Марио Балотели наказа Бундестима

Нападателят вкара и двата гола за победата с 2:1 над Германия
Обновена: 29 юни 2012 12:26 | 28 юни 2012 23:55,
236
Марио Балотели наказа Бундестима
Марио Балотели стана герой за Италия на полуфинала срещу Германия. Снимка: Reuters

С два гола на Марио Балотели Италия победи Германия с 2:1 във втория полуфинал от европейското първенство по футбол и се класира за финала на турнира.

Там "Скуадра Адзура" ще се бори за трофея с Испания в повторение на мача от груповата фаза, който завърши наравно 1:1. По ирония на съдбата Италия имаше шанс да продължи напред в турнира именно заради феърплея на Испания, която победи Хърватия в последния си мач.

Успехът на Италия над Германия бе напълно заслужен, тъй като момчетата на Чезаре Прандели изиграха перфектен мач във всяко едно отношение. През първото полувреме "адзурите" се възползваха от двете грешки на германската защита и поведоха с 2:0.

Първо Касано изработи гола с добро центриране и Балотели забоде топката с глава. След това пък Филип Лам покри засадата и Балотели излезе сам срещу Нойер, след което го разстреля с топовен удар.

След почивката Италия устоя първоначалния щурм на Бундестима, а Буфон бе блестящ след един пряк свободен удар на Марко Ройс.

След това италианците започнаха да организират много опасни контраатаки, при които като по чудо не падна трети гол.

Така в 91-та минута за кратко драмата се върна, когато Германия намали резултата чрез дузпа, материализирана от Месут Йозил. За повече обаче нямаше време и Италия триумфира.


Така за осми пореден мач Германия не успя да победи Италия в мач от големи турнири. С това се сложи край и на рекордната серия на Бундестима от 15 поредни победи.

Подробности за мача прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
SAF преди 11 години
Kakvo lo6o napisah ,4e me triete ? E... gola na Baloteli dobre . 4e ne yceli Noier , 6te 6e da go ybie !
155
0
 
6
 
! Отговори
Mario B. преди 11 години
Vaffan .... Merkel.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдията наистина бе Жоел Киню,а от световното те се изхвърлиха сами! Имаха два домакински мача,от които им трябваше точка! Загубиха от Израел,а в последните секунди и от нас. Сякаш беше вчера,мамка му и време...
153
3
 
10
 
! Отговори
с. преди 11 години
Всъщност не ни прецакаха гелосаните пастаджии,а френския съдия!Киню мисля,че се казваше!Така си отмъстиха заради това,че ги изхвърлихме от световното на Парк де Пренс!Германците отпаднаха абсолютно заслужено и бяха наказани заради изключителното си високомерие!
152
2
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
до 212-тиОт италианците само Марио Балотели, но и той пееше химна! От германците 5 човека не си отваряха устата даже... С този отбор германия няма да спечели нищо!
151
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то се видя че с каски и ботуши футбол не се играе.
150
2
 
15
 
! Отговори
за награда преди 11 години
На това първенство Германия с бронз,на следващото с неръждавейка
149
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям Марио ! Евала момче !
148
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2ма от италианците които не са италиянци, 4-5 от германците които не са германци е това на какво прилича
147
0
 
8
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
снощи си спомних какво беше казал един коментатор по време на мач с германско участие - може да си сигурен, че германецът е мъртъв когато е прострелян в сърцето и главата му е на два метра от тялото (или нещо от сорта)... видяхме го в този мач
146
2
 
10
 
! Отговори
ко40 фон Село преди 11 години
швайни пак ще гледа у пода докато си получава медала. шваба да плаче/ безценно
145
3
 
3
 
! Отговори
Spacer преди 11 години
Защото съществува нещо като национална принадлежност, да носиш флаг на друга държава е наистина глупаво и безмислено...на кого се показваш? И като сме слаби, тогава хайде да преминем от другия лагер, че да можем да се радваме и ние...Продължавайте да плюете и да сте поклонници, то така се оправя футбола!
144
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Май не помните как ни прецакаха гелосаните пастаджии на полуфинала през '94-та!" Как да помнят бе,приятел,тук пишат основно'90 и някой набор...
143
0
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Защо се обиждате по между си, какъв е смисъла да го правите и с отборите участници в първенството? Защо просто не се наслаждавате на добрия футбол, който показват всички и без друго нашия никакъв го няма.
142
4
 
4
 
! Отговори
до 203 преди 11 години
Най-титУлования европейски отбор е Германия,друже! Три пъти ЕШ и три пъти СШ. Освен това сега говорим за еврошампионат,не за мундиал!
141
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май не помните как ни прецакаха гелосаните пастаджии на полуфинала през '94-та! Германците такива-онакива,ама играят честно. Когато побеждават е убедително,когато падат си мълчат. А около Италия винаги нещо е мътно,все има нещо гнило! Дори през '82,когато направиха страхотни игри срещу Бразилия,Полша,ФРГ уредиха мача с Камерун-разкри го тяхната преса! А Джентиле,който скъса (буквално!) фланелката на Зико-ако съдията беше обективен щеше да го изгони още на загрявката! Все скандали около тях...
140
8
 
3
 
! Отговори
Do Spacer преди 11 години
И какво от това, че се разхождат с немски флагове или, че имат хората пристрстия към единия или другия отбор? За кого да викат, за смешните ***, които има няма на 30 - 40 години успяват да се класират, с единствената цел да са подгряващ спаринг партньор на нормален отбор. Да, на светлинни години сме и се чудя защо се наливат пари в тази бездънна каца! Само Лудогорец!
139
3
 
10
 
! Отговори
Fen na Futbola преди 11 години
колкото и да мрънкате ... финала е Италия - Испания . Моето мнение е че точно това бях най-добрите отбори . Италия още в групата показа че е равностойна на Испания . И каквото и да си говорите това са 2 та поседни световни шампиони ...какво по добро за един финал ?!?!?! И да не забравяме все пак кой е най-титолованият Европейски отбор ;) Хйде сега пак ревете :)
138
4
 
3
 
! Отговори
ei gabari m vi da e. преди 11 години
ei GABARi maika vi sha e.....
137
3
 
15
 
! Отговори
Spacer преди 11 години
Не разбирам как българи могат да са толкова запалени фенове на Италия и Германия :) Разбирам да имате пристрастия и фаворити, но какво се карате за неща, от които сте на светлинни години и нямате нищо общо с тях....Тук в Германия, през последните дни, гледам българи се разхождат с немски флагове...WTF??