Невероятно! България със страхотен обрат срещу Холандия

Илиян Мицански попари "лалетата" насред "Амстердам Арена"
Обновена: 27 май 2012 09:34 | 26 май 2012 23:04,
448
Невероятно! България със страхотен обрат срещу Холандия
Ивелин Попов вкара първия гол за България. Снимка: Reuters

България успя да постигне доста шокираща победа с 2:1 като гост над един от големите фаворити на Евро 2012 Холандия. Двата тима се изправиха на "Амстердам Арена", а нашите момчета демонстрираха страхотен характер.

Българските национали в повечето моменти от мача бяха в ролята на отбора, който се защитаваше повече. Но въпреки това този път може да се каже, че "трикольорите" доста повече приличаха на сплотен колектив в сравнение с други мачове.

Любослав Пенев бе направил няколко промени в състава си в сравнение от предишния мач срещу Унгария и вместо Михайлов, Бандаловски, Занев, Златински и Гъргоров, на терена излязоха Колев, Й. Минев, В. Минев, Г. Миланов и Божинов.

Наставникът на холандците Берт ван Марвайк изобщо не жалеше звездите си и пусна "тежката артилерия" срещу нашите национали. На терена като титуляри излязоха Хунтелаар, Ван Перси, Ван дер Варт и Снайдер.

Холандците първи поведоха в резултата с попадение на звездата на Арсенал Робин ван Перси в 45-ата минута, но нашите изравниха след гол от дузпа в 49-ата минута, която бе реализирана от Ивелин Попов. Победното попадение падна в 93-ата минута и бе дело на Илиян Мицански.

Всичко за развоя на мача можете да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.