Йовчев: Това е върхът, далеч съм от идеята за медал

Гимнастикът ни е със счупена китка и скъсан мускул
Обновена: 29 юли 2012 11:32 | 29 юли 2012 11:32,
147
Йовчев: Това е върхът, далеч съм от идеята за медал
Йордан Йовчев постигна целта си - финал. Снимка: Reuters

Йордан Йовчев беше изключително щастлив от класирането си за финала на халки на турнира по спортна гимнастика на олимпийските игри в Лондон.

На рекордното шесто участие на Олимпиада той влезе с осми резултат на финала, който ще бъде на 6 август.

Веднага след епохалния успех той призна за физическите проблеми, които го измъчват.

Още по темата
"Много съм доволен. Това е върхът на усилията ми. Дори да остана осми във финала, това няма да има значение, защото постигнах целта си - да бъда на финал. Не смятам, че имам някакви шансове за медал. Далеч съм от тази идея", каза Йордан Йовчев пред БНТ.

"Имам частично скъсан мускул и китката ми е частично счупена. Вече съм почти на 40 години и се задържах в този спорт повече от необходимото. Чувствам се доста уморен", добави още спортистът.

Независимо от всичко, цяла България ще стиска палци на Данчо във финала, защо не да увеличи и колекцията си от четири олимпийски медала!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
18
 
! Отговори
Пешо до 101 преди 11 години
Кой си ти бе ,че да съдиш хората.Ако си толкова отворен излез с името си,а не да стоиш анонимен.Ако си нереализиран гимнастик,признай си го,но да дрънкаш глупости по адрес на най големият български спортист е неуместно.Никога,никога няма да бъдеш като него успял в спорта.Такива като теб са некадърни отпадъци,които вместо да се захванат с нещо съществено и полезно,знаят само да плюят.*** ***!
104
2
 
28
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
*** като теб които не уважават Йовчев не само трябва да се псуват, а с правата лопата да се пребиват. Разбра ли, *** скапан?
103
1
 
0
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
100+106
102
3
 
6
 
! Отговори
сведующ до 109 преди 11 години
Не знам на кой отговаряш... аз само казах, че не е стар, да не се оправдава - и той и другите. Нека ходи, разбира се.39 годишен мъж е в разцвета на силите си! Тъкмо време за нови начинания. Като е висял на халките от 16 годишен, много ясно че в момента му се повръща от тях - поне на част от психиката му.
101
2
 
13
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
до 100+105 Хич не си в час ! Правиш на разбирач,пишеш глупости и после се сърдиш на реакциите ! Като характер Данчо е железен, конкуренция в България няма защото е уникален в СВЕТОВНАТА гимнастика ! Намери в световния спорт подобен случай !
100
2
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 11 години
Ще ти обърше администратора най-много два шамара зад врата, .Марш да поливаш доматите!
99
2
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
Ще ти обърше администратора най-много два шамара зад врата,Марш да поливаш доматите!
98
5
 
9
 
! Отговори
до администратора преди 11 години
Пич,влез си в ролята и изтрий постовете за които те сигнализирах.До кога ще търпим тук хора,които първите седем години са прекларали в някоя ***?Въможно ли е да се псува и обижда в този форум?
97
2
 
17
 
! Отговори
не син преди 11 години
5-6 място е нормално за него,но дано за последно да има голям късмет! Бронз как ви звучи ?
96
41
 
3
 
! Отговори
разбирач преди 11 години
излагаме се като кифладжии, пратили сме пенсионер, който е отишъл на разходка там, и стана чудо- класира се за финал... и за да стане още по-голямо чудото той бил с чупена китка?!?!? айде стига глупости, стига фалшиви и изкуствени мелодрами и фалшиво героизиране...
95
7
 
0
 
! Отговори
до администратора преди 11 години
Ще изтриеш ли пост 103 и 102?Тук има хора,които не са научени да общуват нормално.А и във вашия форум циничните квалификации са забранени.
94
23
 
1
 
! Отговори
WTF преди 11 години
Бог е само един а "ВЕЛИКИ" са хора, които извършват велики дела! Престанете да се кланяте на един обикновен човек, който цял живот не е правил нищо друго освен да блъска във залата!
93
1
 
6
 
! Отговори
сведующ до 102 преди 11 години
И другите са така - писнало им е и не се впрягат - а не, че са стари. Само че те имат по-млади и надъхани заместници, а ние други гимнастици нямаме, затова той ходи.
92
2
 
39
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Маината му на медала,ти влезе в сърцатани и си в историята на този спорт.От това по голяма награда няма.
91
2
 
21
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Кой от неговите набори е на тази олимпиада, ***? Кой от ония дето бяха с него в Атина преди 8 години на челните места е тук, ***? Или гледат олимпиадата по телевизията, а ***?
90
35
 
2
 
! Отговори
да бе да преди 11 години
Стига вече глупости.Бил съм със счупена китка.Болката невъобразима.Физически е невъзможно човек да направи каквото и упражнение да е със счупена китка.Тези сме ги слушали.Не ми пука кое място ще вземе този човек.Всичко което прави сега е заради личното си его.Знае,че няма сили и шанс за нищо,но отива от името на България.Вижте коло сме зеле в този спорт щом вместо някой напорист младок,пускаме 40 годишен ветеран с нулеви шансове.
89
23
 
2
 
! Отговори
сведующ преди 11 години
39 години не е много за физиката - просто психически е заслабнал - домързява го го вече, щото му е писнало. Само контузиите са повече с възрастта, щото са се натрупали, а и по-бавно минават.
88
2
 
9
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
Тоя експерта к'ва *** на нацията ни е? Тоя не принадлежи към бг нацията защото просто си е ЧИСТ ***. ЧИСТИ *** са и всички индивиди надраскали нещо против Йовчев тук.***!
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Макето да види на първа страница колко българи са с победи на 2-рия ден от Олимипиадата пак после да плюе? Къде е БЮРМ-а , лигльо? Изобщо освен като чистачи на wc с друго участвате ли в Лондон?
86
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
92 такива пъпчасали пубери като тебе..с глупавите си изказвания..и обръщения от рода на "ве" просто са объркали сайта бе момченце...тук не е трибуна на глупостта момче