Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър

Съоръжението ще се намира точно срещу новата спортна зала “Арена Армеец”
Обновена: 18 фев 2012 13:42 | 18 фев 2012 13:42, Георги Пешев
136
Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър
Свилен Нейков съобщи, че новият Национален стадион ще бъде на 4-и километър. Снимка: Булфото

Новият национален стадион по футбол ще бъде изграден на 4-и километър в София. Процедурата по обявяване на конкурс за строител на бъдещото съоръжение ще стартира в най-скоро време. Очаква се това да се случи през лятото, съобщава "24 часа".

Новината бе съобщена лично от министъра на спорта Свилен Нейков. Работната група със софийския областен управител Данаил Кирилов начело окончателно се е спряла на терена срещу новата спортна зала “Арена Армеец” и вече изпратила доклад на премиера Бойко Борисов.

Тя избираше между мястото на 4-и километър, където тройната коалиция планираше да строи нов правителствен център, и “Герена”.

Първоначалният вариант стадионът да е в кв. Враждебна отпадна след възражения от РВД и МВР.

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени възможно най-скоро, обеща още Нейков.

До месец той и главният архитект на София Петър Диков щели да изберат къде точно да се отворят подстъпите, за да решат проблема със задръстванията около залата преди и след всяко събитие в нея.

В момента има само един вход към паркинга, който разполага с 887 места за коли при 12 000 за зрители в залата. В бъдеще ще се мисли и за евентуално изграждане на подземни нива на паркинга.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
21
 
! Отговори
fdfdafaf преди 12 години
На супер неудобно място е волейболната зала, сега и тоя стадион като го сложат там .... а и за паркингите трябва да мислят преди да почват да строят, а не след като вече е построено, *** и прахосници!
28
21
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Ако имаше всеки път досега на власт *** като тези, които обиждаш България в момента щеше да изглежда различно.И не се опитвай да провокираш,че виждаш ли 20 км магистрали били направили.Факта,че не си разбрал откъде идват основната част от парите за тях говори достатъчно.И да на нормалните хора дето пътуваме ни трябват.Крайно време беше в България да има такава зала дойде и време за модерен стадион.А червените лузърчета като теб винаги ще си плюят.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и ще се казва АРЕНА НА РОЗАТА :)
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А стига с тия стадиони спорта не е само футбол! Направете поне една автомобилна писта в софия!
25
0
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Левски е загинал за "ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА", а не за да смени едно робство с друго!
24
1
 
14
 
! Отговори
fsafas преди 12 години
Дано дотогава да бъде измислена левитацията, не ми се мисли кви задръствания ще стават
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това явно е награда за 88-то място на нац.отбор по футбол.Ако паднат още десетина места,като нищо ще открият процедура за трети стадион.А лекарства за онкоболни няма.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И от стадиона на 4-ти километър направо в лудницата на 7-ми километър :)))))))))))))))))))))
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и аз това питам ... За кого се строи този стадион?
20
4
 
29
 
! Отговори
марин преди 12 години
Какви стадиони бе брат, хората нямат пари, умират от глад. Какъв стадион, за кой???? бг футбол не заслужава стадион
19
0
 
9
 
! Отговори
da преди 12 години
nacionalnia ni otbor e pulen sus svetovni zvezdi ... bulgarskia vutbol e vuv nevizdam vuzhod ... vreme e za nov stadion za nashite bulgarski geroi !
18
2
 
14
 
! Отговори
da преди 12 години
stanahme 88mi v sveta i shte si stroim stadion ... a prez tova vreme horata umirat zashtoto durzavata ne im osiguriava zivotospasiavashti lekarstva koito struvat zulti stotinki v sravnenie s pechalbite koito pravi Bobi Mihailov i demonstrativnoto bezhaberie na instituciite.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-големи *** от Гербаджите няма За 3 години опукаха около 5 милиарда резерв и какъв е резултатът. 20 км магистрали и затъваща все повече държава.Сега стадион щели да правят
16
0
 
11
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
По-добре да се закрият клубните отбори и първенства - нито са атракция, нито носят доходи. Да остане националния отбор само и един стадион за парлама и готово.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не направят детски площадки за децата вместо нов стадион. Няма никава нужда от него. На мачове на националният отбор дори не ходят повече от 10 000 човека.
14
13
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Ами с парите от резерва на Станишев ще го строят, други няма.--Скъпи ми Смехурко, не си в час. СерГей раздаде отдавна парите от резерва на приятелски фирми от обръчите от ДПС и БСП. Дори др. Доган го потвърди на няколко пъти.
13
5
 
12
 
! Отговори
хвала преди 12 години
Ние от БКП построихме комунизъма, а герберите досега нищо не сте построили.Нашите достойни другари - др. Доган, др. СерГей, др. агент Гоце.... и още знайни и незнайни герои на комунистическия труд построихме България!
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, досъсипаха ни квартала, не ни стига безсмислената им зала, а сега и стадион за чалгаджии. Да си го правят с лични пари, и някъде около летището.
11
17
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Защото сегашният не ни стига и се пълни до дупка при всяко мироприятие. Така ли ?Тиквата нали уж искаше...--Неграмотнико, наричаш премиера Тиква, а ти пишеш мИроприятие.Теб как да те наречем?Тиква изядено от прасе и след това изсрана!
10
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега щели да правят подземни паркинги. Абе тези паркинги не беше ли тиквата дето ги оряза от проекта за залата като намали и големината и че сега не става за лека аталетика.Дали сега няма да се похарчат повече от това ако бяха направени първоначално.*** Гербажийски

Спонсорирани публикации