Барсeлона може да изпревари Реал по титли

Победа над Порто тази вечер ще означава трофей №74 в историята на каталунците
Обновена: 26 авг 2011 16:19 | 26 авг 2011 16:19, Красимир Ангелов
4
Барсeлона може да изпревари Реал по титли
Снимка: Reuters

Барселона може да нанесе още един удар на вечния враг Реал Мадрид, ако тази вечер победи Порто и спечели Суперкупата на Европа.

Статистиката показва, че ако това се случи каталунците ще изпреварят по отличия Кралския клуб, тъй като ще постигнат купа №74 в историята си. Досега двата клуба имат по 73.

Столичани имат предимство в спечелените шампионски титли на Испания, както и в триумфите в турнира на шампионите, но Барса компенсира това в други надпревари като Купата на Краля и другите два турнира на УЕФА, които вече не съществуват –  КНК и купата на УЕФА.

Освен това е ясно, че обратът в това отношение се дължи до голяма степен на Хосеп Гуардиола, тъй като след неговото идване в състава преди 3 години, каталунците спечелиха цели 11 отличия, докато за същия период Реал взе единствено купата на Краля.

В същото време, тази вечер Барса ще се превърне и в отбора, играл най-много мачове за суперкупата на Стария континент. Това ще бъде двубой №8 за тима за отличието, което печели през 1992, 1997 и 2009 година, но губи през 1979, 1982, 1989 и 2006 година. 

Още новини за Барселона четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 12 години
ГУАРДИОЛА МОЖЕ ДА НЕ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ТРЕНЬОР,НО БАРСА Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ КЛУБ В СВЕТА ОТ 3-4 ГОДИНИ ИОЩЕ ТОЛКОВА ПОНЕ, ЩЕ Е НОМЕР ЕДНО ............
3
4
 
3
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Тодоре,моите уважения но Гуардиола не е никакъв треньор той е един късметлия че наследи от Рийкард един добре балансиран и обигран състав който в продължение на 3 години беше изграждан от холандеца,ще видиш догодина когато Гуардиола поеме друг състав това вече е сигурно, колко е добър треньор.
2
5
 
17
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Няма съмнение че и Реал и Барса са водещи клубове в света, но обективно погледнато, в момента Барселона няма равностоен съперник докато в нападение играе гениалният Меси и треньор е Гуардиола. Превъзходството над кралския клуб ще е заслужено, а ще е полезно и като назидание за дребнодушното човече Моуриньо. Успех БАРСА!
1
16
 
6
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Ха ха ха смешници те започнали да броят и купите между махалите,ами да ги броят те престижни не могат да броят да си броят махленските и да продължават да си ги печелят.