Цвети Пиронкова с отличен старт в Доха

Българката с категорична победа над Полона Херцог
Обновена: 13 фев 2012 17:25 | 13 фев 2012 17:25, Георги Пешев
25
Цвети Пиронкова с отличен старт в Доха
Снимка: Ройтерс

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна с летящ старт участието си на супер турнира на твърда настилка в Доха с общ награден фонд от 2 168 400 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата Цвети срази с 2:0 сета представителката на Словения Полона Херцог, в отделните части 6:0, 6:4.

Първата ни ракета започна отлично двубоя – с убедително спечелен сервис гейм (на 15), последван от пробив на нула, като едва в третия гейм Херцог се опита да постави под напрежение нашата състезателка, но това не й се отдаде и резултатът набъбна на 3:0.

Великолепното представяне на пловдивчанката продължи и тя записа нов брейк, като от първите 20 разигравания Пиронкова успя да спечели 16, а веднага след това отново измъкна подаването си и след само 17 минути игра принуди словенката да сервира за оставане в сета.

След продължителен и оспорван шести гейм Пиронкова успя да реализира шестата си възможност за пробив и така затвори първата част с многозначителното 6:0.

Вторият сет стартира така, както завърши предходния – с маратонски първи гейм, в който Цвети срещна сериозен отпор от Херцог, но за щастие демонстрира здрави нерви и не позволи на съперничката й да стигне до брейк, увеличавайки серията си на седем поредно спечелени гейма.

Едва сега словенката успя да разпише, което бе ясна индикация, че безоблачните моменти за Цвети са към своя край, а веднага след това Полона стигна и до брейк повеждайки с 2:1.

За съжаление в тези минути инициативата изцяло премина на страната на Херцог и словенката дори дръпна с 3:1, но Цвети успя сравнително бързо да пречупи устрема й и оттук до края на срещата не изпусна контрола върху събитията на корта, като след 76 минути игра сложи точка на спора.

Така в следващата фаза от надпреварата Пиронкова ще се изправи или срещу поставената под номер 9 в основната схема Сабине Лисицки, или срещу шампионката от Париж – Анжелик Кербер.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Цветана Пиронкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
ужас преди 12 години
Ей, 13 кажи си името, та да видим до къде си стигнал , известен ли си и какво точно работиш, та си вършиш работата докрай. ***!!!
12
4
 
4
 
! Отговори
пфу преди 12 години
Много сте смешни!!!Айде сега да вдигне ръка този от вас, който е минавал във втория кръг на тенис турнир.Ъ? Кво стана? Млък тогава ...
11
2
 
0
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
До 2Отпадна в първи кръг тази сутрин.
10
5
 
1
 
! Отговори
licker преди 12 години
някой има ли снимка на цветето на Цвети ?
9
7
 
7
 
! Отговори
kritik преди 12 години
ALOV e praven v gaza na maika mu!
8
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уж все тръгва с летящ старт и после се насира!!!
7
8
 
18
 
! Отговори
? преди 12 години
Интересно ми, коментиралите под мен, до кой кръг стигат обикновено? Кой е казал, че трябва да бъде в топ 10 или пък да печели Голям шлем? Нека я поздравяваме за всяка победа, защото зад това стоят години усилия и лишения. Толкова е сладка и позитивна, как пък не прихванахте малко от нея.. язък..
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цеца Втория Кръг
5
11
 
17
 
! Отговори
xaxo преди 12 години
цеци старта :)))
4
12
 
17
 
! Отговори
maistoragb преди 12 години
Този филм съм го гледал..............
3
6
 
19
 
! Отговори
ся преди 12 години
Цвети, след летящия старт ти пожелаваме и феноменален успех с титлата. Разбий ги!
2
10
 
20
 
! Отговори
ratchet преди 12 години
колкото и да я плюят разни интернет драскачи /които ще се появят след малко/ момичето си играе и печели - БРАВО!!!!!
1
9
 
15
 
! Отговори
шуменпейтриът преди 12 години
къде е аскюю?

Спонсорирани публикации