Шансовете на Юнайтед за Лига Европа са едва 4%

Нито един английски тим не се е класирал след загуба 2:3 в първия мач
9 мар 2012 12:30, Георги Пешев
8
Шансовете на Юнайтед за Лига Европа са едва 4%
Уейн Руни вкара два гола, но приключи мача разочарован

Шансовете на Манчестър Юнайтед да продължи напред в Лига Европа намаляха драстично след загубата 2:3 у дома от Атлетик Билбао в първия осминафинал. Статистиката в евротурнирите показва, че възможността "Червените дяволи" да продължат е 4%.

Досега в историята е имало 89 случая, в които гостите в първата среща са печелили 3:2. В 85 от тях победителя от този мач продължава напред. Това дава 96% шанс на Атлетик Билбао да отиде на четвъртфинал.

Баските никога не са отпадали от Европа след победа като гост в първия мач. Освен това във всички тези случаи те са печелили и на реванша.

Вече 17 години няма случай, в който някой да продължи след загуба 2:3 у дома. Последният тим в Европа класирал се след загуба 2:3 у дома е Одензе. Датчаните печелят 2:0 като гост на Реал Мадрид през сезон 1994/95 за Купата на УЕФА.

Четири английски отбора са попадали в ситуацията на Манчестър Юнайтед. Но нито един от тях не е стигал до отстраняване на съперника след това. За трети път в историята Юнайтед започва елиминация със загуба у дома. В предишните два пъти (Байерн 2001 и Милан 2005) англичаните загубиха и като гост.

Юнайтед се представя изненадващо слабо този сезон у дома. За "Червените дяволи" това бе пето поражение на "Олд Трафорд" във всички турнири. Нещо, което не се е случвало от сезон 2001/02.

Може би малка утеха за Юнайтед е, че и градския съперник Сити загуби днес. Англичаните са изправени пред угрозата да нямат нито един състав на четвъртфинал не само в Шампионската лига, но и в Лига Европа. За последно Англия нямаше нито един представител в топ 8 на двата турнира преди 19 г.

В същото време Испания е на път да класира пет тима на четвъртфинал - 2 в Шампионската лига и 3 в Лига Европа. Подобно нещо Испания не е правила от 11 г.

Още новини за Манчестър Юнайтед четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ЗА 5 преди 12 години
КАЗА ЛИ НЕ6ТО,ИЛИ ТАКА МИ СЕ СТОРИ?!МАИ НЕ ГЛЕДА6 МН ФУТБОЛ ПОСЛЕДНИТЕ 2-3 ГОДИНКИ?!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e w angliskoto parwenswo sa mnogo silni, to angliskoto parwenstwo e nai silno kato i nazionalnia im
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ABE SCHOTLANSKATA PIANIZA; POMNITE LI KAWO KAZA ; AKO BIAHE OSTRANILI BASEL ; STIAHME DA IGRAEM FINALA; TOI LIGA EWROPA NEMOZE; DEBA I PIANZIZATA ; ANGLISKAKA AROGANSKA PIANIZA
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ispania e novoto lice na evropeiskia futbol!
1
2
 
7
 
! Отговори
George преди 12 години
Целият състав на MU беше тотално сбъркан и то по всички линии защита ,полузащита, нападение. Централните защитници пропускаха нападателите на Атлетик Билбао АБ като на парад, а крайните защитници, особено Рафаел, хвърляйки се в помощ на нападението, оголваха много неприятно своите зони. Халфовата линия, която трябваше да спира набезите на нападението на АБ, не блестеше с нищо, освен с това ,че Гигс е на 37 години. Парк и Йънг образно казано, ги нямаше на терена. Ернандес е лекотегловен нападател, от типа на т.нар. лека кавалерия и при снажни и играещи на ръба на твърдостта и грубостта испански бекове, напарво се изгуби. Този играч не е за този тип игра, при който гардовете не ти дават да ритнеш топката, а същата се изнася много бързо, полузащитата не успява да реагира и на практика MU беше буквялн смазан! Калпава защита, много слаба полузащита, практически само един борбен нападател Рууни. Карик и Андерсон, както и невлезлият в този мач Скоулс са хора на години, та дори Карик и Скоулс на много години, а така мач не се печели. На практика основно изневери халфовата линия, а защитата беше (и не само в този мач) тип рохко яйце. Мисля, че е време сър Алекс Фъргюсън да сдава треньорския си пост на млад човек и навреме да напуска....

Спонсорирани публикации