Силно представяне на българските атлети на Балканиадата

Нашите спортисти завоюваха общо 14 медала, 4 от тях са златни
19 фев 2012 13:10, Красимир Ангелов
11
Силно представяне на българските атлети на Балканиадата
Снимка: Архив Булфото

Българските състезатели по лека атлетика спечелиха четири златни медала и общо 14 отличия на Балканиадата в турската столица Истанбул.

В състезанието участие взеха атлети от 13 страни. От тях Словения и Азербайджан бяха със статут на гости.

Балканиадата се проведе в новата зала "Атакьой". Стартът бе пръв за новото съоръжение, което от 9-ти до 11-ти март ще приема Световното първенство по лека атлетика за мъже и жени.

Титли завоюваха Инна Ефтимова в спринта на 60 метра с време 7.28 секунди, Ваня Стамболова на 400 метра с 52.36 секунди, Венелина Венева-Матеева в скока на височина с 193 см и Радослава Мавродиева на гюле с 16.74 метра. 

Митко Ценов взе бронз на 3000 метра, като постави нов национален рекорд за юноши от 8:21.64 минути. Досегашното най-добро постижение в дисциплината бе на Светлин Страшилов - 2:25,23 минути и бе поставено преди 29 години.

"За първи път на Балканиада сме 11 държави членки на Асоциацията на балканските атлетически асоциации (АБАФ), както и две държави гости. Тази Балканиада е историческа, защото за първи път Истанбул приема състезание от такъв форум. Това е първото международно състезание в новата зала", каза президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Вижте всички резултати на българските атлети в Истанбул:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Бойконур преди 12 години
Абе некадърници такива(редакторите) не се научихте за толкова години да пишете и четете,а именно че Анкара е столицата на Турция.Както се казва аман от неграмотници!!
7
0
 
1
 
! Отговори
мъде ратор преди 12 години
оставете автора на мира.Явно не е имал "мътура" по геграфия.въпросът ми е имало ли е след това кебапчета?
6
0
 
4
 
! Отговори
Коректор преди 12 години
Ама само как преписват сайтовете един от друг, барабар с грешките! "Досегашното най-добро постижение в дисциплината бе на Светлин Страшилов - 2:25,23 минути и бе поставено преди 29 години", а новият рекорд е 8:21.64 минути :)) Като копи-пействате, не четете ли поне за собствена информация?
5
1
 
11
 
! Отговори
Доволен преди 12 години
Истанбул не е столица на Турция,а Анкара.Браво на атлетите ни.Всички знаем при какви условия се готвят за състезания.Не мога да разбера защо някои хора виждат във всичко лошото. Нека всеки да помисли какво той е постигнал в живота и тогава да хули другите.С нашия негативизъм съсипваме държавата си .
4
17
 
3
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Нищо не става от наще ! Смешници !
3
1
 
8
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
Гордея се!На Балканиади няма платени медали като на европейски, световни и олимпийски игри!
2
19
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Чудо голямо ! На балканиада. Още малко на кварталиада ще участват. И онези инвалиди дето на параолимпийску учасват и те с голямо самочувствие Катоса толкова мъже що не се ъстезават с количките срещу нормални хора с крайници?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!

Спонсорирани публикации