Атлетико Мадрид покори Лига Европа

"Дюшекчиите" разбиха Атлетик Билбао с 3:0
Обновена: 10 май 2012 06:56 | 9 май 2012 23:40, Красимир Ангелов
23
Атлетико Мадрид покори Лига Европа
Фалкао отбеляза 2 гола за триумфа на Атлетико Мадрид. Снимка: Reuters

С два гола на звездата си Радамел Фалкао Атлетико Мадрид спечели с класическото 3:0 финала на Лига Европа срещу Атлетик Билбао, игран на стадион "Арена Национал" в Букурещ.

Така "дюшекчиите" спечелиха за втори път отличието в рамките на последните 3 години, след като през сезон 2009-2010 надделяха над Фулъм.

За Радамел Фалкао пък това е втори пореден триумф, след като миналата година той донесе купата на Порто с гол за победата с 1:0 над Брага на финала.

Същевременно Фалкао за втори пореден път става голмайстор на турнира, след като с двата си гола излезе еднолично начело с 12 попадения, с две повече от Клаас Ян-Хунтелаар. Миналата година Фалкао наниза внушителните 17 гола.

И двете попадения на нападателя бяха от изключително висока класа. Първия си гол той вкара още в 7-та минута, давайки мечтан старт за Атлетико Мадрид. Тогава той демонстрира убийствена точност и мушна топката право до сглобката на гредите.

При втория гол в 34-та минута Фалкао показа страхотно хладнокръвие пред вратата и след техничен финт вкара с остър удар отблизо.

Към края на мача той можеше да реализира и хеттрик, но уцели гредата в 80-та минута. Пет минути след това третия гол дойде и негов автор бе Диего след добра солова акция.

Атлетико Мадрид покори Лига Европа
Диего сложи точка на спора в края на мача. Снимка: Reuters

Макар да притежаваше топката през по-голямата част от мача, Атлетик Билбао така и не успя да наложи своята игра и изглеждаше объркан. Едва в последните 20 минути баските успяха да натиснат, но така и не стигнаха до гол.

Всички новини и мнения около триумфа на Атлетико Мадрид в Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Испански финал преди 11 години
Браво на Атлетико,но и на Билбао трябва да отдадем заслуженото.Билбао,които се подиграха с Манчестър Юнайтед,направиха за смях английския гранд.Скъпоплатените британски наемници бяха направени за срам от едни сърцати испански играчи.Атлетик Билбао победи Шалке,Спортинг,а преди тях унижи надменните Манчестър Юнайтед.Те бяха заслужил финалист,а Атлетико Мадрид за втори път за последните 3 години спечели турнира,поздравления.
20
0
 
14
 
! Отговори
с. преди 11 години
Билбао наистина впечатлиха!Страхотни мачове направиха и стигнаха до финала абсолютно заслужено!Наистина не мога да си обясня какво се случи,но играха слабо!Атлетико Мадрид бяха класа над тях!Между другото поздравления за спортсменството на Атлетико Мадрид!Накрая като направиха шпалир на Билбао беше супер!Страхотно уважение към противника демонстрираха!Честно казано и двата отбора са ми безразлични,но направиха страхотен мач!А румънците какъв стадион са вдигнали не е истина!Ние сме мега зле!
19
0
 
13
 
! Отговори
Франческо преди 11 години
Много съжалявам за Билбао, като гледам по-рано какви мачове направиха, отстраниха отбори като Манчестър Юнайтед и Шалке. А селекцията им е само от етнически баски от собствената школа, истински местен отбор, без скъпи чужди звезди, без изгъзици, а момчетата играят вълшебно фурбол. Цяла Европа беше впечатлена този сезон от играта на Аткетик в "Лига Европа".
18
2
 
2
 
! Отговори
номер 18 преди 11 години
Преди малко се подсетих. Днес.турция са открили нов метод за импресии. Когато напишеш коментар, въведеш "спамкода" и след това дадеш изпрати ти съобщават, че кода е грешен и трябва да заредиш страницата наново, за да ти даде друг код. Хитър трик, с който - както вече казах - се генерират повече импресии.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 12,А, ти си ***, мойто момче, нали? Признай си! Коментарът на АС е към поста преди него, в който някой споменава, че Атл Мадрид печели за 2ра поредна година. Но в опита си да изпъкнеш стана още по-смешен. Цял живот на село ще Ви е малко на такива...
16
0
 
