Петър Стойчев: Мечтата ми е олимпийски медал!

Подготовката на големия ни спортист е насочена изцяло към Лондон
Обновена: 16 авг 2011 10:40 | 16 авг 2011 10:23, Елка Василева
27
Петър Стойчев: Мечтата ми е олимпийски медал!
Снимка: Булфото

Голямото ми желание е да спечеля олимпийски медал в Лондон, казва българският плувец Петър Стойчев пред македонския „Утрински весник“.

Такъв трофей единствено липсва в колекцията ми от медали. Станах и световен шампион, победител съм на много маратони, но олимпийският медал е нещото, което най-силно желая и трябва да го имам в колекцията си от трофеи. Олимпийският медал е най-скъп за всеки спортист, споделя Стойчев.

Подготовката ми изцяло е насочена към Олимпиадата в Лондон. Там ще се плува на 5 км и на 10 км. Не предпочитам тези дистанции, защото съм свикнал да плувам на по-дълги. Но с упорити тренировки първо ще се опитам да си осигуря квота за Олимпиадата на квалификациите в Португалия, а след това ще плувам за медал, обяснява плувецът.

Охрид е като мой град, казва Стойчев, който преди дни победи за 10-и път в Охридския маратон.

Тук се чувствам отлично, приятно, обкръжен от много приятели, не само маратонци, но и гражданите на Охрид, които на всяка крачка ми пожелават „Добре дошъл“ в техния град. Канят ме на гости, както тези, които ме познават, така и хора, които виждам за първи път, казва Петър Стойчев.

Още по темата
Петър Стойчев държи рекорда за преплуване на Ламанша – 6 часа и 57 минути, постигнат през 2007 г., припомня македонското издание.

Той тренира всеки ден по два пъти, много внимава как се храни и никога не яде преди тренировка, обяснява вестникът и отбелязва, че Стойчев е любител на бързите автомобили. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
4457 преди 12 години
@МакедонецПетре си е арен , браво за македонскиот азик што го познава!успех и здраве ....
25
2
 
4
 
! Отговори
Журналист преди 12 години
Автора на статията обаче е забравил да спомене,че Петър Стойчев,категорично е отказал предложеното му "МАКЕДОНСКО ГРАЖДАНСТВО".Браво Петре,дано има повече спортисти като тебе,които за жълти стотинки са готови да се отрекат от род и родина.
24
1
 
4
 
! Отговори
Македонец преди 12 години
До Коментар #18 од 4457:а на Петар ке му кажам:Браво, Петре! Си го имаш олимпиското злато само за тебе. Ти си наjдобар от сите!
23
0
 
9
 
! Отговори
Х преди 12 години
ИСКРЕНО ТИ ЖЕЛАЯ ДА СПЕЧЕЛИШ ОЛИМПИЙСКА ТИТЛА, ЗАЩОТО ТИ ГО ЗАСЛУЖАВАШ. УСПЕХИ!
22
0
 
8
 
! Отговори
ZAX преди 12 години
Що завиждате на човека, че владее западни езици?!!Аз си признавам, че от македонски нищо не разбирам.
21
0
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
е не мога да ви разбера *** долни такива тук пишещи! не знам къде Македония или България сега пише в статията но работата е че това упорито момче посвети победата си на България от Канада там спечелена! И евала за хъса му защото чак когато започна да печели чак тогава някой го забеляза а до тогава беше и е сам! Редутчанлията е супер пич пък и ако искате да знаете! малко останаха такива юнаци ей! предпочитате да псувате и да бягате вместо да се борите! лайняри!успех Петре - мачкай наред!
20
2
 
7
 
! Отговори
mk" преди 12 години
kogato bulgarinot stojcev petar pluva na ohridskia maraton vsicki ostanali koito ne se za potcenjavane se sastezavat za 2 mjastovsicki v makedonia go znaem tova.a zurnalisticetata v BG trjabva da go znaat tovai da ja slozat novinata kato nacalo na presata i noviniteSIGURNO STE IMA OLIMPISKI MEDAL
19
0
 
