Невероятно! България със страхотен обрат срещу Холандия

Илиян Мицански попари "лалетата" насред "Амстердам Арена"
Обновена: 27 май 2012 09:34 | 26 май 2012 23:04,
448
Невероятно! България със страхотен обрат срещу Холандия
Ивелин Попов вкара първия гол за България. Снимка: Reuters

България успя да постигне доста шокираща победа с 2:1 като гост над един от големите фаворити на Евро 2012 Холандия. Двата тима се изправиха на "Амстердам Арена", а нашите момчета демонстрираха страхотен характер.

Българските национали в повечето моменти от мача бяха в ролята на отбора, който се защитаваше повече. Но въпреки това този път може да се каже, че "трикольорите" доста повече приличаха на сплотен колектив в сравнение с други мачове.

Любослав Пенев бе направил няколко промени в състава си в сравнение от предишния мач срещу Унгария и вместо Михайлов, Бандаловски, Занев, Златински и Гъргоров, на терена излязоха Колев, Й. Минев, В. Минев, Г. Миланов и Божинов.

Наставникът на холандците Берт ван Марвайк изобщо не жалеше звездите си и пусна "тежката артилерия" срещу нашите национали. На терена като титуляри излязоха Хунтелаар, Ван Перси, Ван дер Варт и Снайдер.

Холандците първи поведоха в резултата с попадение на звездата на Арсенал Робин ван Перси в 45-ата минута, но нашите изравниха след гол от дузпа в 49-ата минута, която бе реализирана от Ивелин Попов. Победното попадение падна в 93-ата минута и бе дело на Илиян Мицански.

Всичко за развоя на мача можете да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Пената може да не е интелектуалец, обаче е ТРЕНьОР от класа и това си е.Явно знае как да си мотивира екипа и какво да каже/направи, за да бъдат единни. Последните вече почти 20г. се нагледахме на соло простотиите на кой ли не, а едно пиле пролет не прави.
248
2
 
12
 
! Отговори
41715 преди 11 години
Честита победа все пак дори и в контрола.предлагам тоя гъзар малкият перукан да си седи в холандия да се гъзарее там(ако му дадът ) щото разваля въобще дисциплината с бащинското си опекунство.. инак колектива го има.инак и финландците удариха едта *** на ТУРЦИЯ сега е наш ред да и го подадем в ана-дола....
247
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
думи като "невероятно" не трябва да се използвта за срещи - контроли, където тото -мафията е във вихъра си. Колко ли е бил коефициента за такова нещо? от 1:0 до 1:2.. Много съмнително. Няма да се учудя ако перуката е успял да изкара някой лев за да си купи нов джип. Старият, както знаем беше потрошев една катастрофа до София , в която синчето му не е участвал /според МВР/
246
2
 
27
 
! Отговори
Тина преди 11 години
Браво на момчетата! Радвам се! А някой знае ли,че България има и национален отбор по РЪГБИ? Многооого яки играчи!!! Вчера победиха Финландия на собственният им терен в много тежък мач! Защо нищо не се говори за тях? И те играят за България!!! Е,вярно,че без пари,но това придава по-голяма тежест на победите им!Ако някой от медиите се интересува утре сутрин пристигат на летище София!
245
5
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Пилците се броят на есен !
244
0
 
25
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Много се радвам на победата на националния отбор по футбол, каквато отдавна чакаме. Любо, бих ти казал да не бързайте да се хвалите, спечелете още 2-3 мача, и ще ви повярваме. Защото ние,българите, сме малко като този, дето веднаж победил, а сетне десетина пъти поред ял бой! Успех, момчета, а дано... С вас сме!
243
0
 
18
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Браво такава игра много одавна нашият отбор нее показвал това показва че от тренера зависи много и видимо пенев е именно човекът които ще възроди националния!
242
2
 
20
 
! Отговори
До Алов преди 11 години
Точно заради такива като тебе,до казана в Ада ,който е за българите няма дявол!Топим се сами!Че *** да играеш ти бе, УРУНГЕЛ!
241
9
 
0
 
! Отговори
do alov преди 11 години
bagamesh pula ngura latoc daca shmuia futu te ngura
240
39
 
40
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Слабаци са си нашите и просто Холандия ни съжалиха и за играта и за Шенген ,а могат да си позволят на мач без значение да ни пуснат.Сега наще рипат от радост ,но когато дойде време за сериозна игра ще се върнат с *** *** и с резултат дето целият свът ще ни се смее.
239
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
доживяхме
238
0
 
17
 
! Отговори
dragko преди 11 години
В приятелските срещи се гледа играта.Не резултата!!!Ако този резултат е плод на изпълнение на някаква тактика-поздравления.И за играчите и за треньора.
237
7
 
7
 
! Отговори
picho pichkov преди 11 години
tova e nai-totadjiiskia mach i rezultat v poslednite niakolko godini.smiataite hora kakvi pari se izpraha i napraviha snoshti
236
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Де го оня,дето казваше-На умряло куче българите нож вадят.Много ме изкефиха момчетата.Браво и на Любо.Дано имаме от тук нататък и повече късмет.
235
0
 
26
 
! Отговори
Стоьо преди 11 години
Удриии!
234
0
 
15
 
! Отговори
чичката преди 11 години
Ураааааа! Българи, Юнаци! :)
233
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
абе супер..победа е все пак..но има време..един мач е минал все още..и лошото е че ние все добре почваме..но на края все се оакваме и чакаме в групата някой без да иска да ни помогне..така че..ще поживеем и ще видим
232
1
 
20
 
! Отговори
329 п*дал преди 11 години
Изселването и преименуването на имената скоро пак ще дойде,но този път повярвай пиленце няма да е под команда,а под пушка !!!Не съм вярвал,че ще напиша тези думи,но ставате прекалено нагли и прости,друго решение за малцина от вас явно няма !!!! Или в турция или на въжето ще сте...малко още остава да ви граним,колкото по-бедни ставаме,толкова по-малко време ви остава *** прости !!!
231
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ви казах, че ще има 3-то Българско Царство, вие не ми вярвяйте, само напред!!!
230
0
 
7
 
! Отговори
До 319 преди 11 години
С най-голямо удоволствие ще изляза и аз с пълни очи,въпреки всички *** :))