Наказание за Хамилтън в Китай

Той ще потегли с 5 позиции по-назад заради смяна на скоростната кутия
12 апр 2012 16:07, Красимир Ангелов
0
Наказание за Хамилтън в Китай
Хамилтън този път няма да стартира първи в Китай. Снимка: Reuters

Люис Хамилтън няма да има възможност да потегли за трети пореден път от първа позиция от началото на сезона във Формурла 1.

Англичанинът спечели Пол Позишън в първите две състезания от сезона във Формула 1, но ще бъде наказан за Гран При на Китай, което ще се проведе този уикенд.

Пилотът на Макларън трябваше да смени скоростната кутия на своя болид и така ще потегли с 5 позиции по-назад на стартовата решетка.

"Точно говорих с Хамилтън. Преди 30 минути той разбра, че е наказан с 5 места заради смяна на скоростна кутия", написа днес сутринта кореспондент на английския вестник Таймс.

По-рано през седмицата Хамилтън заяви: "Ще се боря за победата в Китай. Но ако по някаква причина победата не е възможна, ще е също толкова важно да спечеля добри точки".

Същевременно трикратният световен шампион Ники Лауда заяви, че единствената разлика между Хамилтън и настоящия шампион Себастиан Фетел е в това как двамата се отнасят към славата.

"Себастиан Фетел е много балансирана личност. Главата му не е замаяна от ВИП глупостите. Той изобщо не е притеснен от това", коментира Лауда пред вестник Сън.

"Люис е също толкова добър колкото Себастиан по отношение на скорост и талант. Но понякога бива разконцентриран от различния си начин на живот".

"Ако въведе ред в нещата си и не е разконцентриран, ще е много силен състезател".

Същевременно Лауда изказа само похвали за съотборника на Хамилтън в Макларън - Дженсън Бътън.

"Дженсън беше втори пилот в отбора, но свърши перфектна работа. Остана стабилен и се подобри. В момента е интересно да се види битката между него и Люис, защото те двамата са най-силната двойка във Формула 1".

Още новини от света на Формула 1 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Формула 1Люис Хамилтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации