
kuliuzz преди 13 години
Пак всички псуват, пак всички недоволни.... ама някой да провери тия пари от къде реално идват? няма такива, всеки умозаключава.... истината е, че една голяма част от парите идват от УЕФА! Но вие и в това ще намерите косур, конспирация и т.н. Тази държава ще се оправи, когато всички живели по комунистическо измрат!!!
111
2
 
4
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
Трябват ни заводи за преработка на отпадъци и енергийни централи. Той свинарници ще ни строи!
110
1
 
2
 
! Отговори
Fireman преди 13 години
140m miliona- balha go uhapala pogarnikarq bez osnowno,batko wi bokiko kolko milioi ima wie tolkowa ne ste si i fantazirali
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво са 140 млн. лв.за герП. Нищо работа. те за подслушване дават 100млн. годишно, нема грижи. "Нов морал"...
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас! Трябват ни болници и заплати на лекарите, училища и университети, култура и възраждане на българщината. Футболът може да дойде и после. За какво ни е стадион след като нацията загива! За какво ще ни е този стадион след като ще изчезнаем като българи и страната ще се напълни с безчинстващи *** банди!
107
0
 
8
 
! Отговори
Alexa преди 13 години
Този премиер нещо му куца,...да строиш стадион на фона на царящата беднотия си е чисто извращение на гърба на народа, че и на гърба на държавата... предвижда по голяма задлъжнялост за 2011, иначе на ти стадиончета... забранява на общините да теглят кредити, а па той ще се олива в харчове и по-висока задлъжнялост на странат през 2011.... ха кажете ми сега това здравомислещ и стабилно стъпил на земята ли е този човечец
106
0
 
6
 
! Отговори
MMM преди 13 години
Няма ли кой да го вразуми? Ака толкова иска стадион, да си изкара 150 милиона от джоба и да прави каквото ще. Не да изтупва праха от народа.
105
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
приоритетите на правителството ме кефат максимално, невярвах но тези тотално ни загробиха
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да позная ли кой ще го строи? главбулгарстрой без конкурс "по изключително изгоден за държавата договор" от тия 140 Оня *** ще лапне поне 20 милиона ама дано не е жив да им се радва. Как може да сме толкова смотани господи.
103
0
 
0
 
! Отговори
бтк преди 13 години
Хахахахахаха браво баце?