9
 
! Отговори
Z преди 11 години
Билбао разочароваха.Много сковани и уплашени,грешни подавания и отигравания,зле подредени за глупостите в защита да не говориме.Нямаше никаква мощ и познатата настървеност.Странното е,че в последния кръг бяха почивали,а АМ си играха с титулярите.Изобщо не пролича.Отлично изигран мач от АМ.Честито на победителите.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жал ми стана за лъвчетата от Билбао! Според мен трябваше Ел Локо да засили халфовата линия ...Да трябваше да се спират атаките на Атлетико още в средата на терена. Нищо! От тук на сетне ще съм винаги за белите от Атлетик Билбао!
14
1
 
0
 
! Отговори
ДО 12 преди 11 години
А ти да се сещаш, че може да са редактирали статията за 7 часа, колкото време е минало от коментара на АС?
13
2
 
4
 
! Отговори
с. преди 11 години
Естествено,че е супер *** Юнайтед да падат!Иначе стана здрав мач!Честито на Атлетико Мадрид и феновете им!Абсолютно заслужено победиха!Билбао са симпатично отборче,но се видя,че просто нямат опит и самочувствие да спечелят!А и с тази шовинистична политика да играят само баски в състава няма да просперират!
12
2
 
4
 
! Отговори
До АС преди 11 години
Ти си ***, мойто момче, нали? Признай си! Ето ти точния цитат :Така "дюшекчиите" спечелиха за втори път отличието в рамките на последните 3 години, след като през сезон 2009-2010 надделяха над Фулъм.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предпочитам Билбао да бяха спечелили. За който не знае (все пак това не е спортен сайт) налагат играчи от собственната си школа. Не разчитат на закупени. Много уважавам такива отбори. Не съм сигурен, но мисля че целият им отбор е от такива. По принцип испанския футбол не ми е симпатичен, но на такива отбори, които не разчитат на скъпозакупени чужди звезди шапка им свалям, както се казва.
10
14
 
5
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 11 години
Гордеем се с теб Арда Туран, след като Галатасарй през 2000 година въфгордя 100 милиона турци и през 2008 Фатих Текке с Зенит снощи го направи и ти - не спираше да размахваш турското знаме през цялото време браво момче !
9
14
 
0
 
! Отговори
do 4 преди 11 години
И какво от това, че Билбао биха Ман Ю? Видя се на финала що за стока са...3:0 и айдеее, обратно към Испания. :)Помниш ли, че след мачовете в ЛЕ, Баските имаха поредни загуби в първенството (4 мисля бяха), защото не са свикнали да играят повече мачове. Относно "британските наемцици"...то те са само 3-4 в отбора, другите са чужденци! Ясно е - не харесваш Юнайтед, но отбора е с куп нови играчи, нов вратар, без Видич, с много контузени...но, майната му, важното е че Ман Ю са паднали, нали? Кеф, а?/
8
0
 
1
 
! Отговори
Атлетико преди 11 години
Само така. Браво!
7
1
 
0
 
! Отговори
Plamen преди 11 години
Koi sa ispanski igra4i?? 4e az neznam nito edin?
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
POPITAI lubossla penev s radomir ant i i
5
5
 
14
 
! Отговори
АС преди 11 години
Атлетико за втора поредна година спечелиха турнира, ама друг път...Атлетико спечелиха купата през 2010, сега сме 2012! През миналата година шампион бе Порто! Фалкао печели купата за втора поредна година, защото през миналата игра в Порто!
4
0
 
23
 
! Отговори
Испански финал преди 11 години
Браво на Атлетико,но и на Билбао трябва да отдадем заслуженото.Билбао,които се подиграха с Манчестър Юнайтед,направиха за смях английския гранд.Скъпоплатените британски наемници бяха направени за срам от едни сърцати испански играчи.Атлетик Билбао победи Шалке,Спортинг,а преди тях унижи надменните Манчестър Юнайтед.Те бяха заслужил финалист,а Атлетико Мадрид за втора поредна година спечели турнира,поздравления.
3
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 1 ikato igrae da NESTEHE KATO KAKA,.
2
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
as go napisaqh preidi 2 meseñca, ama , koi da vqrva titlata e, LIOBOSLAV PENEV i za MARTIN PETROV