Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя

Загубата от Германия с 3:1 гейма доведе до рокада в тима
Обновена: 14 май 2012 07:19 | 13 май 2012 20:52,
153
Радо Стойчев аут от националния, Пранди го сменя
Радостин Стойчев Снимка: БТА

Радостин Стойчев вече не е национален селекционер на волейболния отбор на България, след като бе уволнен от поста си. 

Това стана заради провала на страната ни на олимпийските квалификации. "Лъвовете" отпаднаха на 1/2-финалите, след като загубиха от Германия.
 
Членовете на УС на волейбола се събраха днес и решиха, че специалистът повече няма да води страната.
 
Негов заместник ще бъде Силвано Пранди, който вече има един престой начело на България.
 
„Бих искал да ви информирам, че снощи до късно през нощта Управителният съвет реши категорично да се освободи Радостин Стойчев. Видях се с министър Нейков. Мерките, които предприемаме, са в интерес на нашия волейбол", обяви президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров на пресконференция в „Арена Армеец”.
 
"Участието на този отбор на Олимпийските игри стои като задача пред нас и министерството. Това се превърна в национална кауза. По начина, по който вървим към спечелването на квота, не бихме могли така да продължим и да постигнем един добър резултат. Нищо лично няма към Радостин", добави той.
 
Причината за уволнението на Стойчев е повече от ясна - провала на България на олимпийските квалификации.
 
„Силвано Пранди познава много добре отбора и се връща да го води. Надяваме се да спечелим следващата квалификация. Смяната е продиктувана от това, че имаме само още един шанс да се класираме на Олимпиадата. Ние направихме всичко като федерация да има максимално публика, да сме домакини, играчите да имат комфорт”, каза пък Любо Ганев, който първи намекна, че специалистът вероятно ще бъде уволнен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази празноглава долна мутра Борисов ме лиши от възможността да гледам и да се наслаждавам на един класен и европейски треньор от световно ниво...Защо, тикво, защо си толкова ***? Така е в този живот. Некадърното гледа да смачка тези, които са по-добри от него...***!!! Всичко хубаво опропасти тая чалгарска мутра и продължава да го прави...
43
3
 
22
 
! Отговори
fan-ka преди 11 години
Тази новина ми развали денят! Съвсем сериозно. Очите ми се насълзиха след като прочетох, че са го махнали! ;( Радо е един отличен треньор и професионалист, който даваше всичко от себе си в работата с отбора. Страхотен човек! Отбора може само да съжалява, че загуби подобен треньор. Пранди вече беше начело на националите и какво постигна? Защо не дадоха на Стойчев още един шанс? Това е супер прибързано и необмислено решение. Типично в Бойков стил...
42
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе верно че е готин човек, но с него само провали.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За първи път след комунизмът политическото ръководство на странат се меси в спортните дела на федерацията на най-успешният ни колективен спорт. Вчера всички мутри се бяха събрали да трупат политически дивиденти от нашите момчета. Сега Стойчев обира пешкира. "В същото време повече от 10 000 зрители в зала Арена Армеец" (по време на двубоя Италия - Германия, финал на Олимпийската квалификация в София) не спираха да скандират името на Радо Стойчев, след като разбраха новината за рокадата му"
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам защо федерацията решава, че след ЕДИН слаб мач, Радо Стойчев трябва да бъде уволнен. Според мен, той беше най-добрият ни треньор и момчетата бяха в чудесна форма. Вярно - загубихме от Германия във важен момент, но все още нищо не е обречено. Волейболистите ни играха добре и смятам, че макар и да е допуснал грешка, Стойчев компенсира няколко пъти с начина, по който ги тренира.
39
3
 
14
 
! Отговори
minjor pernik преди 11 години
ha sega slojete Brunko Iliev .. ili Martin Stoev ili moje bi Paco Konstantinov , ne vi li e sram be tapanari , Rado Stoychev napravi Trento izvanzemeni , a vie zaradi edin proval go mahate , da vi pikaq i na sporta
38
4
 
14
 
! Отговори
някой си преди 11 години
незнам за какво опреквате РАДО,ако незнаете той точно затова почна в Русия щото в БЪЛГАРИЯ му написали за кандидатстване за треньор --НЕДОКАЗАН!!И какво от русия в италия и там Шампион на шампионите!!Радо има виждане но българина като поиграе в чужбина и като се напълни с пари неиграе за РОДИНАТА СИ!!Вижте футбола и специално Берба,бе в англия тича и играеше като дойде тука се пази и неможе да се изпоти ?!??Успех РАДО -ВЕЛИК си и бегай от БЪЛГАРИ !
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Слабата" Германия току що все гейм на Италия.
36
2
 
