Бербатов носи с 2 гола победа в Англия

"Фулъм" бие "Уест Бромич" с 3:0 като гост
Обновена: 15 сеп 2012 19:46 | 15 сеп 2012 19:32,
154
Бербатов носи с 2 гола победа в Англия
Димитър Бербатов. Снимка: Reuters

Димитър Бербатов изигра страхотен първи мач като титуляр за „Фулъм“ и с два гола осигури победата с 3:0 над „Уест Бромич“ в елитното английско първенство.

Лондончани записаха втори домакински успех през сезона, докато след 7 точки от първите 3 срещи, „дроздовете“ допуснаха попадение.

С успеха „Фулъм“ вече има 6 точки и е в средата на класирането, докато Уест Бромич остава със 7. 

Голямата фигура в състава на лондончани обаче бе Бербатов, който участваше при всяка атака и показа с действията си, че ще бъде лидер на този отбор.

Димитър Бербатов очаквано направи дебют като титуляр за домакините. Негов партньор в предни позиции бе Уго Родайега.

Съставът на гостите бе доста офанзивен с Питър Одемвинге на фланга и Шейн Лонг и Марк-Антоан Фортюне в атака.

Двубоят започна спокойно като домакините владееха повече топката, но трудно стигаха до голови положения. Във 2-ата минута Бербатов не успя да засече добре подаване от фланга на Заша Ритер, а и шпагатът на Йонас Олсон помогна.

Албиън отговори с опасен удар на Джеймс Морисън по диагонала, който Марк Шварцър спаси. Гостите действаха на контраатака, но предпочитаха предимно да мислят за защитата си.

И до 32-ата минута се справяха добре. Тогава обаче Алекс Качаниклич направи хубав пробим по левия фланг, намери Бербатов, който с удар от около 12 м в далечния ъгъл, не остави шансове на Бен Фостър.

Последва шанс пред Йонас Олсон, който след разбъркване пред Шварцър стреля, но Бреде Хангеланд успя да блокира изстрела му. В 38-ата минута нещата за „Уест Бромич“ окончателно изглежда, че приключиха.

В пристъп на безумие Питър Одемвинге изрита без топка Ритер и реферът нямаше избор освен да му покаже червен картон.

Последва неточен удар на Бербатов с глава, а в добавеното време на първата част „Фулъм“ вкара втори гол. Качаниклич проби, а Били Джоунс изпусна топката и го фаулира в наказателното поле.  Бербатов вкара отсъдената дузпа за 2:0.

След почивката гостите опитаха да реагират и на терена се появиха Крис Брънт и Ромелу Лукаку.

Играта на „Уест Бромич“ стана по-офанзивна, но като цяло домакините продължиха да контролират събитията на терена. Бербатов участваше във всяка атака и имаше ситуации да оформи хеттрика си.

При едно положение бе изведен зад защитата, но ударът му с десния крак бе спасен от излезлия напред Бен Фостър, а след това не успя да овладее добре една топка и да се измъкне на чиста позиция.

Уго Родайега накара Фостър да избива силния му удар, а вратарят на „Албиън“ се намеси още няколко пъти решително, за да не допусне нов.

Ромелу Лукаку стреля нелошо при една ситуация за гостите, при която се измъкна от съперник и потърси далечния ъгъл, но Шварцър спаси.

След това няколко минути преди края Били Джоунс можеше да върне интригата, но макар и от малък ъгъл не стреля по най-добрия начин и прати топката в ръцете на Шварцър.

В крайна сметка в 88-ата минута Стив Сидуел оформи крайното 3:0. Халфът вкара на празна врата, след като преди това Уго Родайега стреля в гредата, също опитвайки да добави топката след изстрел на Касами и спасяване на Фостър.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Димитър Бербатовфулъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
komandos преди 11 години
Gledaite Fylam ,Man wnaited da go lapat.A durtiq nqma da vzeme ni6to i tazi godina za6toto e izkyfql .
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Силно се надявам Бербатов да срещне Манчестър и да има вкара поне 2 гола, за доброто старо минало.
127
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До 143:И кой казва, че бил слаб? На какво основание? Не беше ли голмайстор и нямаше ли да стане номер едно в премиършип, ако не го мяха извадили на пейката?Колкото до правилата на играта - не знам накъде биеш, но точно той е доста коректен и на терена, и в отношенията си с отбора и ръководството.Въобще, надявам се всички зли усти да се затворят най-сетне след играта му във Фулъм.
126
1
 
1
 
! Отговори
qwer преди 11 години
"Фулъм" бие "Уест Бромич" с 3:0 като гост " - дали наистина Фулъм бяха гости на собственият си стадион ?
125
9
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 11 години
Крайно време ти и други като теб да сте наясно, че тая версия, дето си я измисляте не се държи. В смисъл, че Бербо умишлено беше резерва. Не умишлено, а защото беше слаб. Второ, явно си разочарован от престоя му в МЮ и САФ. Внимавай обаче да не се разочароваш от Мартин Йол и Фулам. Правилата на играта са еднакви и в Манчестер, и в Лондон.
124
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
До 121:Аз изказах позиция срещу несправедливото оплюване на Бербатов, и срещу незаслуженото му наказание на пейката цели 2 години. А не позиция срещу самия процес на плюене. В този смисъл, да - аз плюя Фъргюсън, и смятам, че има защо. Сега доволен ли си?
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako ste komentirame Berbo, ok, vkara dva gola.samo nekoi da ne mi kazje 4e duspata ne e redovna i 4e e bita kalpavo.servilni sa duspite koito davat na Mahafhuinated i kalpavo gi biat pak tam
122
4
 
