Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.

Ще е близо до летището, строежът му почва през лятото
Обновена: 15 дек 2010 14:51 | 14 дек 2010 12:16, Красимир Ангелов
180
Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.
Националите скоро ще играят на нов стадион. Снимка: Булфото

Новият национален стадион ще бъде само за футбол и на него няма да има лекоатлетическа писта.

Той ще се намира близо до летището и ще струва 140 млн. лв., съобщиха от спортното министерство.

Новината, че след спортна зала на 4-ти км ще се строи и нов стадион, съобщи премиерът Бойко Борисов още в неделя.

"Много отдавна се търси решение за изграждане на национален стадион, който да е покрит с козирка и да не е в центъра на София", съобщиха от спортното министерство.

Идеята е да не се блокира центърът за всеки мач на "Васил Левски". Строежът ще започне след завършването на новата зала през лятото, която трябва да бъде открита през август.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Национален стадион
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да не се разходват толкова много пари, да се довърши стадион Пловдив който е за 55 000 зрители, с 15 хиляди повече отколкото проекта за нов стадион в София, а и вместо 140 милиона, само 12 милиона са нужни.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за кво ще ги приеват? За Милан и прочее им е все тая на какъв терен ще бият Левски и чорбата. Те на гола поляна пак ще ги бият.
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българинът не се учи на принципа ПРОБА-ГРЕШКА.Иначе сегашното нямаше да се случва. Българинът НЕ СЕ УЧИ. За това трябва образование, поне елементарно и оттам исторически анализ и памет.За да се научиш от грешката трябва да си осъзнал кой е отговорен,за какво и какви са последиците. У нас отговорни няма - има само Дучета на племе.
79
0
 
11
 
! Отговори
пич преди 13 години
за огромния стадион в пловдив с перфектна инфраструктора трябваха 10 милиона за да се завърши
78
2
 
11
 
! Отговори
las bolas преди 13 години
На стария ще се играят финалите на световните и европейски първенства, а на новия - финалите на Шампионската лига.На стария ЦСКА ще приема домакинските си мачове с МанЮ и Реал Мадрид, а на новия Левски ще приема Барселона, Челси и Баерн.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Също така стадион на ЦСКА трябва да се махне накрая от парка и да не разрушава природата.
76
5
 
21
 
! Отговори
Луди сте ! преди 13 години
Щом още има луди, които с пяна на уста защитават всяка думичка на Вожда и Учителя, значи тази държава завинаги е обречена на бедност и простотия.Стадион за 140 000 000 в тази бедна държавица. Както е писал някой по-долу, 140 милиона за 5000 *** и 5 отбора, които са на нивото за западните училищни отборчета :) Ама лошо няма. Българинът е свикнал да се учи като *** - на принципа ПРОБА - ГРЕШКА :)
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
най-добре да го построят в полето на кремиковци.и до там-автобус само в дните на мачовете.иначе - тежко им на работещите,които се прибират с метрото след мач.лудите фенове ще ги изтребят.
74
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА НАПРАВЯТ ГЕРЕНА НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН! САМО ЛЕВСКИ!
73
2
 
7
 
! Отговори
Лудите на стадиона преди 13 години
Иване, да ти завиди човек на самочувствието! Как ме прецени от три реда, и възрастта ми определи, и доходите и всичко.... Само че, тъй като си обременен от партийните повели на герб, нищо не позна! Нито съм пенсионер, нито съм в тежко положение, още по малко пък имам нещо общо с БКП или с която и да е друга партия! Помагам на майка си, която е пенсионерка, но не се ли замисляш, че моята помощ е удар върху нейното самочувствие, защото се налага аз да и помагам, след като е оставила над трийсе и пет години бачкане в полза на тази държава?! Сега няма да и дадат за поредна година нито лев за Коледа. Както миналата година. И както нито едно правителство не е правило през всичките години на прехода до сега... От друга страна обичам спорта! Много ще се радвам, да имаме поне един нормален стадион. Но точно сега, точно когато по девет пъти на ден Бойко, Дянков, Тотьо и кой ли не ми обясняват, как няма пари, как пенсионерите нищо няма да получат, как Бързата помощ ще получи с 50% по малко, как по аптеките няма животоподдържащи лекарства за хората, как студентите нямат отопление, как учените са поставени на дъното на обществената стълбица по доходи, как дори и за кино нама пари...извинавай, ама този стадион ми изглежда точно като пир по време на чума.....
72
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм футболен фен, но идеята е блестяща защото ми омръзна да се съобразявам със задръстванията когато има някъв мач на стадиона Васил Левскинаправете следната сметка - 1ч в задръстването на 100 000 служители при цена 20лв/1ч - 2милиона лева загуби от неподходящото място за провеждане на футболна срещасамо след 70мача стадиона ще се изплати само заради по-малките загуби от задръстванията
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няколко хиляди маргинали не са народа, поне засега
70
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко мисли за народа , да може всички да са под козирка в дъжда До сега под козирката се криеха само продажни политици и се хилеха на народа по трибуните
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, ще се намира точно до пистата за Формула 1Айде мислете малко бе. Спортната зала я намалиха,че няма пари, нов стадион ще правят... до него спирка на метрото , а отвъд в парка мормоти завиват шоколад...
68
1
 
11
 
! Отговори
То бива заблудени... преди 13 години
Щом мислиш, че един милиционер трябва да взима 3 пъти повече от учител и стадиона е по-важен от БАН, значи най-вероятно и ти като Калина /а и повечето гърбави/ си си купил диплома от някой "университет", а и Бойко засега само ОТКРИВА университети... е в Перник, ама ОТКРИВА ! А през това време СУ е пред фалит !
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новият стадион ще обслужва интересите на 5 хиляди фенове. Това е 5 хиляди фенове - 140 000 000 лв. Аферим.
66
4
 
2
 
! Отговори
xax преди 13 години
Това е така, но тия страни са добре, защото цялата държава работи и внася много пари и произвежда някакъв продук. Просто няма как да се чака на правителството да гради всичко, просто трябва от нещо да се започне, за да има развитие. Ако наливаш само в пенсии или болници не постигаш нищо. Да не говорим че в Германия само студентите плащат по 50 евро здравна вноска, а ако си работещ поне тройно.
65
7
 
5
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Аз достатъчно добре съм се обосновал в няколко реда. А ти вероятно си някой БКП пенсионер, но за ниската си пенсия се обърни към собствените ти партийни вождове. Пък ако ти е толкова тежко положението, че да "можеш и без стадион..." и да не можеш нормално да посрещнеш празниците, би трябвало децата ти и внуците ти /ако имаш/ да ти помогнат. Зависи как си ги образовал и възпитал!
64
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вторият мандат на Бойко е в кърпа вързан , затова са бесни комунистите
63
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20 милиарда за ръждясали реактори за АЕЦ Белене - може0.14 милиарда за спорта - не може