Кайзера: Само метеорит може да лиши Байерн от титлата

"Рядко съм виждал толкова гладен за победа състав на баварците", заяви почетният президент на клуба
25 фев 2013 15:27, Георги Пешев
1
Кайзера: Само метеорит може да лиши Байерн от титлата
Кайзера няма съмнение в титлата на Байерн. Снимка: Ройтерс

Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер е убеден, че тимът ще стане шампион, след като през уикенда увеличи аванса си на върха на цели 17 точки пред първенеца и носител на купата Борусия Дортмунд.

"В края на януари бях обещал, че ако Байерн спечели следващите си три мача в първенството, ще имам готов отговор кой ще спечели титлата", започна Кайзера.

"Сега дойде времето да го кажа: само един метеорит падне на Зебенер Щрасе, може да лиши Байерн от сребърната салатиера. И тъй като това е малко вероятно да се случи, считам 23-тата титла на Байерн за сигурна."

"При преднина от 17 точки и оставащи 11 кръга до края на сезона, никой не може да спре отбора. Победата с 6:1 над Вердер Бремен ме впечатли по две причини."

"Юп Хайнкес направи доста ротации в състава си и всички футболисти, които получиха шанс, се възползваха от него по най-добрия начин. Например Шакири. В началото се видя, че му липсва игрова практика. Но от минута на минута той ставаше по-добър и в края игра така, все едно никога не е стоял на пейката."

"Този отбор не спира да притиска съперника. Дори при 2:0 на почивката срещу Вердер, когато всичко изглеждаше решено, Рибери, Робен и Гомес продължиха да търсят голове. Рядко съм виждал толкова гладен за победи състав на Байерн."

"Затова съм сигурен: в сряда Байерн няма да изглежда по начина, по който игра срещу Дортмунд при загубата с 2:5 във финала за купата. Смятам, че мачът в сряда ще оправдае очакванията. Жалко, че Байерн и Дортмунд се срещат още на 1/4-финалите. Това е истински финал", завърши Кайзера.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации