Проблеми с лицензите грози "А" група

Най-тежко е положението при Калиакра, Миньор и Локо София
25 апр 2012 12:51, Красимир Ангелов
5
Проблеми с лицензите грози "А" група
Родният футбол - проблемни лицензи и празни трибуни. Снимка: Булфото

Повечето отбори в професионалните групи у нас ще имат проблеми с лиценза за следващия сезон. До момента се дължат 250 000 лева само за съдийски такси, което влиза директно в документите за лиценз, съобщава "24 часа".

16-те тима от елитната ни група дължат 150 000 лева, които все още не са платили. Тези от Западната "Б" група са със 70 000 лева дългове, а най-малката сума от 30 000 е в "Източната" втора дивизия.

Най-големите длъжници с над 20 000 лева са закъсалия Калиакра, Миньор и столичният Локомотив. Във всяка група имало максимум по три клуба, които са си изпълнили задълженията.

Не е ясно как лицензионната комисия на БФС ще се справи с този проблем, след като всичко трябваше да е чисто с дата от 31-ви март, но това не е станало.

Преди професионалната лига покриваше съдийските такси с парите от глобите, които им бяха превеждани от БФС. След това обаче централата ги отряза.

Не е ясно как са платени и глобите, които се налагат на отборите. Парите по принцип трябва да отиват за развитието на детско-юношеския спорт.

Припомняме, че проблем имаше и в края на предния полусезон, но тогава част от средствата бяха покрити от телевизионните права. Сега обаче не е ясно дали ще има въобще последен транш към клубовете.

Едната от телевизиите, които предават мачовете, е предявила претенции за 200 000 лева заради отложения първи пролетен кръг. Другата пък въобще не е дала пари, въпреки че предава пряко срещите без проблеми.

Така в крайна сметка въобще не е ясно дали ще има последен транш. В останалите държави съдийските такси се депозират предварително във федерациите, за да няма проблеми до края на първенството.

По този начин се гарантира, че те ще бъдат платени, независимо дали отборът ще се откаже от участие, или не.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: лицензиА група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Порнографията е пълна Бг-футбол=Б.Б Витоша Бистрица
1
0
 
6
 
! Отговори
perko преди 11 години
Любопинто ми е колко струва съдийския наряд за един мач от т.нар. "А" ПФГ. Имам предвид гл.съдия, помощници, делегати и т.н до 9-то коляно хрантутници???

Спонсорирани публикации