Давид Вия обяви: Пропускам европейското

Нападателят призна, че не е готов за игра и няма да бъде в състава на Испания
Обновена: 23 май 2012 14:26 | 23 май 2012 14:26, Красимир Ангелов
1
Давид Вия обяви: Пропускам европейското
Голмайсторът на предното европейско първенство Давид Вия ще пропусне Евро 2012. Снимка: Reuters

Голмайсторът на Испания Давид Вия със сигурност ще пропусне европейското първенство, обяви самият той.

Досега имаше надежда, че нападателят ще успее да се възстанови напълно от счупването на крака си, което получи през декември, но в крайна сметка самият футболист е на мнение, че няма да бъде в оптимално състояние и затова е по-добре да не бъде част от отбора.

“Във физическо отношение не се чувствам максимално добре. Вече говорих със селекционера и бях честен с него. Благодаря на всички за подкрепата”, написа Вия в Туитър. Малко по-късно от федерацията потвърдиха, че той няма да пътува с отбора.

Вчера Вия игра тренировъчен мач с младежите на Барселона и въпреки че по време на играта се чувствал сравнително добре, усетил лека болка при спринтовете, което го убедило, че е по-добре да отстъпи мястото си на някой друг играч, който би могъл да бъде по-полезен.

При това положение ще бъде интересно да се види кои нападатели ще вземе Дел Боске в Полша и Украйна. Фернандо Торес, Фернандо Йоренте, Роберто Солдадо, Алваро Негредо и Адриан Лопес са кандидатите да попаднат в състава.

Липсата на Вия без съмнение е удар за Ла Фурия, а и след като Карлес Пуйол пропуска турнира зарада контузия, испанците губят двама важни играчи за финалите.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
дядо благунчо преди 11 години
Здрава ли му е тоягата всичко ще е наред