Пирло: Бих така дузпата, за да поставя под напрежение Англия

Контролирахме срещата и накрая победихме, смята халфът
Обновена: 25 юни 2012 09:23 | 25 юни 2012 09:23, Красимир Ангелов
13
Пирло: Бих така дузпата, за да поставя под напрежение Англия
Пирло изпълни хладнокръвно дузпата. Снимка: Reuters

Андреа Пирло изигра поредния си блестящ мач на Евро 2012. Плеймейкърът на Италия бе избран за играч на срещата след победата с дузпи срещу Англия на четвъртфиналите. Пирло без съмнение бе най-добрия на терена, а и изпълни изключителна дузпа в стил "Паненка". Това стана точно след като Рикардо Монтоливо бе изпуснал за адзурите.

Пирло обясни, че е изпълнил така дузпата, за да прехвърли напрежението върху англичаните. И явно това имаше ефект, защото Йънг използва силата и нацели гредата, а Ашли Коул подаде топката на Буфон.

"Видях вратарят да прави странни движения, изчаках го и просто копнах топката. За мен бе лесно да изпълня дузпата така в този момент. Исках да го направя, за да поставя под някакъв натиск изпълнителите на Англия след това. И явно подейства, защото Йънг изпусна веднага след мен", заяви Пирло.

"Да, страхувах се, да не се провалим. Защото Англия не създаде почти нищо в целия мач, просто опитваше да се защитава и изведе мача до дузпи. Контролирахме срещата и накрая победихме".

"Знаехме, че ще можем да контролираме играта. Англия е много защитен отбор. Видяхме това от мачовете им до момента. Жалко е, че толкова дълго време не успяхме да намерим пътя до гола. Изразходвахме много енергия, доминирахме, но не използвахме своите шансове. Добре, че имахме късмет при дузпите", сподели звездата на вечерта.

Сега за Италия предстои полуфинал с Германия. Андреа Пирло бе героя в полуфинала срещу немците преди 6 години на световното в Германия. Тогава направи невероятна асистенция към Фабио Гросо в 119-ата минута за 1:0, а след това и Дел Пиеро се разписа за крайното 2:0 след продължения.

"Разбира се, че мислим за Германия. Дали е възможно да спечелим купата? Разбира се, нали затова сме тук!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Джоко преди 11 години
И двете пропуснати дузпи от англичаните, бяха пропуснати от ***! Само един *** може така да се из**** на метеното и да пре*бе отбора си, както го направиха Йънг и Ашли Коул. Йънг само като видях колко се засилва и ми беше ясно, че ще я изтърве. Пак уцели гредата, че като видех колко се засили, си помислих, че ще прати топката в орбита.
10
3
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Тоя дърт *** се подигра с англичаните!
9
0
 
26
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Не знам каква психика трябва да има човек, за да бие така дузпа в толкова критичен момент.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма спор, който може си го може. Пирло доказа, че знае как се бият дузпи. И то какви! Уникално!
7
0
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
"Koга ли наш футболист ще го каже, и ще знае, че е възможно, стига да се натегне повечко? " Е как да стане бе втори,като сега бг футболягите усвояват удар с "гьобек",докато горкият Пирло е усвоил само удар "Паненка"открит преди 30-ина години това първо,второ дали има способни поне малко треньори,аз казвам - не и трето също много важно,докога ще се купуват незнайни и за Свазиленд футболисти,нали уж мафиоти са спонсори на отборите къде им са парите или хвани единият и убий с него другият.Трагедия.
6
0
 
22
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
В момента, когато англичаните поведоха с един гол при дузпите, втори пропуск на италианците щеше да бъде равносилен на поражение в мач, който те определено не заслужаваха да загубят. Тъкмо тогава Андреа Пирло отбеляза третата дузпа за Италия по начин, който не само постави Джо Харт в крайно неловко положение. С майсторското си изпълнение Пирло срина самочувствието на англичаните и възстанови самоувереността на своите съотборници, което предопредели справедливия изход от вчерашния двубой.
5
1
 
10
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Добри са на това първенство италианците няма спор,само не разбрах треньрът им защо не разбра,че с центрирания на високи топки в наказателното срещу ингилизите не става защото те само това умеят в тази игра да играят с глава,в караката с топка са такива дървета което се вижда във всеки техен мач,англичамите не са футболисти,техният футбол в първенството го правят легионерите им,но и те по-добрите вече не искат да подписват с клубовете им,а които са подписали вече съжаляват и се опитват да избегат
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е първото първенство в което жабите играят такъв приятен и атакуващ футбол!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велик мач беше, особенно по време на продълженията, а финалът с дузпите беше просто грандиозен! Не съжалявам, че не съм се наспала. Заслужаваше си.
2
1
 
21
 
! Отговори
oi преди 11 години
evala na makaronite
1
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали е възможно да спечелим купата? Разбира се, нали затова сме тук!"...................................Koга ли наш футболист ще го каже, и ще знае, че е възможно, стига да се натегне повечко?