3
 
! Отговори
МЮ ФЕН преди 11 години
За последно,момчета. Как се прави отбор:1.Давид де Хея 22г. 2.Фил Джоунс 20. 3.Рафаел 22. 4.Ал. Бютнер 23. 5.Т.Клевърли 23 6.Ник Пауел 18. 7. Ш. Шагава 23 8.Д.Уелбек 22 9.Кр.Смолинг 23. Така стават тия работи, хора. А фланелки продават всички, но не там е ключът на бараката. Аз си казах на кой отбор съм фен. Вие пред себе си отговорете на кой сте вие, да сравним, ако не--защо е така.
121
2
 
9
 
! Отговори
до фена 114 преди 11 години
Пак ти повтарям,че съра лансира играчи от острова и такива,които гарантират продажби на фанелки.Ако не попадаш в някоя от тези групи,трябва всеки мач да играеш като извънземен,за да си титуляр.Този японеца за какво го взе?Защото има гарантирани 1млн фанелки на азиатския пазар.По същата причина преди това взе корееца.За Руни мога да кажа,че е един маркетингов продукт подобно на Бекъм.Руни има лични рекламни договори за над 20млн,от които в клуба влизат 6-8млн.Няма как да не е твърд титуляр
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Фулъм" бие "Уест Бромич" с 3:0 като гост.... А после в цялата статия пише,че Фулъм е домакин ( което е вярното ).
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО БЕРБО,НАЙ ПОСЛЕ ИСТИНСКИ ФУТБОЛ,АМАН ОТ ОНЕЗИ ПЪПЧАСАЛИ НЕДОЕБКИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ
118
0
 
12
 
! Отговори
сопол преди 11 години
бербата е пътник на полу сезона, ако има 10 гола е гарантирано. за 5 милиона да не купиш такъв играч трябва да си скъсаш мениджърската тапия. човека има над 100 гола в англия само, статистиката не лъже и то един сезон не е играл
117
2
 
8
 
! Отговори
сопол преди 11 години
не бе тевез не се изгаври с манчо като спечелиха титлата съсъ сити, *** анонимник. на дъртия *** му е ясна схемата, цеди играчите с обещания които не спазва. обеща на тевез че ще го купи, но не. обеща не бербатов че ще играе но така и не го пусна. защото истината е само една, след финала с барса бербатов го пита трябвам ли ти или не, че да си търся отбор. алкохолика му вика да бе ти си основен играч и накрая среден. то енещо като да казваш на жена си че я обичаш, а да бодеш комшийката
116
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до фена 114.До 129. Ти си спомни как Берба стана голмайстор-хеттрик на Пуул и петорка на Бляки. Заедно с Тевес, но Тевес вкарваше с тичане, техника и борба. Но аржентинците не плюят като вас по Фърги, че пренебрегнал играча. Намери си мястото човекът. Вие си мислехте, че Митко ще играе до 40г., ще му направят бенефис и паметник. Но във футбола има логика-никой не забрави за миг как Бербатов премина в МЮ, няма да забрави и италианските му номера тип Андрешко. А за Руни недей да пишеш глупости.
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 121. Така е, Фърги 25г. закопава МЮ, затова, щото "кука" отборът има две ремаркета купи и трофеи, става шампион, когато си иска и бута другите, да не се откажат. За справка се заинтересувай що Моуриньо напусна Челси и какво казва Венгер когато Арсенал стана шампион без загуба. Не говори глупости, а погледни реално нещата. И си отговори защо всеки кръг на Лигата ругаете Манчо, сякаш сами играят. То си е ваша работа, ако малко разбирате от футбол, ще погледнете статистиката.Тя говори много.
114
1
 
18
 
! Отговори
до фена 114 преди 11 години
През сезон 2010-2011 когато Митко стана голмайстор,Руни не беше вкарвал гол 10 месеца и беше твърд титуляр.Освен това се забърка в скандали,наплю съотборници и ръководство и вместо да го изгонят,му предложиха нов договор с 250хил седмично.Митко го обявиха за играч на месеца в лигата,2 мача не вкара гол и съра го закова на пейката.Така ,че не ми говори,че Юнайтед не са му направили нищо лошо.В Юнайтед цари дискриминация,съра лансира само футболисти от острова и такива с маркетингов потенциал
113
1
 
34
 
! Отговори
Боби Турбото преди 11 години
Страхотен Бербатов! Ама много тъпо беше с рекламата на Глобул... Пол Скоулс бил близо до България заради Глобул хахаха........... Фак ю МАН ЮТД, аз вече гледам Фулъм!
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
uspex, ama sam si e winowen 4e rasadi manu i pianskta pianniza , se otkaza ot balgaria, i sasipa 3 godino ot futbolnata si kariera
111
0
 
31
 
! Отговори
xph преди 11 години
искрено му желая още успехи! Браво Мите, смело напред :)
110
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Наблюдаващ. Сърдиш се, че ругаят Бербатов, а самият ти ругаеш Сър Фърги. Показваш избираем критерий, приятел, а не реален.