Йовчев: Това е върхът, далеч съм от идеята за медал

Гимнастикът ни е със счупена китка и скъсан мускул
Обновена: 29 юли 2012 11:32 | 29 юли 2012 11:32,
147
Йовчев: Това е върхът, далеч съм от идеята за медал
Йордан Йовчев постигна целта си - финал. Снимка: Reuters

Йордан Йовчев беше изключително щастлив от класирането си за финала на халки на турнира по спортна гимнастика на олимпийските игри в Лондон.

На рекордното шесто участие на Олимпиада той влезе с осми резултат на финала, който ще бъде на 6 август.

Веднага след епохалния успех той призна за физическите проблеми, които го измъчват.

Още по темата
"Много съм доволен. Това е върхът на усилията ми. Дори да остана осми във финала, това няма да има значение, защото постигнах целта си - да бъда на финал. Не смятам, че имам някакви шансове за медал. Далеч съм от тази идея", каза Йордан Йовчев пред БНТ.

"Имам частично скъсан мускул и китката ми е частично счупена. Вече съм почти на 40 години и се задържах в този спорт повече от необходимото. Чувствам се доста уморен", добави още спортистът.

Независимо от всичко, цяла България ще стиска палци на Данчо във финала, защо не да увеличи и колекцията си от четири олимпийски медала!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много от пишещте знаят, но още повече не знаят, кава спортна гимнастика имаше в България. Има елементи, наречени на българския гимнастик Стоян Делчев. Трябват детски школи, както беше в моето детство и много състезания.
44
1
 
24
 
! Отговори
44 до 46 преди 11 години
Няма значение, че новите гимнастици никога няма да могат да са като него. Приемственост трябва да има.Сигурен съм, че и неговото сърце ще е пълно, да гледа или дай боже да води един ден - млад национален отбор към финал на Олимпиадата. Отбор като този на германците , англичаните, французите, испанците...Нямат светила, но заедно са сила ......Пък и знае ли човек, след Мария Гигова дойде Мария Петрова....
43
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЙорданЙовчев ми напомня какви са болшинството български мъже - работливи, всеотдайни, стремящи се към най-доброто, трудолюбиви, с реална самооценка и с обич към това, което правят, не ламтящи, мъжкари! Освен това - скромност и интелигентност, характерна за българите. Уважавам този човек, труда, духа и постижението му - това са истинските българи!Не се обиждам на глупостта на хората, които смятат, че животът почва от тях. Само да знаят, че не заслужават този човек да ги представлява.
42
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам за вас, но сега си слушам една песен.."Нo easy way out" и ми текът сълзи, защото Йордан Йовчев е в песента....песента за непремиримия човешки дух.ВЕЛИК си Данчо!!! Ненормалник, как със счупена китка влезе на финала?Велкикан!
41
1
 
17
 
! Отговори
До 30 преди 11 години
Ти не осъзнаваш, но си толкова голям гьон, ***, говняр и т. н., колкото ти е голяма злобата и простотията.
40
1
 
12
 
! Отговори
cheh преди 11 години
Извинявам се на всички достойни българи,коментара беше отправен към 30
39
1
 
25
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
За съжаление няма да имаме никога такъв гимнастик като Йовчев. Този човек е един на милиард!
38
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сам войнът е войн!Федерацията ни по гимнастика, трябва да използва таланта, името му и гордостта да си българин, която той представлява,за да вдъхнови малките Данчовци по пътя към олимпийската зала.Иначе Йордан Йовчев ще е последният успешен български гимнастик.Респект!
37
1
 
22
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Данчо,зад теб сме всички българи,ти си пример за всеотдайност и мъжество за всички младежи.Не обръщайте внимание на злобните...коментари.Те са писани от антибългарски централи,които не ги...устройва тук да имаме градивна енергия и положителни примери на достойни българи.
36
1
 
26
 
! Отговори
Волф преди 11 години
Йовчев,железен си!Познавам те задочно-близък си с мои приятели от Варна.Всичко,което са говорили за теб,е истина!Невероятен спортист и човек!Успех във финала!
35
1
 
25
 
! Отговори
ДАНЧО Е ВЕЛИК преди 11 години
С теб сме Данчо!!! Ти си един хората с които България се гордее!!! Колкото до хейтърите в тоя форум - какво сте ревнали бе? Човека и на тия години ходи да ни прославя, а не като вас да люпи семки и да мърмори. По-добре замъл4ете и стига с тая злоба и отрова - сами ще се изядем накрая!
34
2
 
33
 
! Отговори
българка преди 11 години
Поклон ! Истински българин !
33
2
 
38
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Горд съм от такива Българи като Данчо Йовчев и ме е срам от българи като някои от хората писали по-долу. Дано хората като Данчо бъдат повече в бъдеще!
32
1
 
43
 
! Отговори
cheh преди 11 години
За пореден път се убеждавам,че в БЪЛГАРИЯ няма българи,човека е близо 40 г.има уникални постижения ,по -мое мнение заслужава медал за заслуги към спорта и страната.Надявам се домакините да му дадът почетен медал.
31
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Побеля и остаря *** и пак не се дава. Велик си Йовчев!
30
3
 
33
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
уникално тъпо изказване. Йордан Йовчев е на 6-та олимпияда и е на 39 години, а ти си ***. Дори само това че е взел квота за олимпиадата е огромен успех, а ти си ***, ако вземе медал ще е първия на тези години, а ти си ***!
29
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои хора толкова глуповато омаловажат труда и постигнатото от този човек, ще ми се да ги видя на 40 години със счупена китка да правят това...
28
3
 
30
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Ти си един обикновен ***. Постигни това, което Йовчев е постигнал, след това говори глупостите си.
27
3
 
40
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
*** скапано, ти на 39 години в коя кръчма ще попийваш вечер докато станеш на 55-60 и умреш от алкохолизъм?
26
132
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... ! преди 11 години
Брей, тоя се скъсаха да го хвалотят все едно стана олимпийски шампион !Истината обаче е съвсем друга - вчера се класира на последното 8-мо място, което дава право на участие във финала.Чакайте поне да вземе медал, пък тогава започвайте с одите и възхвалите ...

Спонсорирани публикации