Казийски готов за бойкот като Бербо

Звездата на световния волейбол обмисля да се откаже от националния тим
Обновена: 15 май 2012 13:38 | 15 май 2012 12:02, Георги Пешев
100
Казийски готов за бойкот като Бербо
Снимка: Булфото

Звездата на световния волейбол Матей Казийски обмисля да последва пътя на Димитър Бербатов, като откаже националния тим. Терзанията му са заради отстраняването на клубния му треньор в Тренто Радостин Стойчев.

"Ще си помисля дали да продължавам да играя за България и ще взема някакво решение", заяви той, като си даде срок до утре.

Капитанът Владимир Николов веднага реагира, че не приема нито смяната на Казийски в мача с немците, нито евентуално негово оттегляне от първия ни тим.

"Няма да го разбера, ако вземе решение да се откаже. Ако Матей реши да наказва федерацията, Данчо Лазаров или който и да е по някакъв начин, той няма да накаже Лазаров, а ще накаже първо съотборниците си".

"Той ще накаже целия български народ, който пълни залата и скандира неговото име", коментира капитанът.

В момента националите са пуснати в почивка и се събират в сряда на първа тренировка с новия стар селекционер Силвано Пранди.

Професора замина за Италия да урежда лични дела. Докато той обясняваше как не е обиден от факта, че вече веднъж е бил изгонен от национала, публиката на финала Германия - Италия скандираше без прекъсване "Радо, Радо".

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не може 2 -*** човека да умеят изпълнението на мощен сервиз с отскок и един да може да посреща и да се мериш с Русия и Бразилия... ще ги спукам от тренировки докато не се пропука паркета в залата от сервизите.. всичко започва с тях , след това с посрещането и чак тогава атаката..
43
1
 
9
 
! Отговори
хахахахах преди 11 години
Да питам защо Италия не си уволниха треньора след като спечелиха. Както Стоичков казва - пичелиш, играиш, не пичелиш, не играиш.
42
4
 
35
 
! Отговори
frugo преди 11 години
И във волейбола и във футбола, шефовете на федерациите отдавна трябва да са сменени.Месец преди последната олимпийска квалификация и два месеца преди олимпиядата е пълно безумие да сменяш треньор и да назначаваш брутално изгонен преди това. На всичкото отгоре и премиера (според медиите - европейският талибанин) да се сополиви и да натиска за оставка ... простотия безгранична. И аз да съм играч в национала, няма да искам да играя. Браво на Матей, не е мишок като останалите. Изрази си мнението.
41
22
 
10
 
! Отговори
дълг и чест преди 11 години
самият факт, че е решил да бойкотира говори, че се е взел за по-велик от националния флаг. защо някое от другите момчета не реши да бойкотира ?! за мен той вече е без мотивация и вяра в победата, така че дори да остане не бива да играе.
40
2
 
25
 
! Отговори
иво преди 11 години
Споровете и коментариите, стават безмисленИ.Когато се прави преценка , дори и за една загуба ,се преспива 24 часа,събират се и поканваТ Р.Стойчев. Ама такава завера , че отстраняванто на Стойчев е коментирано преди мача, глупостите , които чух от Лазаров и на останалите от БВФ,ако наистина са достоъни мъже , трябва да си подадът оставки.Волейболът нибеше- до тук. От тук нататък , кофликти между играчите.Тези *** отвориха кутията на Пандора.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Независимо от това, Колакович продължи да бъде начело на сърбите, която през 2010 година спечели бронза в Световната лига и на Световното първенство в Италия, като в отбора все още бяха Никола Гърбич и Иван Милкович, което се прие в родината им за страхотен успех. През миналата 2011 година без Гърбич и Милкович в състава си Сърбия остана 9-та в Световната лига, но след това Иван Грозни, както наричат Милкович, се върна и Западните ни съседи малко изненадващо или не спечелиха златните медали на Европейското първенство в Чехия и Австрия. Специалистите казват, че Игор Колакович има труден характер, като това се доказва със скандалите и изгонването на центъра Новица Бийелица преди няколко години, но въпреки това шефовете на сръбския волейбол продължават да му вярват и разчитат на него.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като взема своеобразен реванш и печели бронзовите медали на Европейското първенство в Русия. През олимпийската 2008 година "плавите" печелят среброто в Световната лига в Рио де Жанейро, като губят на финала от САЩ, но след това губят на 1/4-финалите на Олимпиадата в Пекин и остават 8-ми. През 2009 година Сърбия също остана втора в Световната лига, като загубиха драматично на финала от Бразилия с 2:3 гейма пред около 23 000 зрители в собствената си зала "Белградска арена", а след това завърши 5-та на шампионата на Стария континент в Турция.
37
0
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
През 2006-та година, в първата година на Колакович, Сърбия завършва на незавидното 5-то място в Световната лига и остава 4-та на Световното първенство в Япония, като губи малкия финал от България с 0:3 гейма, като в съставът личат имената на Владимир и Никола Гърбич, Иван Милкович и Андрия Герич. На следващата година сърбите остават извън финалите на Световната лига и завършват 9-ти в класирането. Въпреки, че това се приема за провал в Сърбия, селекционерът Игор Колакович продължава да води ***
36
6
 
