Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя

Загубата от Германия с 3:1 гейма доведе до рокада в тима
Обновена: 14 май 2012 07:19 | 13 май 2012 20:52,
153
Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя
Радостин Стойчев Снимка: БТА

Радостин Стойчев вече не е национален селекционер на волейболния отбор на България, след като бе уволнен от поста си. 

Това стана заради провала на страната ни на олимпийските квалификации. "Лъвовете" отпаднаха на 1/2-финалите, след като загубиха от Германия.
 
Членовете на УС на волейбола се събраха днес и решиха, че специалистът повече няма да води страната.
 
Негов заместник ще бъде Силвано Пранди, който вече има един престой начело на България.
 
„Бих искал да ви информирам, че снощи до късно през нощта Управителният съвет реши категорично да се освободи Радостин Стойчев. Видях се с министър Нейков. Мерките, които предприемаме, са в интерес на нашия волейбол", обяви президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров на пресконференция в „Арена Армеец”.
 
"Участието на този отбор на Олимпийските игри стои като задача пред нас и министерството. Това се превърна в национална кауза. По начина, по който вървим към спечелването на квота, не бихме могли така да продължим и да постигнем един добър резултат. Нищо лично няма към Радостин", добави той.
 
Причината за уволнението на Стойчев е повече от ясна - провала на България на олимпийските квалификации.
 
„Силвано Пранди познава много добре отбора и се връща да го води. Надяваме се да спечелим следващата квалификация. Смяната е продиктувана от това, че имаме само още един шанс да се класираме на Олимпиадата. Ние направихме всичко като федерация да има максимално публика, да сме домакини, играчите да имат комфорт”, каза пък Любо Ганев, който първи намекна, че специалистът вероятно ще бъде уволнен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
22
 
11
 
! Отговори
Правилно. Аут. преди 11 години
Защо го уволниха ли? Защо никой не святка, че господин Стойчев играеше за Италианците. Не желаеше да се срещнем с Италианците и да ги лишим от възможноста да отидат на Олимпиадата. Това е жестоката истина. Дано да светнете малко, че за Стойчев, по-важна е Италия, където прекарва живота си, отколкото България. Може да е пресилено, той се оказа родоотстъпник. За да се уверите, разгледайте поведението му в срещата България - Германия. Ако имах власт, бих го лишил от Българско гпажданство. Толкоз.
83
3
 
25
 
! Отговори
някой преди 11 години
Егати простотията!Защо го уволнихте?Защото някой не го харесвал!Нямам думи!
82
7
 
11
 
! Отговори
хейтъри отворете преди 11 години
Dnes.bg е най голямото сборище на хейтъри и разбирачи по всички теми от живота. Радо Стойчев се провали като треньор на България категорично, бяха му предоставени всички възможностти за подготовка, цялата нация бе зад него ,но ясно се видя ,че с тези играчи не може да се противопоставя успешно. България не е Тренто и не можем да си купим играчи за липсващите позииции. Имам и една забеллежка към разбирачите от всичко. При смяната на Казийски 3тия гейм, той не може да се върне когато си иска в игра, трябваше да се превърти сервиса на Германия, за жалост тогава направиха 6т серия.
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7мо или 5-то мпсто не са успех. Говорим за успехи - При Пранди - Брознови медалисти на ЕП.
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не забравяме и 7 място на световното при Пранди и 5 място на европейското при Стойчев. Очевидно не е само вината на треньорите, а и почва да липсва качество на играчите в националния отбор.
79
11
 
13
 
! Отговори
......... преди 11 години
Стойчев е ***,това го казах още когато го назначиха,а защитаващите го тук едва ли разбират от тази игра,аз съм я играл и смея да твърдя,че всеки кадърен треньор би сразил германците,а този се гипсира,незнаеше какво да направи след първият гейм,паника,неадекватност и безпомощност в реакциите му.Не става, добре,че го наритаха,късно но заслужено,да си ходи там в Италия ли където иска ,но далече от Бг волейболът.
78
18
 
11
 
! Отговори
Докога с тоя Стойчев преди 11 години
Радо Стойчев е доста лош тренер, провал след провал за БГ. При Пранди бяхме 3-ти в Европа, при Стойчев не можем да се класираме за олимпиада и падаме от средни отбори като Германия,които са ниска класа! На Европейското -ПЪРВИ ПРОВАЛ НА СТОЙЧЕВ, НА ОЛИМПИАДАТА-ВТОРИ ПРОВАЛ НА СТПЙЧЕВ. Е ДОКОГА?
77
3
 
17
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
пълно безумие. Това не са носни кърпички, а треньори, които стават едно цяло с отбора и отстраняването им на всеки 2 години е абсолютно детинско.Бразилия 10 години е вече с Бернардо Резенде. Не е като да няма нито една загуба. Е, да не са го уволнявали през година-две случайно?? Как ние все големите разбирачи.. Не мога да повярвам, да уволнят Радо, този 100%-ов специалист.Лесно съдят Радо от БФВ, с големи изказвания. Те да не са "светци" в БФВ? Май не мн от тях са и на 1/10 от успехите му.
76
1
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
до 86 - недей така приятелю , за да кажеш тези думи значи , че ти е мило и болно и за НАЦИОНАЛИТЕ НИ и за самите нас , кой друг би милеел за нас , освен самите ние . Бъди здрав и се успокой , на нас също ни е болно и тъжно , нека живеем с надеждата и с подкрепата ни НАЦИОНАЛИТЕ ще УСПЕЯТ !
75
4
 
