Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.

Ще е близо до летището, строежът му почва през лятото
Обновена: 15 дек 2010 14:51 | 14 дек 2010 12:16, Красимир Ангелов
180
Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.
Националите скоро ще играят на нов стадион. Снимка: Булфото

Новият национален стадион ще бъде само за футбол и на него няма да има лекоатлетическа писта.

Той ще се намира близо до летището и ще струва 140 млн. лв., съобщиха от спортното министерство.

Новината, че след спортна зала на 4-ти км ще се строи и нов стадион, съобщи премиерът Бойко Борисов още в неделя.

"Много отдавна се търси решение за изграждане на национален стадион, който да е покрит с козирка и да не е в центъра на София", съобщиха от спортното министерство.

Идеята е да не се блокира центърът за всеки мач на "Васил Левски". Строежът ще започне след завършването на новата зала през лятото, която трябва да бъде открита през август.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Национален стадион
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 13 години
Правителството ще спести около 100 милиона ако направи стадион Пловдив национален. Стадион с 55 000 места и лекоатлетическа писта, единственият двуетажен в България. Но нали трябва да има далаверка и някой да *** от милиончетата...
161
0
 
0
 
! Отговори
мир преди 13 години
Пари за трева немат а те стадион ще правят
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лева или евра.
159
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 13 години
На тази държава,България,и трябва един Оливър Кромуел!Да си вдигне тежката ръка и да им разкатае верицата на корумпираната,***,неверна зган!Няма лошо да се строи нов стадион.Но нека първо да се погледне в изтерзаната душица на българина.Последните 20г.политиците ни направиха социопати,щизофреници,*** и пианици!Една нация с история!Една нация с велико минало леко,леко се затрива!В името на личната изгода на малцина!Не е ли дошло времето да кажем-Стоп!Стига толко!Не се издържа!...
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо не дадат 1/4 от тези пари да се довърши стадиона в Пловдив, който ако се довърши ще отговаря на всички изисквания? Или само защото Славчо Атанасов е кмет и трън в очите на Боко градът не заслужава да има стадион? Защо само в София трябва да има зали и стадиони? В София има прекалено много стадиони, които плачат за оправия - "Герена", "Българска Армия", "Славия", "Академик", в Надежда, че дори и нац. "Васил Левски" реве за промяна (заради спестените козирки при последния ремонт).
157
0
 
0
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
А в сметката влизат ли и СРС устройствата?
156
0
 
3
 
! Отговори
?????? преди 13 години
хахахаххаххахаххХАХХАХХАХАХААА-какво ще стане със стария бре-----нека позная ЩЕ ГО ПРИВАТИЗИРАМЕ един велик българин прибирайки се от европата го е казал" живи да ви оплача Гочо" "ех Пратер пратер " и други под.
155
1
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Вместо да построят детелини по Александър Малинов да се отпуши най-накрая и по други подобни ключови вечно задръстени булеварди, те ми строят стадион при положение ,че вече има такъв които си е пригоден за още дълго време!
154
0
 
3
 
! Отговори
Елхана преди 13 години
Много съм жалостива, добре, че вече благотворителните мачове на високо ниво няма да се играят тук-там и къде ли не, пък е близо и до летището - направо с частните самолети и хеликоптери ще се идва
153
0
 
3
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
ВАЖНОТО Е ДА ИМА ДАЛАВЕРА......!!! нЯМАМЕ ФУТБОЛ,НО ЩЕ СИ ИМАМЕ СТАДИОН-Е ПОНЕ ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ СНИМАМЕ ОКОЛО НЕГО.
152
0
 
4
 
! Отговори
ууу преди 13 години
За тези пари направете социални кухни ,хората гладуват !*** *** !
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
що не го строи Б Михайлов нали отпускат средства от ФИФА УЕФА а се хвърлят пари с едната ръка като с другата се прибира аз щогоде умен униформен не съв виждал
150
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не бих казал, че си много умен. Трябва да се строи, да, но не стадиони, а инфрастуктура - магастрали, ЖП линии, пристанища. Това може да е реален стимул за икономиката, не спортно съоръжение, което ще се пълни 4-5 пъти в годината. Относно идола ти.. ние още не сме забравили "добрините", които този човек и неговите министри направиха - честната приватизация, физическото затриване на цялата ни промишленост, смачкването на цялото гражданско общество. Не само, че сме дорасли , ами и го надрастнахме.
149
3
 
0
 
! Отговори
Anti преди 13 години
e za6to da ne napravqt nov stadion pari ima bol ,zaplatite sa visoki ...
148
8
 
2
 
! Отговори
xax преди 13 години
Чета коментари в днес.бг и разбирам, че съм в пъти по-умен от 90% от писачите ... а си мислех, че досега съм имал високо самочувствие.Браво Бойко - прави нови неща, трябва да се строи, а не да се слушат елементарните драскачи, които дори бабите не могат да навият да гласуват за БСП. На Станишев и пАРТИЯТА с малко п й мина последния мандат. А ако дойде Костов на власт комунистите направо ще емигрират, но народа не е израснал още за Костов !!!
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На този стадион ще играят А-отборите на Факултето.Комлука от Бургас- Пич махала от Пазарджик,Махалата от Сливен, Казанлък и т. н и т- н и т- н !!!
146
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
a be kav stadion be te ei sega sa prazni,mutrata se e pobarkal
145
10
 
0
 
! Отговори
Иван до 146 преди 13 години
Стига с тоя пловдивски стадион! Доколкото знам въпросният "9-ти септември" е общинска собственост! При положение, че е общинска собственост, как искате да се строи с пари от държавния бюджет или не правите разлика между държавен и общински бюджет!? Защо не попитате местната власт защо нищо не прави по въпроса за обновяване на съоръжението? А може да кандидатства за финансиране от УЕФА! Все "тиквата" ви е виновен на вас!
144
2
 
13
 
! Отговори
Учен преди 13 години
Държавата е цъфнала и вързала 140 млн. за ритнитопковците да заделя....
143
3
 
6
 
! Отговори
Az_sam_az преди 13 години
Работи здраво българино, че цяла София разчита на теб да я превърнеш в "европейска столица". А ние от прованса немили-недраги ще си останем.