Григор Димитров на четвъртфинал в Бостад

Българинът продължава да очарова с изявите си на шведска земя
12 юли 2012 16:24, Красимир Ангелов
30
Григор Димитров на четвъртфинал в Бостад
Григор Димитров продължава с победния си ход в Бостад. Снимка: Reuters

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава успешното си представяне в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв), с общ награден фонд 410 175 евро.

След като отстрани на старта на кампанията си бразилеца Роджерио Дутра Силва, в среща от втория кръг на надпреварата младият хасковлия елиминира и Фредерико Жил (Порт) с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 6:4.
 
Както и във вчерашния си двубой, Григор започна колебливо срещата, отново имаше известни затруднения с намирането на ритъма си на игра, а и първият му начален удар не влизаше, което доведе до възможност за пробив пред португалеца още в третия гейм.

С мощен сервис и прецизна игра от основната линия българинът се измъкна невредим от критичната ситуация, а в шестия гейм след изключително търпелива и прецизна игра хасковлията стигна до пробив за 4:2.

За съжаление още в следващия гейм Гришо допусна изненадващ спад в представянето си и позволи на Жил да върне моментално брейка, но много бързо първата ни ракета успя да вземе изцяло контрола върху случващото се на корта и след два последователно спечелени гейма сложи точка на спора в първия сет.

Българинът започна многообещаващо и втората част, като достигна до две поредни възможности за брейк още в първия гейм, но този път португалецът не се поддаде на натиска и измъкна подаването си.

Нещо повече, противно на логиката от показаното до момента, в следващия гейм Жил изненадващо стигна до пробив, но отговорът на Димитров бе колкото бърз, толкова и категоричен – рибрейк на нула за 1:2.

Ключов за изхода на втория сет и респективно на двубоя се оказа петият гейм, в който след продължителна битка и серия от великолепни отигравания, Григор успя да измъкне подаването на португалеца и оттук до края на мача не позволи на съперника да заличи преднината му.

Така след час и 23 минути игра Димитров стигна до така желания успех, който го класира за четвъртфиналите на надпреварата в Бостад, а там нашият представител ще се изправи срещу поставения под номер 3 в основната схема Алберт Рамос (Исп).

С достигането си до тази фаза от надпреварата най-добрият ни тенисист си заработи 10 515 евро от наградния фонд и си осигури 45 точки за световната ранглиста. Ако успее обаче да прескочи и следващото стъпало, то българинът вече ще има в актива си цели 90 точки и 18 460 евро.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Фен преди 11 години
МАЧКАЙ ДРИШООООО!!!!!!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Вече е на полуфинала!
13
0
 
2
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
Малък, голям - това е успех за страната ни, която няма чак пък такива традиции в този спорт, и особено при мъжете...... Може и повееч, но трябва да се дават мноог пари от федерацията - за треньори, за лекари.... с тези възможности токлкова, Гришо не се справя никак зле, особено на по-дребните турнири. нали не мислите че има някой от по-големите играич да не се дрогира. Но дрогата им е скъпа, за да не я хващат.
12
1
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Експерта, на Уимбълдън е бил с вирусно заболяване (както се разбра в последствие).Наистина е малко несериозно да излиза въобще да играе в това състояние, да не говорим, че е трябвало да има адекватна намеса още при първите симптоми, но предполагам не си води личен лекар по турнирите...Както са писали вече други по-долу - без пари е трудно!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 2 emi toi za tova igrae da 6tipva po malko pari4ki ot nagradnite fondove.a drugoto kato BALGARIA i 4est neznae.to mu se shva6tat krakata.vse kontuzia.edvam izkarva zal ma4 s klizma.s edna duma PALJ4O.a ne sportist.
10
6
 
2
 
! Отговори
ekspert преди 11 години
Гришу кога ша спре да ходи по такива гладни турнири? на Уимбълдън стана смешен, ай дано тука земе някоя и друга точица за ранглистата.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
goros влез в BWIN и търси тенис залагания. като го намериш търси вдясно - video щракни на него и ще го гледаш. ако няма , търси някой от другите сайтове за залагания...
8
0
 
0
 
! Отговори
goros преди 11 години
моля кажете къде гледате мачовете от това състезание
7
6
 
0
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
***
6
2
 
8
 
! Отговори
Фен преди 11 години
МАЧКАЙ ГРИШОООО!!!!!!!!!!!!!,
5
0
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Гледах и част от мача на оня ром (Рамос) - руснака се би сам!Лошото е, че и Гришата не показа някаква игра срещу противник който му е далеч от класата (с изключение отделни проблясъци)...Пожелавам му утре да му върви играта и да бъде пак на полуфинал!
4
2
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Серена го чака след мача
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в следващия кръг ще се надриска яко
2
8
 
33
 
! Отговори
bg преди 11 години
Хахахахах ей смешниииик. Това е туринир АТР250. Водач в сехмата е Ферер (в момента 5 в ранклистата на АТР), втори е Алмагро (10) и т.н.Айде стига с комплексите вече!Дано Гришо стигне финал, време му е вече. Пък ако вземе да го спечели би било супер за самочувствието му, единственото което му липсва до сега (поне според мен).Мачкай!
1
7
 
31
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Те може да са световно неизвестни, ама виж нбаградния фонд и паричните награди.Ти толкова пари дори не си сънувал.Спррете да злобеете с/у успелите, смешки

Спонсорирани публикации