Феноменален Гришо продължава да мачка в Куинс

Най-добрата ни ракета играе утре на полуфинал
Обновена: 15 юни 2012 19:34 | 15 юни 2012 19:33,
47
 Феноменален Гришо продължава да мачка в Куинс
Григор Димитров. Снимка:Ройтерс

Най-добрият тенисист на страната ни Григор Димитров записа историческа победа на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс Клъб, Лондон. Турнирът е с общ награден фонд 625 300 евро.

След като отстрани последователно Боби Рейнолдс (САЩ), Жил Мюлер (Люксембург) и Никола Маю, преди броени минути младият хасковлия се справи със съпротивата и на южноафриканеца Кевин Андерсън, побеждавайки го в три сета – 4:6, 6:4, 6:3.

Двубоят започна напълно според предварителните очаквания - с тотално предимство на сервиращите, като, подвластен на напрежението, в началото българинът срещна известни затруднения в своите подавания.

Благодарение на някои блестящи отигравания хасковлията все някак се измъкваше от критичните ситуации, но в десетия гейм южноафриканецът взе своето и след първи пробив сложи точка на сета.

В началото на втория сет започна да ръми над Лондон, което прекъсна играта за около половин час. След подновяването на мача последваха два стабилни гейма за сервиращите, като в тези на Андерсън почти не се стигаше до разигравания.

Последва и второ кратко прекъсване, докато облаците окончателно подминат кортовете над Куинс Клуб, а при поредното рестартиране на срещата двойна грешка на южноафриканеца донесе решителния пробив за Гришо, който се оказа напълно достатъчен първата ни ракета да възстанови статуквото на корта.

Така всичко трябваше да се реши заключителния трети сет, в който сервиращите отново доминираха до 2:2, след което последва истински рецитал от страна на Григор, спечелил четири от следващите пет гейма и така за първи път в своята кариера достигна до финалната четворка на турнир от календара на АТР.

Утре в стремежа си да продължи приказката и да се класира за директния сблъсък за трофея в Куинс Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Давид Налбандиян – Ксавие Малис.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Наш Григорча се би сам - много слаб сервис. Нямаше нищо общо с това, което показа предните 2 дни, за съжаление!
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАЧКАЙ ГРИШО!!!
34
1
 
2
 
! Отговори
серсема преди 11 години
КЕФ ,Голяяяям КЕФ.
33
0
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
биби,да не получиш оргазъм от възторг!!!!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога турчин спортист, ***, КОГА?!?! Ние колкото и зле да сме в момента, пак си имаме Бербатов, Матей, Гришо и още много други!
31
1
 
7
 
! Отговори
Наумов преди 11 години
***, бягай и ти при майка си. Нека си те прибере на топло и влажно!
30
1
 
9
 
! Отговори
До Експерта под № 4 преди 11 години
"Експерт", бързо бягай при майка си! Тя те чака, за да те приеме там, от където си излязъл.БРАВО ГРИШО! Все така момче, давай напред. Голляма радост ни доставяш.
29
3
 
15
 
! Отговори
Българин Социалист преди 11 години
Турските мекерета колкото и да плюят никога няма да видят турски тенесист от класата на Григор ;) Нашия има потенциал за топ 5.Давай Григор,България е с теб!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Davai i ma4kai ! P . s sled voleibola samo ti osana !
27
2
 
19
 
! Отговори
az преди 11 години
МАААААЧКАЙ ГРИШОООООО!!!!
26
2
 
32
 
! Отговори
писна ми преди 11 години
Еййй мижитурки хейтърски. Гришко е голям, ама ГОЛЯМ. Днес ми изпълни душата с гордост и бях щастлива, че успях да го гледам и да усетя от атмосферата на тази победа- ВЕЛИКА ПОБЕДА.Грише утре е наред аржентинеца, да си ходи на си цъка на клей, няма място в този турнир.
25
2
 
20
 
! Отговори
Цако преди 11 години
Тези, които злобеят, само ще им кажа, като кризата тотално ви погуби, може да отидете и да помолите Гришо да му носите сака с ракетите и да му перете чорапите след мач на клей!Голяма тръпка е да се перат чорапи, след мач на клей:):):)
24
1
 
16
 
! Отговори
Иво преди 11 години
.....и другите хейтъри, зад които подозирам че се крие гадния ВАРНЕНЕЦ - да го духа*е под вода. Осъзнайте се, че крепите живота си на хейтване по адрес на Григор. Мизерници тесногръди. Умрете. Гришо е готин.
23
24
 
0
 
! Отговори
Алов до 26 преди 11 години
Там е проблема , че нищо няма да стане от него.А що до йената си е обикновена фльорца дето печели като не може от друго от реклами. А що до мен ,то не ми прави удоволствие да си губя времето с ракета и 2 топки.
22
1
 
17
 
! Отговори
До Алов преди 11 години
....алоооу. "И най-големите некадърници имат шанса да се усмихнат един път". Ти имаше ли го вече тоя шанс? Григор Димитров е 72 в световната ранглиста, на 21 години е момчето, има още доста време пред него, победител на Уимбълдън за младежи и тн, т.е. вече е най-успелия български тенисист. Едва ли ще стана Надал/Федерер, но с упоритост и шанс има шанс за успехи. Коментара ти за най-бързата бяла жена в историята, която след адската травма пак е на пистите и пак побеждава, не го коментирам.
21
2
 
19
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Пуста злоба, пусти комплекси... бедна душа си ти...
20
39
 
1
 
! Отговори
Алов преди 11 години
В живота и на-големите некадърници имат шанса да се усмихнат един път...
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Maчкай, Гриша! Успех!!!
18
1
 
22
 
! Отговори
Nikolay_H преди 11 години
Най-добрия турски тенисист... Марсел Илхан - 140 място... Къде стееееее тръгнали еее :D
17
2
 
30
 
! Отговори
Nikolay_H преди 11 години
Колкото и да злобеете дребни безхарактерни човечета ( въпреки че повече ще ви подхожда същества ), Гришо се представя страхотно и постигна най-високото постижение за бг тенисист в историята на турнира. Можете само да си захапите... клавиатурите от яд :)