Талантливата Виктория Радева шампионка на ЕС по шах

Младата пловдивчанка надви конкуренцията при 12-годишните
Обновена: 10 авг 2012 14:44 | 10 авг 2012 11:03, Красимир Ангелов
28
Талантливата Виктория Радева шампионка на ЕС по шах
Виктория Радева е най-добрата шахматистка в ЕС сред 12-годишните момичета. Снимка: Славей Радев

Един от най-големите таланти на родния шах - 12-годишната Виктория Радева, стана шампионка на Европейския съюз по шахмат за момичета до 12 години.

Талантливото българско момиче спечели юбилейното десето състезание по класически шахмат, което се проведе в австрийското градче Мюрек от 1 до 9 август.

На първенството България бе представена от 3 момичета и 3 момчета във различните групи, като шампионка във групата момичета до 12 г. стана Виктория Радева. След младата пловдивчанка се класира ирландката Диана Мирза, а трета е Естир Морвай от Словения.

По този начин световната вицешампионка Виктория Радева добави още едно отличие в кариерата си. Само преди месец тя стана трета на Европейското първенство по ускорен шах, където контролата е 20 мин.

Другите български деца на турнира в Мюнстер също записаха впечатляващи резултати. В групата момичета до 10 г. Гергана Пейчева зае второ място след Яна Шнийдер от Германия, а при момчета до 14 г. Емил Стефанов остана 4-ти.

Сега пред младите шахматисти предстои ново предизвикателство-от 16 до 26 август те ще вземат участие в шампионата на Европа във Прага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: шахесВиктория Радева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Браво на детето преди 11 години
Браво мило момиче! Ако четеш коментарите-не обръщай внимание на злобата-тя е присъща за българите.Надявам се в Австрия да не си видяла такова "чудо",наречена завист.Продължавай все така и хич да не ти пука.И ще перефразирам Къци Вапцаров-който може повече-да го направи...А който не може да направи нищо-поне да не се излага да пише тъпотии.Още веднъж-браво и пожелания за нови успехи!И не забравяй-ти си българка-обградена от много завист!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,И при наличие на такъв успех-да пишеш срещу дете групости-това и направо върха на простотията.Ей затова няма да се оправим-щото има такива простаци.Иначе-Браво!Благодарение на медала на Вики и на Гергана Пейчева-българия е на 5 място,и то по нещо хубаво,а не на 1-во място по аборти,убийства,наркотици,кражби,проституция.БРАВО ВИКИ!Добре че има още такива като теб да ни даваш надежда за промяна
19
0
 
3
 
! Отговори
а преди 11 години
Мноо си *** /а/...Искаш ли да се пробваш да вземеш и ти купа,но в конкурс по тъпота?Няма да имаш конкуренция- да знаеш...
18
0
 
6
 
! Отговори
Честито преди 11 години
Честито!Браво!Браво на Световната вицешампионка,че отново доказа класата си! И едно питане към анонимните-вие нещо някакви конкуренти нейни ли сте,но без такива отличия,или сте просто ***?Както се казва-който може по-добре-моля,да се пробва, да отиде,да играе,да побеждава.А това,че едно състезание е определено да се играе еди къде-няма значение-важното е успеха!Като Вики постигна успех в Бразилия-вие пак писахте глупости-значи проблема си е във вас комплексите ви и простотията ви!Браво Вики
17
0
 
7
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Много странни и завистливи *** има-та даже пишат за турнир в София,който детето нищоне била направила.То турнири в София-колкото искаш,но В.Радева на всикчи турнири в София в които е участвала е ставала първа-и на Левски,и на Полипост,и на Купата на Слона.Иначе-ние българите искаме да ни зачитат в Европа,ревем за Шенген и прочие,но като станем първи в Евросъюза-нищо не било.Ми ти дето си толкова отворен-ми направи нещо и ти тогава бе,отворко!
16
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** кюфтето
15
0
 
9
 
! Отговори
бг преди 11 години
Колкото и да ни дърпат назад цялата *** българска - политици , мутри , генерали , че и американците , руснаците и пр. ние пак вадим качествен материал , на пук на всички . Ако не друго , то поне нашият балкански инат може да ни спаси в идните тежки от икономическа и демографска гледна точка години .
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на детето! :)
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, защо ми триете коментара, бе? Само писах, че като изписвам кода правилно ми се изписва "грешен код" и, че сайта ви не струва. Кое не е вярно?
12
0
 
6
 
! Отговори
до Каспаров преди 11 години
Няма как тиквата да е направил реми с тази, пак евтин PR, освен като шампион по футбол, тенис, рязане на ленти, опъване на маркуч и т.н. да се покаже и като шахматист.
11
0
 
3
 
! Отговори
eeee преди 11 години
Еее, най-после написахте, Chessdom английския я похвали имаме и сребърен медал също! Прочетете повече преди да сътворявате чудеса, реално сме 5ти в ЕС!
10
12
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Много е силна, няма що!На един турнир в София нищо не направи!Спечелила купа в най-забутаното селце Мюрек!
9
7
 
8
 
! Отговори
Каспаров преди 11 години
Силна, силна, колко да е силна след като завърши реми с нашия премиер ББ ?
8
0
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Браво, момиче, продължавай все така!!!
7
0
 
12
 
! Отговори
Stenli преди 11 години
Браво Вики.Бъди много,много благословена.Само така.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей-това е първенство на Европейския съюз, а не е Европейско първенство-така,че най-силните в Европа не вземат участие в него. Все-пак е нещо, в сравнение с нивото на Българския футбол.....
5
9
 
3
 
! Отговори
;-) преди 11 години
Kvi sa tia *** sega!!! Iskam da 4eta za nikoletka I valeriiiiiii ......
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво!
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Децата ни са умни, но въпросът е, че ги възпитаваме кофти! Ето едно умно дете с дисциплина - успява от малко!
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След най-слабата олимпиада за България от 1952 г. , децата ще отсрамят родината и ще засрамят възрастните:)