Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър

Съоръжението ще се намира точно срещу новата спортна зала “Арена Армеец”
Обновена: 18 фев 2012 13:42 | 18 фев 2012 13:42, Георги Пешев
136
Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър
Свилен Нейков съобщи, че новият Национален стадион ще бъде на 4-и километър. Снимка: Булфото

Новият национален стадион по футбол ще бъде изграден на 4-и километър в София. Процедурата по обявяване на конкурс за строител на бъдещото съоръжение ще стартира в най-скоро време. Очаква се това да се случи през лятото, съобщава "24 часа".

Новината бе съобщена лично от министъра на спорта Свилен Нейков. Работната група със софийския областен управител Данаил Кирилов начело окончателно се е спряла на терена срещу новата спортна зала “Арена Армеец” и вече изпратила доклад на премиера Бойко Борисов.

Тя избираше между мястото на 4-и километър, където тройната коалиция планираше да строи нов правителствен център, и “Герена”.

Първоначалният вариант стадионът да е в кв. Враждебна отпадна след възражения от РВД и МВР.

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени възможно най-скоро, обеща още Нейков.

До месец той и главният архитект на София Петър Диков щели да изберат къде точно да се отворят подстъпите, за да решат проблема със задръстванията около залата преди и след всяко събитие в нея.

В момента има само един вход към паркинга, който разполага с 887 места за коли при 12 000 за зрители в залата. В бъдеще ще се мисли и за евентуално изграждане на подземни нива на паркинга.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ама моляви народа ще яде бетон от този нов стадион или по скоро ще пасе трва от него
88
6
 
24
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
То не е зле и цялото правителство да се пренесе там.
87
5
 
25
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Трябва да има и нов парламент на 4-ти километър.Между другото-как нашите управници-*** имат пари за стадиони и въоръжение,а говорят,че нямало пари?
86
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и пак МВР им пречи за враждебна....ми дайте тогава на 1-во РПУ у двора да го вдигнеме тоя стадион и на излизане да си ни прибират директно по килиите ... хем да не харчат пари ченгетата за организация, хем да сме на "техен" терен
85
3
 
11
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
Браво човече, това е приказка. С най голямо удоволствие ще се включа с безплатен труд за да им помогна за каузата да излетят час по скоро!
84
5
 
23
 
! Отговори
smart преди 12 години
А, тиквениците на тиквата направиха ли сметка колко живота на онкоболни, на деца нуждаещи се от операции, на хора нуждаещи се от трансплантации и т.н. ще ни струва това безмислено съоражение на абсурдно място, където ще трябва да гледаме капацитети като Джизъса, Божинов, Малката Перука и чат-пат Лепа Брена за разкош?! Това е откровено престъпление и издевателство над пенсионерите и работещите и осигуряващи се хора, които не получават адекватно осигуреност във всяко едно отношение от държавата.
83
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАРОДА НЯМА РАБОТА, НЯМА ПАРИ, НЯМА КАКВО ДА ЯДЕ !!!!НИКАКЪВ НОВ НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН НЕ МИ ТРЯБВА !!!!РАБОТА И ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ СА НУЖНИ !
82
0
 
0
 
! Отговори
До 107 преди 12 години
Платен, неплатен, *** си. Дори не можеж да го прикриваш. Лошото е, че не знам къде живееш. След което..
81
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По минусчетата разбирам, че севернокорейците са пропълзяли пак. Иначе не могат да пишат правилно, ама поне до плюс и минус (ъхъ, ъ..ъааа) могат да се справят. Горките неграмотници.
80
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали нямаше да е добре стадионът да е на място, до което да има адекватен транспорт, а именно метро, както правят нормалните хора?!! И в момента е ясно какъв кошмар е надземното движение при събития в залата, а не ми се мисли, ако стадионът, който трябва да е с доста по-голям капацитет, е пълен...
79
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Довършете първо космодрума край банкя, че да има от къде да ви изпратим по живо по здраво
78
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за чий Хикс ни е този стадион? На него ще гледаме какво? Нац. Отбор по футбол как пада от младежите на Гана?
77
22
 
5
 
! Отговори
сид преди 12 години
ако бяхте много умни щяхте вие да управлявате а ние да ви плюем ТОВА Е
76
8
 
8
 
! Отговори
гери преди 12 години
Сетиха се,че трябват още подходи към малкия паркинг на зала Армеец. Ама си го отнесе директора. Всичката им работа е недообмислена.
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
икономиката се задвижва, като се ликвидират приятелските монополни структури, нуне.чуждите инвеститори като видят за какво става дума и бегат на пожар. Като е нисъкакциза на бензина, що е толкова скъп? Ъ? И така по веригата.
74
6
 
8
 
! Отговори
сид преди 12 години
така се задвижва икономиката друг начин няма . някои ще теглят и кредити за дом така че това му се вика икономика друг начин няма нито можем да направим добър телевизор нито добра пералня нито добра кола да не говорим за танкове кораби самолети като има по какво да се движат туристите и къде да спят и къде да се хранят и къде да се забавляват ще има и евро и долари в хазната а тия долари и тия евра ще ги дадем на руснаците за газ за нефт за уран и външен дълг щото лева се харчи само тука
73
10
 
11
 
! Отговори
сид преди 12 години
когато се строи каквото и да е било това означава работни места . арматуристи кофражисти монтажници вик ел озеленяване общи работници ит.н. тези хора като взимат заплати ще си купят нови дрехи ще си купят нови телефони ще си вземат кола ще си вземат нова пералня нов бойлер или съдомиялна машина ще ходят по често на кръчма или на дискотека ще си оправят зъбите ще помислят за семейство дом и деца Рузвелт така е изкарал Америка от депресията като е строил магистрали жп линии язовири стадиони ит.нт
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
притеснявам се само, че може да се окаже малък. Така и така ще струва като за 10, нека поне да е за 250 000 души, всеки и най-вече Станишев да се пука от яд, че не се се сетил той за тази далавера.
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Строителните предприемаче савсем са освирепеле. Саде остана бизнеса с обществените поръчки. Най-стабиунио.
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо не построят 2 национални стадиона, или направо да вземем заем от световната банка за 20 - милиарда и да се обзаведем с много стадиони - парите ще стигнат за 20 стадиона. И единрезервен да има. прозрачно ще се избере и строителя. Много даже.