България загуби от Чехия на старта на Хопмън къп

Гришо и Цвети Пиронкова загубиха своите мачове, спечелиха на двойки
Обновена: 2 яну 2012 10:15 | 2 яну 2012 09:23, Красимир Ангелов
20
България загуби от Чехия на старта на Хопмън къп
Снимка: Reuters

България отстъпи с 1:2 от Чехия в първия си мач на неофициалното световно първенство за смесени двойки "Хопман Къп". Преди минути в мача на смесени двойки българите победиха с 6:2, 3:6, 11:9 своите съперници.

Преди това обаче Григор Димитров отстъпи с 1:2 сета пред Томаш Бердих, в отделните части 4:6, 7:6, 3:6.

Двубоят между първите две ракети при мъжете започна със солиден сервис гейм за българина, но за съжаление Димитров допусна пробив при второто си подаване, който в последствие се оказа решаващ за изхода на сета.

Във втората част Григор натисна значително повече световния номер 6, търпеливо изчака своя момент и в осмия гейм стигна до така желания пробив, който му позволи да сервира за сета при 5:3.

Точно в този момент обаче се появи позната слабост у нашия тенисист, която неведнъж го е спъвала във възловите ситуации и му е коствала не една и две победи.

Вместо да довърши започнатото, Григор стартира решителния сервис гейм с двойна и непредизвикана грешка, след което за състезател от класата на Бердих не бе трудно да върне пробива и да остане в сета.

В крайна сметка Грищо си подсигури участие в тайбрека, където  отрази два мачбола, а при 9:9 стигна до минипробив, след който успешно сервира за изравняване на резултата.

Заключителната трета част започна отново с изключително динамична и оспорвана игра, но в четвъртия гейм Бердих се възползва от моментната загуба на концентрация на българина, стигна до пробив за 3:1, а след това просто удържа подаванията си и затвори мача след два часа и 5 минути игра.

Така на практика България загуби първия си сблъсък в тазгодишното издание на неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори и последният мач на двойки с тима на Чехия, който ще се играе по-късно, ще е само за статистиката.

В първия сблъсък от нашата група Цвети Пиронкова допусна загуба с 0:2 сета от звездата на чешкия отбор Петра Квитова, в отделните части 4:6, 2:6.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
martinsski преди 12 години
Аз цяла нощ не спах и успях да изгледам и трите мача. Изключително голямо удоволствие ми доставиха и Гришо , и Цвети със нахъсаната си и сърцата игра. Поздравления за победата на двойки , която си е страшно голям успех. Все пак чешкият *** е номер 1 в схемата на турнира и фаворит за титлата. ;) Мисля , че ако срещу датчаните успеем да играем по подобен начин , имаме много много големи шансове за успех. Ааа...и действително нашите са и най-добре изглеждащите от двойките , които участват. :))))
18
0
 
9
 
! Отговори
mangustan преди 12 години
мен пък ми хареса настроението, и при чехите и при нашитеузмивките ...иначе като гледам ... нека продължават да казват, че сме *** нация - отговора е на корта :)хем сме добри, хем сме красиви:)
17
0
 
8
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Tova са момче и момиче от Българип,на които бих искал да приличат и моите деца когато порастнат.Харесвам Цвети И Гришо и се гордея с тях: ))Нито са ми роднини ,нито съм от Пловдив или Хасково,но тези деца ме кефят и това е: ))Бердих и Квитова са едни от най класните тенисисти в момента.Томас Бредих прегърна Гришо като брат....Бердих е тенисистът ,който може да бие всеки от първите 10...просто и той е едно малко момче ,като нашето...и девойката ни хич не е лоша...Искрени поздравления за тях и за
16
2
 
2
 
! Отговори
батТано преди 12 години
Абе тоя Гришо, като го гледам,се сещам за Попангелов.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спокойно, нашите красиви и талантливи млади хора имат време! Да ги поздравим за добрата игра, за усилията и да им пожелаем успех! За Бога, не пишете глупости, братя българи!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гришо и Цвети са готини-талантливи,чаровни и направиха каквото можаха.Само че тия чехи са от съвсем друга класа-все пак чехкинята е 2 в света.Важно е че направиха красив мач и се представиха достойно.
13
2
 
17
 
! Отговори
яро преди 12 години
не плюйте,просто чехите в момента са по-силни от нашите, но има време ,това ще се промени...успех на Гришо и Цвети!
12
4
 
10
 
! Отговори
Бояна преди 12 години
Хубаво е, че бихме на двойки...Важното е, че нашите играчи бяха и по-красиви...Добра реклама за България, за да не ни свързват само с мърляви леко *** субекти.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България била загубила...Какво пък е дала тази смотана държава за спорта(освен за ритнитопковците)???????????
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как пък нищо не ставало - почти предрешена среща (и Квитова, и Бердих са в топ 10). Бердих загуби сет и може бе неопитност на Гришо (май нерви не му стигнаха). Победа на сингъл - аз съм доволен. Загубиха, но пък играха от сърце и имаше много красив тенис.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добро начало Цвети е страхотна
8
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nashte hich ne gi biva
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то ние ако бяхме победили чехите направо можехме да сме шампиони.
6
1
 
6
 
! Отговори
до № 5 преди 12 години
В 1 се има предвид, че всичко оплюваме. Справка - Митко Бербатов. Гаранция ти давам, че ако се намери национален треньор, който да ни класира за световно по футбол, че и да преодолее групата след това, веднага ще забравим кои сме и откъде сме тръгнали и ще освиркваме при най-малкия неуспех. Поне подобен първи коментар тушира донякъде възможните последващи настроения. А за Григор, влез в тенис сайтовете ни да видиш колко помия се е изписала за него досега в коментари. Успех на нашите!
5
4
 
23
 
! Отговори
до № 1 преди 12 години
Не виждам кой би могъл да говори, че от Гришо и Цветана не ставало нищо. Тениса е много различен спорт от другите. Само елементарни хора,(уморени от собственото си безсилие) биха могли да говорят простотии, които са прекалено озлобели към всичко. Все пак тениса не е футбол! Ако българската тенис-федерация осигуряваше толкова средства за развитието на таланти, колкото футболната централа за лъвовете - ехееееее.
4
3
 
23
 
! Отговори
Лин преди 12 години
Страхотна победа !!!!
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех защо не станах тенисист, щях да ям и да пия на една маса с Федерер, да са таковам в таковата.
2
1
 
25
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Просто този състав на Чхия е по добър от нашия .Не е някаква изненадваща загуба.
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, за малко. Изстрадалата българска душа толкова много разчита и на Григор, и на Цвети. Макар че , сигурен съм, пак ще има коментари как нищо не става от тях, че са пълни нещастници. След което ще отрежем сланина и лук и ще гледаме тъпо поредната помия по новините.

Спонсорирани публикации