Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър

Съоръжението ще се намира точно срещу новата спортна зала “Арена Армеец”
Обновена: 18 фев 2012 13:42 | 18 фев 2012 13:42, Георги Пешев
136
Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър
Свилен Нейков съобщи, че новият Национален стадион ще бъде на 4-и километър. Снимка: Булфото

Новият национален стадион по футбол ще бъде изграден на 4-и километър в София. Процедурата по обявяване на конкурс за строител на бъдещото съоръжение ще стартира в най-скоро време. Очаква се това да се случи през лятото, съобщава "24 часа".

Новината бе съобщена лично от министъра на спорта Свилен Нейков. Работната група със софийския областен управител Данаил Кирилов начело окончателно се е спряла на терена срещу новата спортна зала “Арена Армеец” и вече изпратила доклад на премиера Бойко Борисов.

Тя избираше между мястото на 4-и километър, където тройната коалиция планираше да строи нов правителствен център, и “Герена”.

Първоначалният вариант стадионът да е в кв. Враждебна отпадна след възражения от РВД и МВР.

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени възможно най-скоро, обеща още Нейков.

До месец той и главният архитект на София Петър Диков щели да изберат къде точно да се отворят подстъпите, за да решат проблема със задръстванията около залата преди и след всяко събитие в нея.

В момента има само един вход към паркинга, който разполага с 887 места за коли при 12 000 за зрители в залата. В бъдеще ще се мисли и за евентуално изграждане на подземни нива на паркинга.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
23
 
! Отговори
x преди 12 години
Когато нещата не вървят и са пред потъване, дай на народа си хляб и зрелища. В случая, първото е колкото да не умрат от глад.
8
2
 
13
 
! Отговори
4-ти км. преди 12 години
А, такаааа, а другите луди кво ще ги правим?!Айде, едните ще ритат на стадиона, длугите ще ги гледат - а тия дето са затворени от антидемократите с белите престилки, тях какво ще ги правим?А?Или все луди.Кеф им да ритат на стадиона.Кеф им да гледат другите луди да тичат по стадиона.
7
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли някой да ми каже каква е причината да се прави още един национален стадион. Защото сегашният не ни стига и се пълни до дупка при всяко мироприятие. Така ли ? Тиквата нали уж искаше да не стват задръствания затова щял да го прави във Враждебна обаче сега ще е пак в центъра
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А лудницата къде ще е тогава?Там на 4 ти километър има лудница сега.А и дали ще са готови магистралите до тогава?И да не е виновен пак Станишев?
5
5
 
21
 
! Отговори
139 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВА преди 12 години
Спи, Дяконе! Не се събуждай!Остани в незнайния си гроб!Добре си ти... От там не виждашсъдбата на достойния ни род.Не виждаш майките,които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите със джобове празни,в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване.Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи...Край просяка минава БееМВе.На "пътя към Европа" се продаватв ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват.Стаена скръб в очите им гори.Спи, Дяконе! Не се събуждай!Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочакамечтите си, разпънати на кръст.
4
10
 
8
 
! Отговори
BG преди 12 години
Ped*rasite 6te butnat pluvniq basein CSKA zaradi stadion na koito nqma koi da idva.A kakvi zadrystvanq 6te stavat tam nqmam dumi
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То стадиони ''построихме'' за 2 световни...
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сичката Мара втасала...
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мамка му! Нямам нищо против стадионите, даже напротив, ама защо в центъра на града???Всеки път като има мач и всичко се блокира.Идеално място би било не на 4ти километър а нагоре по цериградско преди магистралата за Пловдив. Така и от Пловдивска област биха идвали лесно и удобно на мач.

Спонсорирани публикации