Всички на крака за Йовчев на Олимпиадата!

Асът на световната гимнастика e седми на халки в Лондон
Обновена: 6 авг 2012 16:49 | 6 авг 2012 16:48,
165
Всички на крака за Йовчев на Олимпиадата!
Йордан Йовчев е нагледният учебник в спортната гимнастика. Снимка: БОК

Властелинът на халките, човекът, пренаписал историята на спортната гимнастика с безпрецедентното шесто участие на Олимпиада - Йордан Йовчев, направи шампионско сбогуване с представянето си на финала в любимия си уред в Лондон.

На 39 години четирикратният медалист от форума под петте преплетени кръга стана седми на халки и записа осми финал на Летни игри.

Йовчев, който е и играещ президент на родната федерация, и докато тренира, търси пари за спасението на любимия си спорт, регистрира 15.108 точки.

Джуги се представи на ниво и макар че при приземяването докосна с колене земята, заслужи буреносните аплодисменти в претъпканата лондонска зала.

Със златото триумфира бразилецът Артур Набарете Занети, който се класира за финала с четвърти резултат.

Това бе шеста Олимпиада за Йордан Йовчев.

От предишните си пет участия той има едно сребърно и три бронзови отличия  (сребро от Атина 2004 на халки, бронз на земя от Атина 2004, бронзови отличия на земя и халки от Сидни 2000).

Джобният великан с ръст 162 см, който застана начело на родната делегация като знаменосец на откриването на Олимпийските игри, е четирикратен световен шампион и трикратен световен вицешампион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотно постижение, няма що. Хайде Данчо, куфарите в Бразилия те чакат.
120
5
 
6
 
! Отговори
Излагация, преди 11 години
излагаш се! Да не си гледал някаква друга олимпиада?
119
30
 
6
 
! Отговори
Излагация преди 11 години
Чиста излагация, още на първото съчетание ръцете му трепереха като на осмокласник!Единствено чисто направи приземяването от халките, ест. на база на огромния си опит. Хубаво е човек да знае кога да спре, вечни хора няма.. Какво пишат тук разни жени и компютърни специалисти, които през живота си халки на живо не са виждали, камо ли дами дават оценки кой как се представил. Пишете в раздела за Преслава и Лейди Гага разбирачи!
118
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЕЛИКАН! Уникален човек и спортист! Браво!
117
5
 
25
 
! Отговори
лина преди 11 години
Ей, бившия, 148,за какъв дъртак говориш. Това си е великан.А що се отнася за младите спортисти, да си си покрили нормативите. Били демотивирани. От какво, питам? От Йовчев?Ами нали ако имаха поне малко от волята,амбициите и спортния дух на Йовчев щяха да отидат на олимпиадата. Така че младите надежди да се стремят да приличат поне малко на него. Поклон Йовчев, благодаря ти, че ме накара да се чувствам горда, че съм българка.
116
5
 
14
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
Ти си злобен,нещастен,некадърен,завистлив неудачник. Срамно е,че се такава смрад,като теб се опитва да хвърли сянка на такъв гигант като Йовчев,който отказа съблазнителни оферти,които ти,нищожество щеше да приемеш,и остана да се бори за България. Евала,Йончев,благодарим ти за радостта,която ни донесе,за мъжеството и упоритостта ти,за урока по родолюбие! Обичаме не и се прекланяме пред волята ти
115
11
 
4
 
! Отговори
Vittorio преди 11 години
Ами, браво на човека, но мисля, че наистина е време да се откаже от спорта и да даде път на младите както правят в другите" нормални" държави! :)
114
5
 
20
 
! Отговори
! преди 11 години
Старата школа си е стара школа! Само Йовчев си призна, че е направил малка грешка в съчетанието на халки и това го е поставило на 7 място.Другите некадърници все са велики и Космоса им пречил, че падат като друсани сливи по пистите и са срам за България.Поклон пред спортягата и пича Данчо ЙОВЧЕВ! Завинаги със златни букви в книгата на българския спорт!
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 148 Неграмотнико бездарен, който вероятно от нищо не разбираш защо се изказваш. Дъртак или не светът го признава и награждава, само ти колкото и връзки да имаш пак ще си останеш ***.
112
1
 
7
 
! Отговори
gord преди 11 години
made in BULGARIA !!
111
4
 
29
 
! Отговори
:) преди 11 години
DAN4O ,SAMO AKO ZNAE6 KYF SI PI4 !??!?......POKLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON !!!!
110
54
 
10
 
! Отговори
Бивш преди 11 години
На крака, ама средни...Чудим се на кой дъртак да целуваме ***, докато младите надежди се демотивират и знаят, че да те набутат в националния отбор по който и да е спорт се искат връзки, баща ти да е някой във федерацията или да бутне пари на треньора! Точно така се губят таланти, които сега гледате че се състезават за Азербайджан, Армения, САЩ и кой ли не! Като не разбирате и сте тотално далеч от спорта какво само коментирате...
109
6
 
60
 
! Отговори
до разбирача преди 11 години
тц, нищо не разбираш. само данчо йовчев е със 6 олимпиади в света. не случайно Гинес обяви, че го включва с този рекорд в изданието си. освен това, известна американска звезда се впечатлила изключително много от постиженията на нашия голям гимнастик и заявила, че сте издаде книга за този велик спортист.разбра ли, ***?
108
3
 
21
 
! Отговори
до разбирач преди 11 години
Я да си миеш забите и да си лягаш,нямали ги ваще че си сведнал пред компютара.И да не ласкаш много ***,че ще остане маничак
107
72
 
5
 
! Отговори
разбирач преди 11 години
аз пък не се гордея толкоз, станахме за смех с някакви дъртаци, дето само регистрират участие...и какво като е бил на 6 олимпиади, има поне 15 други състезатели с толкоз участия. а и докато броим олимпиадите, другите броят медалите, жалка история.
106
4
 
61
 
! Отговори
Пак БГ преди 11 години
Моля всички да станат!Дами и господа:Иордан Иовчев
105
3
 
58
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Железния гимнастик.Браво Данчо,гордеа се с теб
104
2
 
55
 
! Отговори
българка преди 11 години
Браво българско чедо! Благодарим ти и поклон!
103
2
 
59
 
! Отговори
Една българка преди 11 години
Поклон,Данчо ! Ето такъв трябва да бъде БЪЛГАРСКИЯТ дух !
102
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО ГОЛЯМ!!!

Спонсорирани публикации