Линдзи Вон спечели гигантския слалом в Банско

В печалбата влиза и апартамент в курорта
Обновена: 26 фев 2012 14:10 | 26 фев 2012 14:02,
39
Линдзи Вон спечели гигантския слалом в Банско
Линдзи Вон. Снимка: Ройтерс

Линдзи Вон спечели днешния супер гигантски слалом, от програмата на световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в нашия зимен център Банско.

За радост на всички приятели на белите спортове у нас и най-вече за организаторите, майката природа днес се смили и от ураганните ветрове вече нямаше и помен, което позволи надпреварата да се проведе при отлични условия.

Именно американката се възползва най-добре от така развилите се събития и се представи превъзходно на пистата “Марк Жирардели”, като с феноменална последна част успя да грабне първото място, спирайки хронометрите на 1:15.66 мин.

Втора, само на пет стотни след победителката, финишира представителката на Лихтенщайн Тина Вайратер, а трета се нареди италианката Даниела Меригети.

За успеха си днес в зимната столица на България, освен 100 точки за Големия кристален глобус, Линдзи Вон си осигури и апартамент в зимния ни курорт, който се предоставя като награда на всички победители в състезанията за световната купа тази година в България.

Още новини за зимните спортове четет в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: банскослалом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпотто преди 12 години
Линдзи Вон щом ще идва в Банско да...живее чат-пат,ще пратя сина да се запознаят.Ако се залюбят и задомят,ще им дам вилата си в Кривунделово.Аз ще си направя друга,за да не преча на младите;обичам да...ям чесън и вечер хъркам като ...фуражонелка,на две фази.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тя си ги бие редовно всичките.Никаква изненада.
8
5
 
16
 
! Отговори
Capit-all преди 12 години
Димов (8), ти счупи глупомера и се изравни с "журналята", както ги наричаш.Да сложим още някъде етикет и мисля, че и тези твои 5 месеца ще изчезнат.Примерно пролетна столица - Пловдив, есенна столица - Благоевград. Колкото за морска столица - много хора от Бургас няма да се съгласят с това определение да се закичва Варна. В последните години Бургас стана много по атрактивен, модерен и чист, имат си и супер летен фестивал.
7
9
 
29
 
! Отговори
Димов преди 12 години
Това със зимната столица най-много ми хареса в статията, имаме си зимна, морска, някаква си официална, ама тя за какво ни е.Предлагам журналята, да премахнат "столица" от София, то като си имаме морска за лятото и зимна за зимата, какво са там 5 месеца в годината пролет и есен, и без София ще се оправим.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
банските ергени ся кат се наточат.....само с чобапчета и чюфтета ще я хранят, чат пат и с бански старец :Д
5
4
 
31
 
! Отговори
БГ кандидат преди 12 години
Линдзи е родена на 18 октомври 1984, значи е на 27 години тъкмо й е време да се задоми ....а е в силата на кариерата си - как да я прилъжа ???
4
3
 
46
 
! Отговори
браво ! преди 12 години
Снежната кралица Линдзи Вон !!!!!
3
1
 
41
 
! Отговори
мераклия преди 12 години
В печалбата влиза и апартамент в курорта - да взима наградата и да се заселва у нас - и без това каза, че си търси мъж, и гражданство ще й дадем - кандидатите вече чакат !!!! Че е и хубавица !
2
5
 
34
 
! Отговори
фен преди 12 години
Браво на Линдзи !
1
5
 
40
 
! Отговори
Дани преди 12 години
В третата част на спускането си, Линдзи направо пусна би-турбото и се изстреля като ракета. Уникалка карачка.