Борисов нареди с молба: Стойчев остава треньор до Олимпиадата

Треньорът обаче определи шансовете си за завръщане като "хипотетични"
Обновена: 16 май 2012 12:47 | 16 май 2012 12:45, Красимир Ангелов
158
Борисов нареди с молба: Стойчев остава треньор до Олимпиадата
Бойко Борисов се зае да оправя и проблемите във волейбола. Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е наредил на спортния министър Свилен Нейков да информира волейболната федерация, че желае Радостин Стойчев да остане треньор на волейболният ни национален отбор поне до игрите в Лондон.

Това стана ясно след среща на премиера с отстранения на този етап национален селекционер и играчи от отбора.

"Министър-председателят нареди федерацията да бъде помолена Радостин Стойчев да остане треньор до Олимпиадата", разкри самият Свилен Нейков след проведената среща.

На нея Борисов е обявил, че разчита много Радостин Стойчев да остане като треньор на националния отбор.

Федерацията по всяка вероятност ще се съгласи на това, което се предлага – да се запази националният отбор с треньор Радостин Стойчев, обяви премиерът, цитиран от "Фокус".

Още по темата

След срещата министър-председателят пожела волейболният ни отбор да остане същият поне до края на Олимпийските игри в Лондон, а едва след това да се правят генерални оценки и да се взимат крайни решения.

Самият Радо Стойчев обаче далеч не бе толкова категоричен, че отново ще поеме отбора.

"В момента условията са абсолютни невъзможни за работа и няма да се връщам в националния отбор", отсече треньорът и определи шансовете си да се завърне начело на "лъвовете" като "хипотетични“.

"Не съм готов на отстъпки и не съм дошъл за това. Дойдох, защото премиерът лично ме извика, защото искаше от мен обяснение за ситуацията. Тук не е ставало въпрос за преговори, ставаше въпрос, че аз трябваше да обясня ситуацията и се чувствах отговорен като бивш треньор на националния отбор", заяви още треньорът на Тренто.

Звездата на отбора Матей Казийски, който също бе част от срещата при премиера, обяви, че най-вероятно няма да продължи кариерата си в националния отбор, ако Радостин Стойчев не остане треньор.

"Много сме огорчени от целия този цирк. Решение бе взето много по-рано преди това да се случи. С лични мотиви, с неща, които малко касаят отбора. Впоследствие бе изигран този театър. Не мога да си обясня решението на федерацията", заяви най-добрият ни волейболист след срещата.

Той призна, че е трудно да обърне гръб на България и на феновете на отбора.

"Ако успеем да се съберем, имаме още някаква надежда. Много ще е трудно", заяви най-добрият ни волейболист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
2
 
! Отговори
До к.150 преди 11 години
Написал си "След като свинете Ганев,СТОЙЧЕВ и компания се изгавриха с треньора Пранди,той им показа среден пръст". Мисля, че си сгрешил: вероятно си искал да напишеш Лазаров. А инж.Лазаров няма да подаде оставка: той си е пу.ьо и знае,че интригант като него никъде няма да го вземат. Най-много да си го поискат в Политбюро на БСП - там бъка от такива като него, аДанчо си е стара номенклатура, кариеристи въжеиграч.
133
0
 
0
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
След три години на власт, Борисов все още НЯМА алтернатива. Срещу него в политиката стоят ДОКАЗАНИ КРАДЦИ или формации като РЗС и Атака, които никой не приема на сериозно. Фактът, че спорната Кунева, още ненаправила партия, събира 6% доказва, че на хората не им харесва Борисов да е вся и всьо. Да анализираме алтернативите в момента. Започваме от Синята коалиция, създадена от СТРАХ, че поотделно СДС и ДСБ няма да влязат 2009 г. в Парламента. Няма катарзис, няма анализ на причините, довели класическото дясно в положението на перманентен нокдаун. До момента тя обслужваше единствено Костов, който, зад мантрата, че е верен на един файтон хора, скрива уникалното си его и неспособност да признава грешки. Раздялата е позитив, който обаче трябва да се развие. Ще видим как...За ДПС няма да кажа нищо, като за мъртвец... Там блатото е дълбоко и вонящо. Остава БСП - нереформирана, обременена от ДОКАЗАНИ КРАДЦИ по всички нива(това в Сливен е нормалното състояние във всеки окръжен град...), скриващи алчността и разбойническата си, КРАДЛИВА същност зад някаква псевдо компетентност. Компетентност, призната от целия народ само в областта на КРАЖБИТЕ от бюджета. И то без да бъдат хванати, в което са ненадминати майстори. С "Майстор на ложата" на КРАДЦИТЕ, ненадминатия по наглост Р.Овч. А това, което разиграва ГОЦЭ, просто не ми го побира ума, надценявал съм ги тия първосигналници. Вместо да иде там, където му е мястото, при Лилов, ГОЦЭ се прави на велик и ясно показва, че не си дава сметка колко мразен е дори в собствената си партия. Затова, ако Кунева не се развие, Костов не се оттегли и СДС и ДСБ се явят поотделно на изборите, нищо чудно да видим Борисов догодина и с конституционно мнозинство...
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички който са против перуката и престъпното БФС: нека започнем бойкот с мачовете на националния отбор - на всички ни е ясно че скоро няма да се класираме на голям форум( а и да се класираме няма какво да правим там), затова ви призовавам нека да направим всичко възможно на мачовете на националния отбор да се веят знамена с пречупени кръстове и да има расистки обиди. По този начин ФИФА и УЕФА ще бъдат принудени да глобят солено незаконното БФС - само така ще накараме Перуката да се замисли какво прави там и дали така трябва да се отнася към клубовете който не си плащат
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко извън темата: като не можем да се класираме на Олимпиада по волейбол, да вземе да организираме една Тиквиада. Ще докарат тикви от целия свят, но съм убеден , че нашите ще са най-големи и най-хубави и ще спечелим!
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сме е ли да откаже на цар Тиква,а инфарктче-този ми заприличва все повече а Туркмен Баши; Стойчев отказвай и бягай бързо от България-това е спасението!
129
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като свинете Ганев,Стойчев и компания се изгавриха с треньора Пранди,той им показа среден пръст.Сега Р.Стойчев трябва да направи същото.А *** да не си въобразява,че това са му неграмотните министри да им поставя условия.
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зависи*
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както излиза всичко за виси от Цар Боко.Както казва народа " на всяко гърне мерудия"
126
0
 