21
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Е как ще го изберат за спортист на годината, бе ИМПЕРИАЛИСТе! Да не е някой ритнитопковец, с 2 леви крака, зад който обаче стои някоя си финансова групировка?Да не е кандидат-бияч(пехливанин или боксьор), за който премиерът ще прати хеликоптер, след като са го намушкали в пиянски побой? Да не е сумист, дето ще го направят президентски, или парламентарен съветник?УСПЕХ НА ПЕТЪР! Освен че е невероятен плувец, доказа и доста дълга спортна кариера за този вид спорт!Спортен талант и интелект
18
2
 
9
 
! Отговори
4457 преди 12 години
@ До лингвистДали можем да посочим един световно известен лингвист да потвърди твоето изказване ?Не можем !!!!
17
8
 
9
 
! Отговори
лингвист преди 12 години
тия дето се правят на две и половина че говорил на македонски - абе хора разберете, че човека си е говорил на диалектен български. Такова нещо като македонски език няма
16
3
 
4
 
! Отговори
ASEN преди 12 години
do komentara po dolu stoi4ev e balgarin i vinagi 6te e takav a kogato e kandidastval v sofiq za nacionalniq po pluvane sa go izhvarlili s dumite 4e si imat mnogo dobri stoli4ni kadri i za takiva selqci kato nego ot SMOLQN mqsto nqma.da ama eigo pluvaneto v balgariq umrq ostana samo toi da ni radva tai 4e nqmate pravo da govorite na kakav ezik govori sled kato ot sobstvenata mi darjava sa go ignorirali kato pluvec i BERBATOV kaza po dobre da igraeh za makedoniq ama nikoi ni6to nekazva nali uspeh
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очаквайте много скоро Македонската преса да съобщи вестта, че Петър Стойчев е МАКЕДОНЕЦ......А иначе СУПЕР ГЕРОЙ е Петър - малко са суперхората като него. Пожелаваме му успех по пътя към ЗЛАТЕН ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ!Пепи - ТИ МОЖЕШ, JUST DO IT!
14
5
 
6
 
! Отговори
Robbie [mKd] преди 12 години
до 10Знчи не мога да повярвам какво чета ... Какво толкова е направил че да ти впечатли...та нали е почти еднакъв езика...защо да не пожелаем успех на великия Стойчев а не винаги да нападаме успелите... защо не разбереме че всички сме хора и не ни прави различни че има една граница между нас която я измислят хората от правителствата за да можем ние да се нападаме...и всепак това е спорт да се радваме на всяка нова победа а не да гледаме как да нападаме някой. Мисля че ще ме разбереш.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
premestih go
12
18
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Същото впечатление ми направи и на мен. Като го чух как плямпа на македонски с медала и за мен беше до тук, ако ще и 3 олипийски медалал да вземе!
11
2
 
11
 
! Отговори
lq lq преди 12 години
успех Пешо ние сме с теб шампионе
10
24
 
8
 
! Отговори
Звезделина преди 12 години
Да! "Велик българин"! Слагам го в кавички , защото ми направи ужасно впечатление факта, че г-н СПОРТИСТА, БЪЛГАРИНА, вчера в интервю след старта, говореше на македонски! Обидена съм и разочарована!
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Стойчев, моля внимавайте със споменатите високи скорости! Заради Вас, вашите близки и заради другите на пътя. Има по-важни неща от високите скорости, едно от тях е олимпийски мелад например.
8
1
 
16
 
! Отговори
ZAX преди 12 години
Всички българи ще ти стискаме палци в Лондон 2012! :)Някой знае ли къде може да разгледаме подробно разпределението на 30 % от приходите от Тотото, които отиват за спорта в България?Защото всички наши спортисти и треньори се оплакват от липсата на пари. А парите от Тото не са малко в сравнение с броя спортисти и клубове, които заслужават подкрепа заради показаните резултати.
7
1
 
28
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 12 години
За мен Петър Стойчев е тазгодишния СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА, пък журналистчетата да го духат, ако не го изберът.

Спонсорирани публикации