В бокса са непробиваеми, Стойка Петрова също бие в Лондон

Трима наши волейболисти са лидери в класации на Олимпиадата
Обновена: 5 авг 2012 17:28 | 5 авг 2012 17:18,
15
В бокса са непробиваеми, Стойка Петрова също бие в Лондон
Стойка Петрова впечатли препълнената зала с майсторството си и хъса за победа. Снимка: Reuters

Шест победи от 6 мача е равносметката за българския бокс на олимпийския ринг в Лондон, след като и дебютантката в женското направление на мъжкия спорт - Стойка Петрова, не допусна изненада.

Представителката ни в 51 кг срази новозеландката Сиона Фернандес в 1/8-финален мач с 23:11 (5:2, 4:3, 7:4, 7:2) точки.

Следващата съперничка на Стойка, която получи шанс за изява на Албиона с „уайлд кард", е представителката на домакините Никола Адамс.

Британката е сребърна медалистка от последните три световни първенства по бокс в тази категория и е под №2 в схемата на турнира.

Срещата е утре от 16,15 часа българско време.

Представителят ни в класическата борба в категория до 55 килограма Александър Костадинов пък загуби от китаеца Шужън Ли в 1/8-финална схватка.

Още по темата

Все пак нашият има шансове да продължи участието си. Той очаква възможността да влезе в репешажите на турнира в своята категория, ако бъде издърпан от азиатеца.

Междувременно стана ясно, че трима наши волейболисти водят в индивидуалните класации след четвъртия кръг от на турнира.

Тодор Алексиев е първи при най-добрите нападатели и има 45.21 процента ефективност.

На следващите три места са поляците Збигнев Бартман с 41.82 процента и Бартош Курек - 40.20 процента, както и българинът Цветан Соколов с 38.95 процента.

Георги Братоев запази първото си място за най-добър разпределител с 11.64 перфектни паса средно на гейм.
Либерото Теодор Салпаров остава първи при най-добрите защитници с 2.79 спасени топки средно на гейм.

Плувната звезда Нина Рангелова, която подобри три национални рекорда в Лондон, заяви при пристигането си у нас, че е доволна от представянето си.

„След като подобрявам постиженията си, значи се движа напред. Много съм щастлива от това. Конкуренцията отново беше огромна. До момента все нещо ми се изплъзваше, но такова постижение ми се случва за първи път в такова голямо състезание“, заяви студентката в Южния Методистки университет в Далас.

С Рангелова в България се завърнаха и треньорът на представителния отбор Георги Дангалаков и състезателят ни на 1500 м св. стил Венцислав Айдарски.

Още новини за Олимпийските игри в Лондон четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Очакваме медали от родолюбци, идеалисти и хора горящи в това, което се занимават. А ти си един гаден хейтър дето вместо да поздрави момичето и екипът на нашите, гледаш да си вкараш негативизма от личните ти разочарования. Само да ти кажа, че боксовият екип на нашите чете какво се пише и им прочита на състезателите положителните мнения, за да ги надъхват и да се гордеят, че се сътезават за България. А тези дето ги изброи след няколко години няма и да ги помним. Но медалистите вечно се помнят!
11
1
 
18
 
! Отговори
ДО 6 преди 11 години
Какви медали бе ,тия момчета и момичета взимат заплата колкото плаща държавата на една смрадлива *** дето е *** пет гнусни *** . Знаеш ли колко пари плащаме за уличните пумяри , знаеш ли че 10 процента от тях да ги бяхме дали на спортистите ни щяхме да имаме не един медал и не един шампион.Ти да не мислиш че на БОИКОВЦИ,ДЯНКОВЦИ,КАИШЕВ,ГОЦЕ и други престъпници ги интересува спорта / БОКС/, всичко е на помощи от приятели ,роднини и бени БЪЛГАРИ. КАКВИ МЕДАЛИ ОЧАКВАТЕ
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стойка ме накара да се чуствам още по - горд, че съм българин! Толкова технична, толкова бърза, и в защита игра отличнно и в нападение ... все едно гледах в Сарафа. Да е жива и здрава и да ни зарадва с титла или медал!
9
1
 
17
 
! Отговори
МУНЧО преди 11 години
Аз мисля, че Стойчето спокойно може да смени Лалка в титлата за най-красива олимпийка!Вие?
8
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мале,това жена ли е на снимката?
7
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай, Гришо!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не казваме хоп преди да сме скочили. Да видим медали, пък после да се радваме.
5
2
 
20
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Като цяло няма изненади. В последно време сме сила в бокса :) Поне в този спорт има огромна вероятност да вземем медал, а защо не и титла?
4
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, защо не пишете за страхотното представяне на Гришо в Торонто?
3
2
 
21
 
! Отговори
Теxas преди 11 години
Браво г-це Петрова,скайпи ги всички с крошета :)
2
1
 
38
 
! Отговори
БГ ЛЪВ преди 11 години
Аве като цяло боксьорите ни се представят отли4но на олимпиадата! Евала! Да не забравяме и Мишо Таков - един от треньорите - истински професионалист в своята област! Само така - напред лъвове! С Вас ме и се гордеем!
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Стойка, но така, както ми напълни душата това момче Александър Александров в бокса вчера, никой друг не успя така - и като игра, и като думи след мача, настръхнах... а уж не съм кой знае какъв фен на бокса и предпочитам волейбол и какво ли не пред бокса.