7
 
! Отговори
бг трагедия преди 11 години
А аз да попитам кой е Гьорг Гьотце ?! май го запомнихте - човека който сам ни би.. никой не го беше чувал преди, нали Казийски ? е теб ще те запомним за последно с ...бойкот
35
17
 
8
 
! Отговори
фен преди 11 години
Какво сте се захванали да защитавате Радостин Стойчев - той загуби купен мач. Квалификацията беше за нас - неслучайно другите две са с домакини Италия и Германия - мислете! Какво му се вика на това - пълна некадърност. До сега този "треньор" провали отбора във всички важни мачове, които имахме - за Световна купа, за Европейско и Олимпийски квалификации. Докога да го чакаме - абсолютно правилно го изритаха. А Казийски греши!!
34
4
 
5
 
! Отговори
напред преди 11 години
Казийски и Стойчев може да бъдат уволнени и от Тренто, ако не спечелят медал или даже титлата. Конкуренцията е жестока и ако не си на ниво, просто си тръгваш.
33
8
 
17
 
! Отговори
бойкота преди 11 години
Казийски страда от синдрома на някои велики играчи в решителни мачове да се огъва вместо точно той да поведе отбора. На всичкото отгоре щял да бойкотира... аз мислех че една от мечтите на всеки спортист е да играе на олимпиада...
32
0
 
19
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Имаме лига с четири що годе свестни отбора.ЦСКА,Дупница,Левски и Разлог.7момчета играещи в силни чужди отбори.Двама от най важните ни играчи Владо и Андрей,играят последна квалификация ,заради възраста си.Това не ви ли напомня футбола.Този отбор по волейбол не може да поддържа високо темпо в един турнир,няма потенциал.Нека да си признаем че този отбор зависи от трима човека и да сме благодарни на това което правят.Ако забравим болните си амбиции,по лесно ще простим грешките на момчетата.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърбия са олимпийски шампиони от Сидни и 2 пъти европейски шампиони за последните 10 години. Имат и още 10 сребърни или бронзови медали от световни и европейски за последните 10 години. Да не говорим за успехите на младежите и юношите им. Затова не си сменят често треньорите.
30
13
 
6
 
! Отговори
дълг и чест преди 11 години
Кирилов, дълг, чест и достойнство е за всеки който е повикан да играе за националния отбор. Да, може да е грешка отсраняването на Стойчев, но не е работа на играчите да решават кой ще е треньор, работата им е когато ги повикат да дадат всичко от себе си в решителния момент за победата. Нека Казийски преди да бойкотира да запита себе си дали даде всичко от себе си в решителния мач ? Аз ако бях на мястото на Пранди нямаше да повикам такъв играч за решаващите мачове !
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да блъскаш като грешен дявол и всичко да се проваля заради шепа некадърници!За да станат нещата, трябва да има стабилен спорт в училище и детско-юношеските формации. Това се опитваше да направи и Радо, цялостна програма за развитие на спорта. С решения "на килограм" не става! Браво на двамата (Матей и Радо), взимайте мъжки решения и си ги осттоявайте, а ние ще помагаме с каквото можем- в залата, по митинги, защото НИ ПУКА, искаме бъдеще, а не бързи резултати!!!
28
6
 
27
 
! Отговори
Gazibarev преди 11 години
АЗ и тука ще попитам: Кой е Матей Казийски и какво е постигнал последните 5 години? Кой е Радо Стойчев и какво е постигнал последните 5 години? И кой аджеба е Данчо Лазаров и какво е постигнал последните 5 години!? Мисля, че е време на старите, некадърни, неадекватни лапачи да напуснат ръководните си позиции и да оставят отбора да се развива. Кой изгони Мартин Стоев, когато БЪлгария правеше големите успехи? Кой изгодни ПЛамен Константинов? Кой изгони Силвано Пранди? Кой изгони Радостин Стойчев?
27
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
обективният,съжелявам , че си безработен ,но и за парите които си дал за мачовете,нали.А тези двамата в ложите и десетките , които ги охраняваха, дали са си бръкнали в джобовете?Че защо Франция не се бръкна в джоба си , за да плати тези 500 хил. евро за калификацията?Защото е бедна ,а ние богати?Защо не се бръкна съпругата банкерка , да ги плати?
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
особено възмутително е, че по признанията и на шефовете на волейбола , премиерът Борисов и спортния министър били решили за уволнението на Стойчев?! този ***, след като оправи футбола, тениса, рисуването и държавата , сега е решил да разсипе и волейбола. Резил!
25
1
 
18
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
Аз пък не съм виждал никъде по света за 12 години да се сменят 7 треньора.Това го има само в България.За справка погледнете спадовете и върховете в сръбския волейбол последните 6 години,но треньора е един и същ.

Спонсорирани публикации