Лудогорец е готов за Европа

Кирил Домусчиев сложи осветление на стадиона в Разград за 1,1 млн. лв.
7 май 2012 12:05, Георги Пешев
4
Лудогорец е готов за Европа
Снимка: Булфото

Лудогорец е готов за своето историческо първо участие в Европа. Стадионът в Разград вече разполага с осветление, което ще му позволи да приеме мачове от турнирите на УЕФА.

Лампите струват внушителните 1,1 млн. лв. и дори надминават стандартите за евролиценз на съоръжението.

През тази седмица предстоят настройките и тестовете на прожекторите. Става дума за осветителна мощ от около 1600 лукса, които могат да направят ден над терена и в най-черната нощ.

Лампите са от титаний и са последна дума на технологията, хвалят се в Разград. Те обаче едва ли ще изгреят до края на сезона в "А" група, тъй като мачовете от последните два кръга са по светло.

Най-вероятно това ще се случи за първия европейски мач през следващия сезон, прогнозират от клуба. С поставянето на осветление стадионът на Лудогорец наистина придоби европейски вид.

Освен кокетните трибуни в зелено и бяло, силно впечатление прави и тревата. В края на сезона изобщо не е мръднала. На три метра дълбочина са вкопани модерни дренажна и отоплителна система.

Колкото и да вали, колкото и да трещи в Разград, на терена няма да видите и една локва, хвалят се домакините на стадиона. Поддръжката минава през две момчета - големи спецове и работят като хали всеки ден. Домакините на стадиона държат много на чистотата в района.

Преди мачове се изчистват всички седалки, същото важи и за тоалетните. Водоноски пък минават по улиците, които водят до стадиона. Единствените забележки, които имат експертите от УЕФА, са незначителни.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ЛудогорецРазград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как докъде - както винаги до 3-тия предварителен кръг или до плейофите
1
3
 
10
 
! Отговори
истина преди 11 години
А сега да видим до каде ще стигнат,обикновено в евро турнирите лъсва истината за нашите футболни герои.

Спонсорирани публикации