Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.

Ще е близо до летището, строежът му почва през лятото
Обновена: 15 дек 2010 14:51 | 14 дек 2010 12:16, Красимир Ангелов
180
Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.
Националите скоро ще играят на нов стадион. Снимка: Булфото

Новият национален стадион ще бъде само за футбол и на него няма да има лекоатлетическа писта.

Той ще се намира близо до летището и ще струва 140 млн. лв., съобщиха от спортното министерство.

Новината, че след спортна зала на 4-ти км ще се строи и нов стадион, съобщи премиерът Бойко Борисов още в неделя.

"Много отдавна се търси решение за изграждане на национален стадион, който да е покрит с козирка и да не е в центъра на София", съобщиха от спортното министерство.

Идеята е да не се блокира центърът за всеки мач на "Васил Левски". Строежът ще започне след завършването на новата зала през лятото, която трябва да бъде открита през август.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Национален стадион
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
22
 
! Отговори
Пасионария преди 13 години
И Хитлер е запомнен със строежа на магистрали, стадиони, затвори, но не само ...Колко българи ще измрат защото: за цяла София имало 10 екипа в Спешна помощ, затова баба Роза чака 5 ч. "лекар", ако може да се нарече такъв въпросното лице от TV -репортажите; няма за направления, за лекарства, за пенсии, а разни псевдо-шоута и президенстски "Коледи" събират пари за неща, които ни се полагат по право. В основите на стадиона да вградят поне кости на починалите, да се помни защо са стискали зъби..
101
0
 
13
 
! Отговори
Жи преди 13 години
Ей нещастници, налейте 140 милиона в стадион Пловдив и той ще стане в пъти по-добър от плануваният от Вас. Типично по български вместо да довършиш нещо готово почваш ново... Трагедия пълна!
100
1
 
10
 
! Отговори
Ал преди 13 години
Като нямаме футбол,то поне да имаме стадион!
99
10
 
12
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Текст: Б. БОРИСОВМузика: В. СидеровИзпълнение:В.Маринов Герберите магистралите изграждататакист със тях строят.Тикви,тикви!Славен път ни чака трудов път. Припев:Гербери, атакисти, тиквисме в един и същи строй.Гербери, атакисти, тикви!заедно във труд и бой.( винаги във труд и бой)А пенсионерите да *** Гербери щурмуват небесата,атакиести след тях летят.Тикви,тикви!Славен път ни чака магистрален път! Припев:Герберисти,атакисти, тиквисме в един и същи строй.Герберисти, атакисти, тикви!заедно във труд и бой.( винаги във труд и бой) Герберите воюват със войната,атакистите на стража бдят.Тикви, тикви!Славен път ни чака трудов път!
98
0
 
1
 
! Отговори
las bolas преди 13 години
Не виждаш ли че се бъзикам. Какъв МанЮ, какъв Реал...
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойкооо, не ни трябва стадион ,а ефективни детско юношески школи със съвремени тренировъчни бази. И крайно време е да се спре шуробаджанашкия принцип да се записват деца в Левски или ЦСКА.
96
0
 
12
 
! Отговори
преди 13 години
Пожарникаря вместо да прави стадиони да направи една голяма дискотека за чудо и приказ там нащи ритнитопковци равни нямат и фенове и всички ще се веселят апак с този стадион я има посещаемост я не и то за тези балерини от магаданс няма смисал пари на вятара
95
7
 
12
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
И за чий *** е този стадион. Оправданието, че за всеки мач се затварял центъра на София, не лови дикиш. Защо затварят центъра? За да може МВР да отчита дейност? Дали затварят или не, пак има потрошени рейсове и тролеи. А да и трафика става ужасен.
94
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Поредната партенка от това правителство. Ако това не се случи до 2012 - няма да има смисъл, а след тази година няма да има значение!
93
0
 
9
 
! Отговори
Лудите на стадиона преди 13 години
Верно! И аз тъкмо за това се бях замислил! Кога се проведе търг за обществена поръчка за изграждането на този стадион, кои бяха фирмите кандидати?! Кой избар изпълнител?! Въпроси разни.... Или, като оная далавера в Кюстендил с герберските фирми, дето строили "на пожар", щото трябвало да ликвидират последствията от наводнението, пък сега ламтят да вземат още 50%...и тук май са така нащата! Толкова спешно се нуждаем от стадион, че няма време за търг....
92
0
 
13
 
! Отговори
Колю преди 13 години
Да бяха показали малко желание за игра, че да им се строи нов стадион.
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе по добре да се дадат за магистрала "Хемус" или "Черно море".Кой ще играе на този стадион?То тук не останаха свестни отбори.И кога ще се напълни освен на чалга концерт?
90
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наистина ще е удоволствие да имаме стадион без писта, както са английските стадиони примерно. Само не знам нашите *** понеже нямаме ефективен закон за футболното хулиганство както е в Англия, дали няма да застрашават повече здравето на играчите щом са толкова близо до терена.
89
4
 
15
 
! Отговори
марти преди 13 години
На ***,които си мислят,че на България в момента най-много й трябва нов национален стадион,на който да ходят по има-няма средно 5000 човека ще им кажа,че със същата сила виси и въпроса да вземат да построят,и един космодрум,че личности с национално значение като Дръндарския шмекер да могат да си паркират...летящите чинии!!!*** български,болниците нямат апаратура и средства да лекуват този народ,а вие ще му строите...стадион!!!Аве Цезаре,тя простотията ходи по...хората!!!
88
1
 
8
 
! Отговори
преди 13 години
се пак не сте София а сте Пловдив вие сте майни а те шопи!!! Каквото и да пишете Пожарникаря си гледа София това е положението няма какво да се сърдим на човека ........
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕГА АКО НЯКОЯ ГЕРМАНСКА ФИРМА ПУСНЕ ПО-ДОБРА ОФЕРТА ЗА СТАДИОНА И ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ТОЙ НЕ Е НУЖЕН. ХАХАХАХАХАААА НАЙ-ВЕРОЯТНО.
86
1
 
1
 
! Отговори
супер преди 13 години
Аман от задръствания в центъра заради някакви ритнитопковци!Направо в Пловдив - който иска, бам на влака с биричката - хем за тях готино, хем няма да задръстват градовете!
85
1
 
9
 
! Отговори
ГлавБокоСтрой преди 13 години
Ай стига с тоя "Пловдив" де! Вие пък *** ли сте?! Колко може да се открадне от 12-15 млн?! Нищо работга! Друго си е от 140 млн да пощипваш....
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно пак ще го строи ГБС
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А държавата кога ще помисли да другите спортове, които деиствително носят победи за България?

Спонсорирани публикации