2
 
! Отговори
Б.Банкянски преди 11 години
Мачкай,Гришо!
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Министър-председателят Бойко Борисов е наредил на спортния министър Свилен Нейков да информира волейболната федерация, че желае Радостин Стойчев да остане треньор на волейболният ни национален отбор." Много сложна ми се струва комуникацията и затова накрая става развален телефон. Да се срещнат и да се разберат като мъже в името на националния отбор.
124
1
 
3
 
! Отговори
1111 преди 11 години
О, Боже помогни ни! *** народ, ей, ***.
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарникара се забърка и във волейбола. Тоя човек няма ли съветници, че се излага с такива безобразия?
122
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Жалко. Имахме нещо , до което не беше се докосвал Б.Б., но и него вече ос.а. Защо бе човек,защо си вреш носа във всичко.Разбери. Ти си премиер,и това ти е основното задължение,а не да се "вреш" и да "оправяш"неща ,които не са нито твоя работа ,нито от компетенциите ти.Стига си ни правил за "резил" пред света.Разбери. Ти си премиер на тази страна, ане "всичколог".
121
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е наредил с молба, а помолил с нареждане.
120
1
 
14
 
! Отговори
До Валери преди 11 години
Напълно те подкрепям. Същото е както с бонусите преди време. Боко се изцепи: "Аз им заповядах да ги върнат доброволно". Пълни гербаджийски простотии. Само се чудя как още тиквата не се е предложил той да е старши трен. на волейболистите.
119
0
 
18
 
! Отговори
valeri преди 11 години
Бележим нови върхове в простотията. Не знам кой гений измисли тази фраза: "нареди с молба", но спечели класацията най голям *** в държавата. А в държава славеща се с голям брой *** да си сред първите се иска голям талант.
118
0
 
12
 
! Отговори
ели преди 11 години
въпросът ми е отправен към г-н Борисов - г-н Борисов и уволнението на стойчев ли беше с наредена молба към БФВ или и този път ще се оправдаете, както се оправда г-н министър Нейков при предишният скандал при назначаването на Стойчев, че сте били подведени от хора от федерацията? Ами защо не наредите с молба на тези хора да си подадат оставките? От години разбиват българският волейбол, използвайки го за лично облагодеталствуване.
117
0
 
24
 
! Отговори
българин преди 11 години
Радо Стойчев е голямо име и българите се гордеят с него .Трябва да има достоинство и да не се оставя да бъде разиграван .Както винаги Борисов трупа точки от непрекъснатите издънки в държавата ,въпреки че най-голямата отговорност за всичко случващо се ,би трябвало да носи той .Вживял се в в ролята на страничен наблюдател , ослушва се от къде духа вятъра (по примера на Тато) и се нагажда , грижейки се единствено за своя имидж .
116
0
 
21
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Интересна държавица сме - една Мутра уволнява тренъор, назначен от независима спортна федерация, потвърдено от думите на председателя й - който безформено се радва на това внимание. Става невероятен скандал. Същата мутра, макар и в качество на Премиер, преназначава същият тренъор - пак от името на независимата федерация. Хем мутрата герой, хем никой не се притеснява, че федерацията е недопустимо зависима и това е злоупотреба с власт, хем никой виновен. Народе...народе... *** мирише.
115
0
 
23
 
! Отговори
фен преди 11 години
не мога да разбера какво му влиза на Борисов в работата!

Спонсорирани публикации