Тръгваме с 8 атлети за световното в зала

Шампионатът на планетата ще се проведе в Истанбул между 9-ти и 11-ти март
Обновена: 28 фев 2012 16:55 | 28 фев 2012 15:11, Красимир Ангелов
1
Тръгваме с 8 атлети за световното в зала
Снимка: Reuters

Осем състезатели ще представят България на предстоящото световно първенство по лека атлетика в зала, което ще се проведе в Турция.

Сред тях са водещите ни атлети Ваня Стамболова (400 метра), Ивет Лалова (60 метра), Инна Ефтимова (60 метра) и Венелина Венева – Матеева (скок височина).

За шампионата на планетата ще пътуват още Андриана Бънова (троен скок), Петя Дачева (троен скок), Радослава Мавродиева (тласкане на гюле) и единственият ни представител при мъжете – Виктор Нинов (скок височина). Първенството ще се проведе от 9-ти до 11-ти март в Истанбул.

Президентът на родната федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов обяви, че основната цел пред атлетите е да надминат личните си резултати, което за част от тях би означавало финал в съответната дисциплина.

"На Световното първенство отиват всички, които са покрили нормативи и са здрави към момента. Надявам се да се представим на ниво. Какво означава това? Целта е нашите състезатели да подобрят личнните си резултати", започна той.

"Имаме атлети, които ако се доближат до най-добрите си постижения, не само ще влязат на финал, но може да се борят и за медали", добави Добри Карамаринов.

Очаква се на първенството в Истанбул се участие да вземат очакват рекорден брой състезатели от над 160 държави.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Цеци Пироня преди 12 години
Мачкай,Гришо!