Фъргюсън: Няма проблеми, ако Бербатов остане

Сър Алекс спокоен относно ситуацията с нападателя
Обновена: 19 юли 2012 15:04 | 19 юли 2012 11:55, Красимир Ангелов
4
Фъргюсън: Няма проблеми, ако Бербатов остане
Алекс Фъргюсън не се притеснява от евентуално оставане на Бербатов на "Олд Трафорд".Снимка: Reuters

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви, че няма да има проблеми, ако Димитър Бербатов остане на "Олд Трафорд" и през следващия сезон.

Бъдещето на българина е под въпрос, след като той открито заяви, че за всички ще е най-добре да напусне отбора. Бербатов е недоволен от липсата на шансове за игра в Юнайтед.

Сред спряганите отбори, където може да премине нападателя са италианския Милан, испанския Малага, турския Галатасарай и английския Уест Хям. Все още никой обаче не е направил оферта за Бербатов.

Снощи той изигра цял мач в първата контрола от лятното турне на "червените дяволи" и асистира за победното 1:0. След срещата Сър Алекс обясни и каква е ситуацията с футболиста.

"Няма нужда да провъзгласявам качествата на Димитър Бербатов, той е фантастичен талант", коментира Фъргюсън.

"През миналия сезон той не получи толкова време за игра, колкото искаше. На неговата възраст е трудно да приеме позицията, на която се намира в атаката на отбора", съобщи шотландецът и продължи:

"Той имаше Руни, Уелбек и Ернандес пред себе си, а те всички са млади момчета. Момчето (Бербатов) има бъдеще, но той иска да напусне и това е друго нещо.

Аз нямам проблем, ако той остане. Бих бил доволен. Но ако някой дойде и Димитър пожелае да напусне, ще разгледаме ситуацията".

Същевременно Сър Алекс коментира и предстоящия сезон, в който той има мисия да си върне титлата от Манчестър Сити. За целта той ще разчита отново на ключово представяне от Пол Скоулс.

"Когато се върна през януари той показа, че не е загубил никакви качества. Не е лесно, след като си бил извън игра 7-8 месеца. Макар че според мен той изобщо не трябваше да се оттегля".

"Решението му да се върне обратно бе добро и той може да ни помогне много", завърши Алекс Фъргюсън.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Боце преди 11 години
Тренер, ама той се срасна със скамейката, бе.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne e mazen angliiski licemer a e gnusen shotlanski pr4
2
1
 
6
 
! Отговори
;) преди 11 години
Като изключим многобройните успехи, които този човек е постигнал, мисля че е пълен използвач. Какво ми замазва, пуска го в мачовете сега от предсезонната подготовка и отново вдъхва надежда в Митко. Дано, силно се надявам, Бербатов да се е осъзнал и да се раздели с Юнайтед. Голям фен съм на "дяволите", но просто тази лицемерност е безгранична. Съсипа таланта на човека бе ей изкуфелко и това ти беше най-голямата грешка, а имено, че ти коства сезона.Време ви е с Чичарито да се махате, господин Сър.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мазен английски лицемер. Бербатов трябва да е луд да остане

Спонсорирани публикации