Тръгнах за сребро, пък бих Станка Златева!

"Целта беше да стигна финал, пък там каквото стане", каза Наталия Воробьова
20 авг 2012 16:31, Георги Пешев
40
Тръгнах за сребро, пък бих Станка Златева!
Станка Златева загуби от Наталия Воробьова. Снимка: Ройтерс

Рускинята Наталия Воробьова, която изненада Станка Златева на финала в кат. 72 кг в Лондон, призна, че основната й цел преди олимпиадата е била да вземе сребро.

"Мислехме за среброто от Олимпиадата, целта беше да стигна финал, пък там каквото стане".

"Но виждате, че успях, и съм много щастлива. Дано да вдъхновя повече момичета за борбата", заяви Воробьова пред руските медии.

Тя призна, че се е вълнувала много от срещата с руския президент Владимир Путин.

"С Елена Исинбаева си избрахме специални рокли за събитието. Чест е да стиснеш ръката на първия човек в държавата", допълни Воробьова.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
5552 преди 11 години
Станка постигна много, това все пак е сребърен медал на Олимпиада!Друг е въпросът, че тя не би трябвало да подлага себе си на такава самокритика. Трябва й повече самочувствие. Заслужава да продължи напред.Мога да й кажа единствено БРАВО!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен #36:По-добре ходи да си лекуваш злобата. Като постигнеш поне 1/3 от постиженията на Станка, тогава пиши...
31
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станка тръгна за злато пък взе един гол ***.да се прекръсти на станка сребрева.
30
1
 
2
 
! Отговори
mata xari преди 11 години
bravo na na6eto momi4e sledva6tiq pat tq 6te e pobeditel
29
8
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
не са намерени живи да споделят- в секса с 2ТОВА" оцелява по-силния, ето защо толкова я хвалят Тушанка- като излезе на Олимпиада обаче я слагат по гръб!- за втори път, че и медала не искала- смех!
28
1
 
53
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Явно не следиш изявите на Станка,защото,ако беше запознат(а)нямаше да се чудиш,какво щеше да каже.Станка е един от най-добрите и признати спортисти в света.Има самочувствие да се държи и говори,както иска,защото тя е светило в спорта,за съжаление оценена от чуждите народи.Но въпреки това е изключително скромен човек,който търси вината единствено и само в себе си.Поклон пред такъв човек.
27
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на нашето момиче. Отсрами България на тази олимпиада.
26
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а Тушанка не ще медала
25
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям праз! Пък следващия път Станка ще те бие.
24
9
 
15
 
! Отговори
Ooooф преди 11 години
Аре стига се е обяснявала тая руска назобана хвалипръцка, че засмърде..и бай дъ уей- как може да се пишат толкова *** статии?!
23
7
 
10
 
! Отговори
алоооо, преди 11 години
Днес.бг, сложете поне снимка на руската олимпийка, де!Заслужи си момичето златото, че и снимката!
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
16. "Така е Златка е най-добрата но я победиха с туш, мисля че това най-вече я разстрои.." И на предишно състезание тази рускиня пак е победила Станка Златева, но не съм сигурен дали пак със туш (май - да). И на предишната олимпиада китайката победи Златева с туш. При нея, просто се получи много недобре - две поредни загуби за олимпийски златен медал с туш, при положение, че я считат за най-добрата!... Уникален случай и малшанс е това!
21
7
 
22
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Тръгнах за сребро и за всеки случай за да не падна се назобих та чак светнах и добре че не пишках в епруветката че щеше да се строши лабораторията.
20
0
 
37
 
! Отговори
Забраван преди 11 години
Спортната кариера на Станка Златева до известна степен напомня изявите на наистина големия ни борец в класическия стил Александър Томов. Той стана петкратен световен шампион и двукратен олимпийски вицешампион (в Мюнхен и в Монреал). На две олимпиади излизаше като фаворит, но руснаците намираха състезатели, които да изненадат нашия борец и да го лишат от златния медал. Между олимпиадите Томов нямаше конкуренция. Повечето си срещи печелеше с туш и нерядко те приключваха за по-малко от минута.
19
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе на българските спортисти все малшанс не им достига според повечето от коментарите...демек, ако не бяха всички останали, които са по-добри от тях, щяха да вземат само златни медали. :)
18
0
 
4
 
! Отговори
ФАС преди 11 години
Голяма хапка прави но голяма дума не казвай.
17
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скромността краси човека... рускинята може и да не е симпатична, но поне скромна. ако беше победила нашата какво ли щеше да каже ми е интересно.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вземе да го ограничи този допинг рускинята, че като види Путин и му стисне ръчичката, може да му строши пръстчетата!
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много скромна таз тъпата рускиня. Демек аза съм слаба и нежна ама бих не кого да е еййй Станка бих. Дае тъпата рускиня дае ... много отворена като цялото им тъпо и високомерно племе.
14
2
 
35
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Така е Златка е най-добрата но я победиха с туш, мисля че това най-вече я разсрои. Туша в Борбата е много повече от нокаута в Бокса, тъй като там това може да се случи и от случаен удар. Докато в борбата туша показва, че победителя е с класа над победения. Ето това унижение накара нашата да плаче. Дано си е взела поука и другия път да е по подготвена. Станка свикна да мачка и се отпусна. Навремето Валентин Йорданов става 7 пъти световен шампион по борба и чак след това взе олимпийски медал.