Фъргюсън видя финал в ШЛ, ако Юнайтед не бяха отпаднали

Целият проблем дойде при домакинския ни мач с Базел, смята шотландецът
Обновена: 14 фев 2012 09:35 | 14 фев 2012 09:35, Красимир Ангелов
7
Фъргюсън видя финал в ШЛ, ако Юнайтед не бяха отпаднали
Снимка: Reuters

Мениджърът на английския шампион Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази за пореден път голямото си разочарование от факта, че неговият отбор отпадна безславно още в груповата фаза на Шампионската лига.

"Червените дяволи" ще се изправят в четвъртък срещу холандския гранд Аякс в среща от директните елиминации на  Лига Европа, а шотландецът се изцепи пред медиите в Англия, че тимът му със сигурност е щял да достигне до финала на най-комерсиалния турнир, ако не бе отпаднал от него.

Шотландецът чувства голямо разочарование, тъй като отборът му пропусна страхотна възможност да достигне четвъртия си финал в ШЛ за последните пет години.

"Това е наистина огромно разочарование", призна Фъргюсън, цитиран от "Мирър".

"Ако бяхме преминали груповата фаза на Шампионската лига, ние щяхме да стигнем до финала. Сигурен съм в това нещо", добави той.

"За мен проблемът бе в домакинския мач срещу Базел. Водехме с 2:0 и пропуснахме 4-5 много чисти голови положения при тази наша преднина. Така се стигна до загуба на концентрация в нашите редици, която позволи на противника да ни обърне и да вземе точка от мача", продължи специалистът.

"Въпреки, че в крайна сметка успяхме да стигнем до равенството в този мач, това бе наистина много лош резултат за Манчестър Юнайтед"

"На практика бяхме принудени да гоним най-малко точка в Швейцария. И въпреки, че доминирахме в мача, ние така и не успяхме да постигнем целта си при гостуването на Базел и загубихме", каза сър Алекс.

Мениджърът на Юнайтед прогнозира, че Барселона е с най-големи шансове да вдигне Шампионската лига. Въпреки, че "каталунците' имат проблеми в испанското първенство, Фъргюсън е убеден, че тимът на Пеп Гуардиола продължава да бъде най-добрият в Европа.

"Барселона е най-добрият отбор в Европа, въпреки че Реал Мадрид има добра преднина в Испания пред "каталунците", каза той.

"Меси, Шави и Иниеста са просто неудържими. Не мисля, че сме толкова далече от тези два испански клуба. Сигурен съм, че ще покажем това съвсем скоро", завърши шотландският мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" ще гостуват на Аякс, на "Амстердам Арена", след точно два дни, като се очаква да се опитат да стигнат до победа и да си осигурят комфортна преднина преди реванша.

Още футболни новини от света четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Chelsea преди 12 години
Дядката с нос се взе много насериозно обаче в ШЛ не свирят такива смешни дузпи както в мача с ЧЕЛСИ и съм убеден че няма да вземат ТРОФЕЙ тази година
3
3
 
14
 
! Отговори
Фен на Реал преди 12 години
Че то на тази логика ... и купата можеха да вдигнат !!! Ама нека да го видят хубаво къде е наи-силното първенство . Щто ония от Диема-та само такива глупости говорят . Няма по безмислен футбол от Английският . Дано и Бербатов да го проумее и ако му предложат да иде е Байерн , че поне малко да получи признание което му се полага . Иначе аз лично си мечтая РЕАЛ МАДРИД с Кристиано , Кака и Бербатов :):):)
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дъртият изкуфеляк не може да бие базел и бенфика, а финал му се привижда
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май си мисли, че в ШЛ играят само английски отбори

Спонсорирани публикации