Ботев Пловдив отново в "А" група

"Канарчетата" победиха с 2:0 Спортист Своге във финалния бараж
Обновена: 30 май 2012 19:46 | 30 май 2012 19:12,
56
Ботев Пловдив отново в "А" група
Ботев се завърна в елита след победа над Спортист Своге. Снимка: Булфото

Ботев Пловдив успя да осъществи голямата си цел и да се завърне в "А" група, след като постигна победа с 2:0 над Спортист Своге в баража, който се игра на стадион "Славия" в столичния квартал Овча Купел.

По този начин "Канарчетата" отново са в елита след пауза от две години и половина.

Пловдивчани започнаха срещата много силно и в 13-ата минута Ангел Рахов стреля много опасно с глава, но стражът на противника успя да улови топката.

В 22-ата минута обаче пловдивчани поведоха с 1:0 в резултата, след като Рахов прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Спортист и даде преднина на своите.

Шест минути по-късно Александров можеше да вкара втори гол за Ботев, но Годжев успя да спаси удара му.

До края на полувремето Ботев увеличи аванса си и в 42-ата минута стигна до второ попадение.

Христо Иванов намери с дълъг пас Петър Атанасов, който след това подаде към Александров и последният остана сам срещу Годжев. След това го преодоля и вкара за 2:0.

В 50-ата минута Симеон Атанасов можеше да намали, след като стреля от границата на наказателното поле на Ботев, но топката премина над напречната греда.

Александров пък стреля опасно от пряк свободен удар в 74-ата минута, но Годжев показа рефлекс и изби топката в корнер.

До края не стигна до повече попадения и в крайна сметка резултатът се запази.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
БОТЕВИСТ преди 11 години
БАУ!
37
1
 
1
 
! Отговори
ЛУДГИДИЯ преди 11 години
Честито на Етър ,Пирин и Ботев новите отбори в А група
36
1
 
1
 
! Отговори
PECHALBATA.C0M преди 11 години
PECHALBATA . C0M - САЙТА ЗА ФУТБОЛНИТЕ ПРОГНОЗИ
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mainata...pazete si shevcheto, che kofti poredica se sluchva s tqh...ama vie ste si sviknali s mutrafonite , nali...i si nosete kaski na stadiona( lainutata), che govorqt oshte edno 5 po rihter i vsichko dolu..
34
3
 
5
 
! Отговори
TRACIAN преди 11 години
MI MNOGO QSNO !!!! BOTEV VINAGI E BIL V A GRUPA! TOVA , CHE SHOPSKITE PODLOGI GNUSNI RESHAVAT SADBATA MU E PROBLEM NA SHOPSKITE GNUSNI INTRIGANTI!!! CHORBI,ROGATI DOBITACI I OVCHITE GLAVI DA SE STQGAT, SHTOTO SHTE GI SARBI GAZA QKO DOGODINA!
33
1
 
22
 
! Отговори
xph преди 11 години
Прекрасен отбор! Радвам се че отново че са в елита, там където бяха, там където им е мястото! Само леко ме притеснява агитката им, никога до сега по мачове не съм ги видял да се държат нормално, има нещо болно там :) Поздрави от ЕТЪР :)
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво жълтури мн се радвам за вас желая ви успех...и все пак само Локо...очаквам дербито с нетърпение.
31
15
 
4
 
! Отговори
КАК ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ? преди 11 години
АЙДЕ ОЩЕ ЕДИН АМБИЦИОЗЕН ПЕРАЧ НА КИНТИ. БЪДЕЩОТО ПЪРВЕНСТВО СЕ ОЧЕРТАВА КАТО НАДПРЕВАРА НА РУСКИ РУБЛИ, ТУРСКИ АКЧЕТА И ДЪРЖАВНИ ЛЕВОВЕ В ЕДНА БАНКА. МНОГО ОСПОРВАНО, КАТО СЕ ИМА ВПРЕДВИД ЕДНАКВАТА БЛИЗОСТ НА БОСОВЕТЕ ИМ-МАФИОТИ ДО ПРЕМИЕРА. КАК ЛИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ? МОЖЕ БИ ОТТУК НАТАТЪК-РАЗМЯНА НА ТИТЛАТА ВСЯКА ГОДИНА МЕЖДУ ВИСОЧАЙШАТА ТРОЙКА НА РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП. А ЦСКА ПАК ЩЕ ПРОТИВОДЕЙСТВА САМО С ИГРА И ВОЛЯ, Т.Е. ЩЕ СЕ БОРИ С ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ. А БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ - СТРЕМГЛАВО КЪМ НИЩОТО.
30
2
 
8
 
! Отговори
до ''майна преди 11 години
Трепери Вълчо, трепери! От есента нататък бял ден няма да видите!!! Гледай си нелегалното такси, бащата, който ти беше майка, и фолк-осеменителя! Да живее победата! АЙ КАНАРИИИИИИИИИИ
29
19
 
8
 
! Отговори
Майна преди 11 години
За пореден път се видя кой е отобра на Пловдив.Преди 2 седмици на двойно по-голямо разстояние 8000 майни разтероса Бургас,а днес с БЕЗПЛАТНА екскурзия домъкнаха 3 пъти по-малко селяка от пловдивските села.Жълтури,и малките деца в Пловдив знаят как влзезохте в Б група!Но нищо вие така сте свинкали,винаги с властта.
28
1
 
1
 
! Отговори
do 33 преди 11 години
С пожелания да ти се връща Х 1000!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 24 spoko, vinagi dobre do6li tia sa ni favoriti !
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тракия, Враца, и Подуене! От всички, май-непопулярен е Подуене. Имат ливада на която разхождат екипите и това е всичко. Правят си скара /барбекщ по новому/. Не е желателно да се ходи на Герена, щото кварталните кучета се изхождат там, и не е хигиенично. Има ***, тения, абе мани мани! ХЕИ спи нещо.
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееех,канари,добре ,че ви бутаха аванта,за да влезете.Гледах мача ви в Пловдив с нафтата-че те ви смачкаха!Давайте го по-скромно,да не подвиете крилцата рано-рано.
24
3
 
19
 
! Отговори
dynamo преди 11 години
Сашо Александров - ПРЕЗИДЕНТ, ПРЕЗИДЕНТ!!! Аййййййййй!!! Канарииииииии! :)))
23
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три отбора:е дин софииски, един пловдивски, и един врачански, да се откажат незабавно от имента си! Да ги върнат на народа!
22
3
 
8
 
! Отговори
Metalik преди 11 години
Този коментар го е писал жалък ЧОРБАР! Ами Б>Б> да ви вкара дузпата...*** сте..водехте 8 точки и накрая калъфка пак.Левси също са много зле,така че наесен ще се види кой какво е играл...Миньор са пичове.Играят момчетата,когато поискат разбира се...Ама безплатен обяд няма :)
21
3
 
18
 
! Отговори
канарче преди 11 години
На света на пук, ние пак сме тук, ще ви скъсамеееее
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хубаво А група,ама с тая дива публика много ядове ще имате.
19
3
 
6
 
! Отговори
1912 ОООООО преди 11 години
Мафиотското дружество на Миньор изобщо не трябва да е в "А" група след изцепките срещу Разград и миналата година с Литекс.Играха срещу ЦСКА,ама легнаха с децата когато им се плати!В нормално първенство като Италия,Перник няма да види футбол 5 години!