Вердаско шокира Надал на синия клей в Мадрид

В драматичен двубой той записа първата си победа срещу "Ел Торо"
Обновена: 11 май 2012 09:45 | 11 май 2012 09:44, Красимир Ангелов
3
Вердаско шокира Надал на синия клей в Мадрид
Снимка: Reuters

Поставеният под номер 15 в основната схема Фернандо Вердаско поднесе първата сериозна изненада в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид с общ награден фонд от близо 4 милиона евро.

В изцяло испански сблъсък от третия кръг на надпреварата испанецът сътвори почти немислимото срещу един от основните претенденти за трофея Рафаел Надал, отстранявайки го с 6:3, 3:6, 7:5.

В интерес на истината обаче трябва да се отбележи, че играта на “Ел Торо” нямаше нищо общо с тази, която демонстрира срещу Николай Давиденко, като успоредно с изобилието от непредизвикани грешки бяха и трудностите, които световният номер 2 изпитваше в придвижването си по корта.

Още в началото на мача стана видно, че двубоят се очертава да бъде изключително труден за Надал, който въпреки че бе в забележителна серия от 13 поредни победи срещу своя съперник, не показваше онази увереност, така типична за играта му на землено покритие.

В крайна сметка след два реализирани пробива Вердаско успя да затвори първия сет в своя полза, но в началото на втората част изглеждаше така сякаш Надал най-накрая влиза в ритъм и започва да играе на познатото ниво.

След прецизна игра от основната линия и мощни начални удари “Ел Торо” успя да дръпне с 4:1 и макар Вердаско да успя да заличи изоставането си той не успя да попречи на Рафа да възстанови статуквото на корта, изравнявайки резултата в сетовете.

Така всичко трябваше да се реши в заключителната трета част, в която първоначално Надал имаше пълен контрол върху случващото се на полето, поведе с 5/2 и когато всички по трибуните очакваха 14-та му победа срещу своя съгражданин се случи най-неочакваното.

Със сърцата и почти безгрешна игра от основната линия Фернандо Вердаско успя да спечели пет поредни гейма и по този начин да запише първия си успех срещу световния номер 2, който пък спокойно може да се присъедини към Анди Мъри и двамата заедно да потренират на червените кортове на Форо Италико.

Още тенис новини от света четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Avi преди 11 години
Григорче чака нов турнир,сините кортове не за него,ще играй само Големия шлем,Талант.
2
3
 
3
 
! Отговори
Тъпото преди 11 години
Браво!
1
3
 
4
 
! Отговори
shumenec-emigrant преди 11 години
kade e askiovskia?

Спонсорирани публикации