Чудо! България подчини шесткратния шампион САЩ

Нашите спечелиха решителния мач на двойки с 8:5, останаха втори в групата
131
Чудо! България подчини шесткратния шампион САЩ
Снимка: БТА

Отборът на България записа втората си победа при дебютното си участие в неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори – Хопман къп в Пърт, Австралия.

В решителния трети мач на двойки Григор Димитров и Цвети Пиронкова успяха да победят с 8:5 Марди Фиш и Бетани Матек-Сандс и така България обърна шесткратния шампион САЩ с 2:1 победи.

Заради започващата кампания на Григор Димитров в Сидни в събота, организаторите взеха решение последният мач да се играе именно във формат до осем гейма, като това бе използвано по най-добрия начин от нашите тенисисти.

Неприятно впечатление обаче направи поведението на световния №8 Марди Фиш, който видимо бе разстроен от унижението на което го постави нашия Григор Димитров в мача им на сингъл.

Въпреки случката обаче Григор запази присъствие на духа и продължи наказателната си акция, която ни изведе до толкова престижния успех.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
2
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Представих си(по чувствата на радост и възторг,които изпитах),какво е било в Белград миналата година на финала на купа Дейвис-Сърбия-САЩ.Билетите в Београд Арена бяха свършили месец преди състезанието.Джоко,Ненад Зимонич и май Янко,ама не съм сигурен взривиха залата и отнесоха американците като...е здраво ги отнесоха-насреди Белград: ))).И както пише на една тениска,която се продава в Сърбия иаз:Can't beat the feeling: ))).Каво има на фанелката ме е срам да кажа тука...Благодаря на Гришо и Цвети
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Григор и Цвети се представих супер. Физически и двамата са добре подготвени, но им липсват повече мачове с големи играчи. Надявам се следващите три седмици да ни зарадват още с хубавата си игра и двамата. Цвети вече леко подава на напрежението от огромните очаквания и от време на време подава, ама изглежда боец и с времето ще си дойде всичко на мястото. Упешна година и здраве за тях и екипите им и да ни радват още!
127
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Честита победа на всички БЪЛГАРИ !!! Но за компенсация Бат БОйко ще пусне на приятеля и наставник Уорлик на мачлето и ще замажем щатският резил !!!!!!!!!!!
126
2
 
8
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
хАмериканската мърда Марди беше жалък срещу Гришо,и се прояви като абсолютен ***...направо мед ми прокапа на сърцето ,като гледах как го унижава нашия :)
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашия пич е само на 20 год и размаза ония американски *** по доста категоричен начин. И това е лицето на САЩ...оле мале. Да живеее малката и горда България!!!
124
1
 
26
 
! Отговори
булгар гад преди 12 години
Това че във България сме зпустял катун ,няма кои знае какво значение .Български деца се раждат и ще се раждат те сами намират пътя и начина по които да се докажат . Българин да се родиш не е гордост нито чест това е орисия да се доказваш и да се бориш срещу целият свят . Знам и съм сигурен че младото подрастващо поколение ще бие ,ще покорява без страх и комплекси които и да е ,това е тяхната съдба от нея не можеш да избягаш така са ни орисали
123
1
 
9
 
! Отговори
сашо преди 12 години
Генерал-губернатора дали няма да привика Бойко Борисов и да му се скара че сме били техните тенисисти..
122
1
 
26
 
! Отговори
goro преди 12 години
добрата игра на Гришо , доста изнерви Фиш , освен това съдията на няколко пъти не се намеси точно и с нужното компетенция - но въпреки това Фиш нямаше право да обижда и да се сърди на Гришо- просто Григор бе по-добрият и с лекота успяваше да надиграе 8 в света.от върха се пада най-лесно , най-много боли и най-вече не се забравя.Браво на Гришо !
121
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А каква е тая неприятна реакция на Марди Фиш? Какво е направил (не съм гледал мачовете)?
120
8
 
2
 
! Отговори
Ahmed преди 12 години
Крадецът вика: " Дръжте крадеца!" ...dolu cerkezite ot bg
119
4
 
29
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Браво на Цвети и Григор!!
118
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Феноменален Григор - а аз преди турнирът мислех, че ТОЙ ще бъде слабото звено в двойката !!!
117
3
 
35
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Браво за пореден път на младите, красиви, умни, играещи достойно българи ! Успяват въпреки неимоверните усилия да се "спъват" талантливите деца на България.
116
8
 
3
 
! Отговори
Шуменец преди 12 години
КЪДЕ Е АСКЬОВО?
115
4
 
12
 
! Отговори
дидо преди 12 години
БРАВО !!!!!!!
114
4
 
24
 
! Отговори
Ксеркс преди 12 години
Григор Димитров изигра най-силния мач който съм му гледал, игра невероятен, извънземен тенис, тенис с който може да победи който и да беше срещу него.
113
4
 
44
 
! Отговори
Gosho преди 12 години
Абе пуснете го това като ТОП новина ,да не сте малумни да слагате други неща.Това е единствената прична ,за която може да се горедем ,че сме българи напоследак.Не да гледам всички други маломиници от упрвалението.Цвети и Гришо направиха толква много за България с това си представяне,колкото нито Станишев, нито Бойко(пожарникар-министер)Това ни остана на българите да се радваме на такива моменти.Дано да има още такива,поне да сме щастливи доколкото може
112
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАКА НЕ БЯХ СЕ РАДВАЛ ОТ 1994 И РАЖДАНЕТО НА ДЕТЕТО МИ,НЯМАМ ДУМИ,ГРИГОР БЕ НЕВЕРОЯТЕН,МОЩЕН ,СМАЗВАЩ,А ЦВЕТИ НЕ ИГРА ЛИ СРЕЩУ МЪЖ
111
13
 
18
 
! Отговори
Чоки преди 12 години
Да не забравят да се опънат вечерта в хотела по случая.....
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега срещу кой ще играят?

Спонсорирани публикации