Гришо отпадна от турнира в Маями

Напрежението изигра лоша шега на първата ни ракета
27 мар 2012 20:18, Миглена Иванова
41
Гришо отпадна от турнира в Маями
Григор Димитров. Снимка: архив, Булфото

Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи с участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

След трите си великолепни победи и рекордно представяне за български състезател в надпревара от подобен ранг преди минути на чудесната серия на хасковлията бе сложен край, след като Янко Типсаревич успя да се наложи с 2:0 сета над първата ни ракета, в отделните части 7/6, 6/2.

Гришо започна мача леко напрегнат и имаше известни затруднения в първите си два сервис гейма, но до възможност за пробив сърбинът така и не стигна, като постепенно българинът се отърси от напрежението и заигра значително по-уверено.

След напълно равностойна игра развръзката на сета трябваше да настъпи след тайбрек, в който нервите отново взеха връх в представянето на Димитров и след две двойни грешки от негова страна той буквално подари сета на своя опонент (7:3).

Това окончателно дисбалансира Григор и във втората част той значително свали нивото си на игра, като позволи на Типсаревич да стигне до пробив още в първото му подаване. След това световният номер 9 изцяло пое инициативата и безпроблемно стигна до крайния успех.

С достигането си до осминафиналната фаза на турнира Григор Димитров си заработи 43 370 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. Следващото участие на българина е на Мастърса в Монте Карло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
11
 
! Отговори
каун преди 12 години
абре къде е аскьово ??
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гришко, айде моето момче догодина пак да минеш на някой турнир 3-ти кръг. Успех!
9
24
 
10
 
! Отговори
тенесиз преди 12 години
Аз не мога да разбера що сички бяха зинали в телешки възторг от случайната победа над мърляча Бердих. То беше ясно, че ще падне, и то много бързо. С типичната балканска робска психика и аматьорски отигравания ще стои извън 50 дълго време. Сега очаквам оплаквания като "контузия", умора (от какво ли?), че сърбина гледал лошо, че влагата в Майеми била висока...
8
11
 
17
 
! Отговори
Кико преди 12 години
Абе капа му свалям, че прегази Бердих! И е още в бебешка възраст за мъжкия тенис! Има хляб в това момче, тепърва ще ни радва!
7
7
 
3
 
! Отговори
PR преди 12 години
mam-i-t-o-vi i nekadikadu-rni jurnal-q sega shto ne pihete smaza razmaza pregazi smacha zakoli razfasova i tem podobni ama nali e balgarsko davi e-va maikata i prodajni-ci
6
11
 
22
 
! Отговори
марина преди 12 години
"С достигането си до осминафиналната фаза на турнира Григор Димитров си заработи 43 370 долара..."а вие си драскайте каквото си искате
5
18
 
12
 
! Отговори
Рафаел Пиронков преди 12 години
Аскьооооооооооооооуууууу, аскьооооооооооооууууууууууу, *** за зеЙе не става от теб!
4
6
 
22
 
! Отговори
Цеца Летящия Старт преди 12 години
Смачкай ги ,Гришоооо!!
3
8
 
18
 
! Отговори
Edin преди 12 години
Мачкай, ГРИШО!!!!
2
10
 
26
 
! Отговори
Ангелин преди 12 години
Въпреки загубата на Григор, съм горд с него...продължавай само напред и нагоре! Аз съм с теб!
1
6
 
23
 
! Отговори
Рапунцел преди 12 години
Мачкай Гришооооо!!!

Спонсорирани публикации