Кървава баня след футболен мач в Египет

Десетки загинали и стотици ранени при меле след двубоя
1 фев 2012 22:15,
78
Кървава баня след футболен мач в Египет
Пожарът на стадиона в Кайро. Снимка: Ройтерс

Най-малко 73-ма души са убити при масов бой между фенове след футболен мач на стадиона в египетския град Порт Саид, съобщи държавната телевизия, цитирана от Ройтерс. Ранените са поне 300.

Феновете на местния тим Ал Масри нахлуха на терена секунди след като мачът с водещия египетски отбор Ал Ахли завърши с рядката победа с 3:1 за домакините.

По думите на заместник-министъра на здравеопазването Хишам Шиха стотици са ранени при настъпилата блъсканица. Повечето от жертвите са починали от задушаване в мелето, съобщи Франс Прес.

Според лекар от местната морга, цитиран от Асошиейтед прес, някои от жертвите са служители от силите за сигурност.

Скоро след съобщението за сблъсъците в Порт Саид египетската телевизия показа кадри с пожар, подпален на футболния стадион в Кайро, след като реферът отменил мача между отборите Замалек и Исмаили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
14
 
5
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
До номер 46. Ти някога в Египет бил ли си, че приказваш ей така квот си чувал и гледал по телевизията за мюсюлманите...... Баси компетентните дето се изказвате винаги след всяка новина без значение каква е. Не спирам да се удивлявам колко злобен народ има, който търси само къде да си излее чернилката в душата. Не бях коментирала досега - и занапред няма да коментирам!
31
2
 
11
 
! Отговори
хахахаха преди 12 години
Нещо подобно се случи преди години в Гърция когато играха панатинайкос и олимпиакос , имаше жертви тогава и към 150-200 ранени.В квартала които живеех бяха изпотрошили стъклата на маса магазини и леки коли.А за тия *** това си е сигурно част от ежедневието , те явно не могат да се забавляват по друг начин.
30
0
 
19
 
! Отговори
ined преди 12 години
Тея са по-зле и от нашите ал Цеска и ал Уевски.
29
4
 
17
 
! Отговори
Stoyanski преди 12 години
*** работа....
28
0
 
11
 
! Отговори
Zashto преди 12 години
Обяснете ми как може да заведете децата си на мач. Замислете се колко семейства са загубили бащи, деца... а вие развивате някакви *** теории...
27
5
 
18
 
! Отговори
. преди 12 години
Да им спрат футбола на разбеснелите се ***.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано повечето заклани са демократски египтски ушаци
25
7
 
22
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Винаги съм се питал, как би се решил проблема с тия *** откачени и винаги в ума си представям една огромна ограда и всички да ги изтърсят там и да не мърдат никъде и да се оправят, да се колят колкото си искат.Другото което, е да се забрани религията със закон. Тва е, иначе оправанка няма.
24
12
 
6
 
! Отговори
Toto преди 12 години
Южняците са си гореща кръв. Импулсивни хора. Няма какво да намесвате демокрации, диктатури и тем подобни политики. За зомбита като нас това е обяснението...
23
16
 
19
 
! Отговори
14W преди 12 години
Абсолютна ***....маанета гърмят отстрани, *** се колят....Нищо ненормално за страна населена с мюсюлмански ***
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da gi takovam v gaza,biah gi igral ovar,i mi otmeniha zaloga,i si izgubih baia ubavi parici
21
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми то и там дойде демокрацията:))))
20
1
 
8
 
! Отговори
неье верно преди 12 години
Неье верно,ройтерс са ***,които ги е яд,че в Египет е западническа демокрация и хората се прегръщат щастливи,а не се бият,тия дето лежат по улиците просто са изморени от веселия!
19
5
 
28
 
! Отговори
Мубарак преди 12 години
Нали знаете какво разделя човека от животните?Средиземно море!
18
1
 
9
 
! Отговори
От 16 до 25 преди 12 години
Ти много си чел бре!? Я провери малко по-научни мат'реали какво е било развитието на Германия при стъпването на Хитлер на власт!? Прекъсва всички плащания по Версайският мирен договор щото е бил в ущърб на германците! Резултата е невероятен ръст на германската индустрия с такива нива които не можем да си ги представим! И за това че Германия била платила всичко е абсолютна лъжа! Знаеш ли колко милиона ни дължат специално на нас? Не приемай всичко за даденост като е написано в днес.бг
17
2
 
20
 
! Отговори
Хиларито преди 12 години
Ало Египет как е демокрацията?
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
16 ти си глупав и *** ***. Хитлер от нищо не се е отървал. Германия си е платила всичко до стотинка - за това и сега в кризата никой не и отказва пари. За информация прегледай архивите от миналата година - в много вестници и сайтове го уповестиха - Миналата година Германия е изплатила последните си задължения от ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. Точно Германия не давай за пример, защото едвам ли са останали много народи, които още да държат на честа и името си.
15
6
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
Да *** бе, много важно!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е Космите му бара????
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей преди векове по-малко гладиатори са умирали,замислете се ....

Спонсорирани публикации