Цвети Пиронкова с лек спад в световната ранглиста

Българката стартира днес участието си в Будапеща
30 апр 2012 14:00, Георги Пешев
8
Цвети Пиронкова с лек спад в световната ранглиста
Снимка: Булфото

Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова загуби едно място в ранглистата на женската тенис асоциация (WTA), оповестена днес. Българката има актив от 1282 точки, което й отрежда 43-та позиция в подреждането на професионалистките.

Миналата седмица пловдивчанката допусна неприятна загуба още в първия кръг на квалификациите на супер турнира в Щутгарт от 416-та в света Карина Витьоф (Гер) с 1:2 сета, в отделните части 5/7, 6/3, 5/7.

Така Пиронкова не успя да увеличи актива си и бе задмината от южноафриканката Шанел Скийпърс, но днес първата ни ракета има възможност да поправи случилото се, ако се представи по-добре на международния тенис турнир в Будапеща.

Цвети е поставена под номер 3 в основната схема и след няколко часа излиза на централния корт в унгарската столица срещу 81-та в света Анна Татишвили от Грузия, като до момента балансът между двете е 1:0 в полза на нашата състезателка.

При евентуален успех днес Пиронкова ще си осигури 30 точки за световната ранглиста и малко над 3000 долара от наградния фонд, а в следващия кръг от надпреварата ще се изправи срещу Ванда Лукаш или Хенриета Хаблер.

Иначе промени по върховете на ранглистата няма, като с титлата си в Щутгарт Шарапова успя да съкрати аванса на Вика Азаренка в челото, но въпреки това той си остава солиден, а Возняцки продължава да топи актива си и вече е все по-близо до седмото място.

Вижте в Gol.bg класирането към 30 април

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: тенисЦвети Пиронкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
готов съм да компенсирам спада с леко повдигане с един специален крик
3
8
 
6
 
! Отговори
pld преди 11 години
Абсолютен фен съм и на Цветито, но ми се струва, че за тенис е /вече/ малко тежичка. Все повече ще губи..за съжаление.Иначе си е симпатяга отвсякъде!
2
2
 
6
 
! Отговори
Ценко преди 11 години
Не с лек спад,ами с мноооооооооого голям спад ще е Пиронкова,ако не си смени треньора,но това няма да стане,тъй като е не само ***,но и мнооооооооого упорита!Жалко за нея,мнооооооого жалко!!!!!!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Ceco преди 11 години
Pironkova zagubi predi 5 minuti-6-1,3-6,1-6Sorry