16
 
! Отговори
DS преди 11 години
Много жалко ... и много голяма грешка. Аз ако съм на Казийски ще се откажа! Радостин Стойчев е 3 кратен клубен европейски и 3 кратен кулбен световен шампион с Тренто... мисля, че разбира повече от Волейбол от който и да е от БВФ!
74
4
 
24
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
има РОДЕНИ да бъдат ТРЕНЬОРИ - Радостин Стойчев е един от тях !
73
40
 
15
 
! Отговори
Анкетата преди 11 години
Искате ли Силвано Пранди?Да +Не -
72
3
 
7
 
! Отговори
petq.it. преди 11 години
o6te ot samoto na4alo bqh sigurna, 4e 6te sagubim. Nqma6e duh, hus, puk i tova e nai- nepredvidimiq sport. I italianzite padnaha ot slab otbor. Nqmam ni6to protiv Prandi, no spored men, Stoi4ev nqma vina.
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Статистиката показва,че пенчев губи две посрещания ,два сервиза и три опита за забивания,заради него отбора загуби седем точки ,през това време Държеше казийски на пейката,казийски беше толкова ядосан,че го изкарва,че когато го пусна отново, Матей беше бесен и беше късно да се спасява мача,в този важен момент да държиш Пенчев в играта а матей на скамейката трябва да си пълен куку и и *** от висока класа!!!
70
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъкмо разбрах за уволнението на Радостин Стойчев и начинът, по който е направен. Чувствам се страшно ОМЕРЗЕН. Жалко, наистина жалко. АЗ ПОВЕЧЕ ВОЛЕЙБОЛ НЯМА ДА ГЛЕДАМ. Не ме интересуват, долнорпобни простит.тки. България - май е едно име без съдържание. Гадна люпилня на мизерия, лошотия, простотия. Надявам се Казийски да се откаже и да не се класираме никъде.
69
4
 
8
 
! Отговори
Марти до 79 преди 11 години
проблема не е че извади Казийски,а че не успя да се справи със серията.Като видя че не става след 2 сервиз,трябваше да върне Казийски,просто за да накъса играта или пък като направи Беруто,при силен сервиз пискаше 4 посрещач за сметка на диагонала.А ние останахме с добри посрещачи,а без човек който да може да отиграе топката,защото се видя че Владо не е във форма.А умората на Казийски се дължеше не толкова на серията начални,а на това че остана единствен нападател и почти всяка топка минаваше през него.но както казват както се обърне колата пътища много.федерацията както винаги се отнася подло с уволнения треньор.По тоя начин уволниха Марто Съоев,скед него и Пранди,сега и Радо Стойчев.Обидно е,но волейбола не свършва със Стойчев.Да пожелаем успех на отбора ,защото има още много важни мачове да се играят.
68
2
 
9
 
! Отговори
до обективният преди 11 години
къде да сме първи на голям форум?? като нямахме зала нито детско юношестки школи нито подготвени играчи ,бе човек? АБЕ В ТАЯ РАЗРУХА ТИ В ЧАС ЛИ СИ!?? знаше ли ,че *** инж.Данчо газаров направи дете на дебърлиева и всички във федерацията се скриха дори оня *** иначе добър играч,ДИМО ТОНЕВИЯТ кви лъжи лъга само да защити ЛАЗАРОВ! и кмо махнаха РАДО заради един лазарови борисов щото не ги дадоха на финала заради ТВ И ФОТОТО?СЕБИЧНИТЕ ***!!РАДО ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙ В КЕНЕФИНЛАНДИЯ!УСПЕХ
67
2
 
5
 
! Отговори
petq. it преди 11 години
jiveq v trento i sum gorda da kaja, 4e sum bulgarka, sa6toto tuk, blagodarenie na stoi4ev, snaqt kude e bulgariq, stanaha ludi po- tosi sport i, koeto e nai- radostno, dezata i iuno6ite napulniha salite. V Trento, do pristiganeto na Stoi4ev i bulgarskite igra4i, ne se e spomenavalo sa volei.
66
3
 
5
 
! Отговори
обективен преди 11 години
фен съм на Стойчев..но той допуска много решителни грешки , като треньор на нац отбор.Като клубен треньор явно е по-добър. Не съм фен на Пранди, но с него отборът имаше по-големи резултати и играеше по-добре. Но който и да бъде треньор..ако не си натурализираме поне по един посрещач и разпределител...НИКОГА НЯМА ДА СМЕ ПЪРВИ НА ГОЛЯМ ФОРУМ. Другият основен проблем...духът и мотивацията...там рецепти няма...трябва да е от вътре.Като бивш състезател го зная...не гориш ли в играта, изгаряш в нея.
65
4
 
7
 
! Отговори
до 75 преди 11 години
Как така го уволняват СЛЕД мача, а Пранди СЛУЧАЙНО присъства в залата...Явно освобождаването на Стойчев е било планирано отдавна - търсел се е просто повод . И мислите ли, че това не е било известно на отбора ? Стойчев отговори на този въпрос по-рано - Казийски след серията сервиси е бил уморен и е трябвало да си вземе малко въздух, за това е сменен. Сменен е със Пенев защото няма с кой друг. Нямаме кой знае колко посрещачи, а и Пенчев трябва да се "очуква" - този път не се получи, но има и такива мачове. Нищо фатално не е станало че да сменят и треньора, но щом шефовете са решили.....

Спонсорирани публикации