19
 
! Отговори
Легендата преди 11 години
Щом такъв страхотен човек като Радо се провали едва ли някога някой ще успее. Пожелавам му много успехи и щастие, а това че федерацията са *** всички си го знаем.
35
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
bezdy6ieto v balgarina ni pogybi,,,,,,,,,,ne sme borci ,,,,,,,,,bez zloba bne se igrase...vseki pat e taka nema za kvo da sajaliavam;;;;vigte italia kak ma4ka nemeca aaaaaaaaaaa
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волейболния ни *** има същата съдба като футболния-разчита се на шепа състезатели които играят в силните европейски първенства. Вътрешните ни първенства са отчайващо слаби,детско-юношеските школи ги е хванала липсата. Какво очаквате изобщо?
33
3
 
12
 
! Отговори
ИНЖ ЛАЗАРОВ преди 11 години
наща фидирациика прави деца на ВОЛЕЙБОЛИСТКИ :))ако е български треньор му пречим даже и шутове им набиваме нищо,че са се доказил некъде да е а в ИТАЛИЯ...ето както забелязахте и коментаторите една *** по тв вече неправят щото ще ме сменяват. Ганев голем волейболист а подъл човечец а като специалист е нула също като ТИКВУНА ОТ БАНКЯ...ТЕ ВСЕ ПОЛИТИЦИ БИЗНЕСМЕНИ ЧАКАХА ЗА СНИМКИ ДОЛУ НА ТЕРЕНА АМА НЕ СТАНА !!рейтинга падна и РАДО го изхвърлихме БЕЗ МУ КАЖЕМ В ОЧИТЕ!!МЪЖЕ СМЕ АМА СМЕ БЪЛГАРИ
32
4
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Брей,затова завършиха на първо място в групата преди Италия? Сега остава да кажеш,че италианците са слаби и са след нас... Между другото Германия се връща в мача-3тия гейм е 12:5 за тях.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 30ама със стойчев май имаме най добро класиране до момента, май полуфинал на световно
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой уволни треньора, хайде сега да познаем
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е,че играчите ни толкова си могат. Казийски и Николов не могат да играят за цял отбор,а когато и тяхното време изтече,отбора ще потъне в забвение. И Господ да сложат за треньор играчите са си все същите!
28
3
 
19
 
! Отговори
dean преди 11 години
Безобразно решение на една невероятно некадърна и посредствена федерация. Това само в България можем да го търпим. Как един волейболен човек не се е опълчил на тези нещастници досега?! Всичките вкупом трябва да се изметат федерацията, това е единственото спасение за волейбола. Иначе Стойчев, определено не ми хареса как ръководи мача от скамейката и предвид резултатите дотук, наистина заслужава да бъде освободен, НО не по това време, когата предстоят толкова важни състезания.
27
15
 
10
 
! Отговори
волейболиста преди 11 години
Абсолютна грешка на треньора, който и да е той е да се вади основен играч при 18/14 точки в третия гейм!!! Ако има нещо лично да го остави за след мача!!! Казийски му е сърбал вече попарата в Тренто, но тука защитава национал ната фланелка! Радо стойчев е доста неадекватен и по отношение на останалите играчи. Не знае кога да остави Алексиев и Николов, все основни играчи!!! Какъв треньор е тогава? На Тренто - да, но не и национален! Соколов има такъв потенциал, но стои на пейката като Бербатов!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стойчев ни върна на ниво Словакия и провал на Европейското. Спориш ли? Гледай германците как ги бият италианците като спаринг партнер - много добри ,а? Германия никога не са били силни във волейбола. И това всеки,интересуващ се от волейбол може да го каже. България е много по-силен отбор. Те и в ранкинга са след нас и винаги са били след нас!
25
11
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Не разбирам от волейбол,но като гледах мача с Германия и аз разбрах че...паднахме заради треньорска грешка.Когато в третият гейм,водехме в резултата с 4-5 точки и германците бяхаобъркани,внезапно тренера смени Казийски,като счете че гейма сме го взели.Тогава стана обрата.Нашите можеха пак да...загубят,но тази...смяна даде глъдка въздух на противника и това бе...достатъчно.