Платини: Видеотехнологията на голлинията ще е историческа грешка

"Нека оставим футбола на човешкия фактор", сподели президентът на УЕФА
Обновена: 27 юни 2012 11:58 | 27 юни 2012 11:57, Георги Пешев
14
Платини: Видеотехнологията на голлинията ще е историческа грешка
Снимка: Ройтерс

Президентът на УЕФА Мишел Платини за пореден път изрази позицията си, че футболът няма нужда от видеотехнология на голлинията. Според него това би било голяма "историческа грешка".

"Според мен британците и ФИФА ще направят една голяма грешка. За мен това би било историческа грешка, това е моята гледна точка", каза Платини относно желанието на Сеп Блатер да се въведе "ястребово око" във футбола.

На същото мнение са босовете на футбола в Англия. В последно време се говори, че иновативната идея ще намери приложение и по стадионите в Германия.

"Аз имам проблем с технологиите. За последните три години в Шампионската лига и Лига Европа не видяхме грешки. Общо 12 пъти топката премине голлинията и допълнителните съдии отсъдиха правилно в тези ситуации", каза още Платини.

"Много дузпи и нарушения, с изключение на украинския "гол" срещу Англия на Евро 2012 бяха решени правилно от арбитрите", допълни французинът пред английския вестник "Индипендънт".

"Но аз съм срещу въвеждането на видеотехнологиите, защото при гола на Украйна имаше засада още преди това. Ако искате технология на голлинията, какво правим ако преди това е имало засада?!"

"Това означава, че действието трябва да бъде спряно още в началото. Точно затова съм срещу видеотехнологиите. Накъде отиваме? Ако всеки път щом има гол се окаже, че преди това е имало засада - какво правим после?"

"Аз съм напълно против видеотехнологиите. Нека оставим футбола на човешкия фактор. Тук не говорим за въвеждане на видеотехнология на голлинията. Става въпрос за въвеждане на технологиите във футбола като цяло. Аз съм против това", завърши Платини.

Още новини от Евро 2012 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Мишел ПлатиниЕвро 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за да върви мощно далаверата ли ?!
11
1
 
3
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
Тоя ли беше приятел на Б.Михайлов ?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя мъндрамуняк *** глупостите приказва...
9
0
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Не, че е кой знае какво постижение, но според мен след въдеждането на Hawk Eye в тениса се напълни с източно европейци. Не съм убеден, че това причината, но все пак...
8
1
 
6
 
! Отговори
изперкал преди 11 години
жабар!!!!
7
1
 
12
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Тоя е пълен *** !
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По тоя начин могат да се решат завинаги споровете за реален/нереален гол, а даже и засадите. В хокея се прилагат такива техники.ФИФА обаче е една мафиотска организация и винаги иска да има вратички
5
1
 
14
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Платини,вие французите сте и ще си останете ***.Няма ли да ти свърши мандатът най-после,че що поразии донесе на футболът.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Razbira se 4ove6kiqt faktor , koito moje6 da mu povliqe6 , na videotehnikata ne !
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и нашите ченгета го разбраха - камерата рушвети не взима.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да може големите да се бутат напред, много ясно. Не че съдията не може тотално да прецака един мач, както стана още с първия на първенството. Технологиите навлизат навсякъде, колко му е при едно спорно положение четвъртия съдия да каже какво вижда на главния- не отнема повече от 10 секунди.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе нямало нужда, щото "човешкия фактор" съди все в полза на западняците. Не мерси! Видеото веднага показва минала ли е топката голлинията!

Спонсорирани публикации