Манчестър Юнайтед е Шампион на Англия

Робин ван Перси донесе титлата с хеттрик срещу Астън Вила
22 апр 2013 23:37,
59
Манчестър Юнайтед е Шампион на Англия
Ван Перси ликува след като за пореден път е вкарал срещу Астън Вила. Снимка: Гети

С хеттрик на Робин ван Перси Манчестър Юнайтед победи с класическото 3:0 Астън Вила в мач от 34-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Така "Червените дяволи" си гарантираха предсрочно титлата, четири кръга преди края на първенството. Вторият Манчестър Сити има мач по-малко, но изостава на 16 точки и вече дори и на теория не може да защити титлата си от миналия сезон.

Успехът на Юнайтед бе двойно по-сладък, тъй като спечелвайки титлата те детронираха именно "шумните съседи" от Манчестър Сити.

Същевременно те подобриха собствения си рекорд за най-много титли в Англия, като това е тяхната 20-та шампионска титла. По ирония на съдбата, с основна заслуга за нея бе Робин ван Перси, който носи фланелка точно с номер 20.

С трите си гола пък холандецът почти със сигурност си гарантира и голмайсторския приз на първенството, защото събра 24 гола и изпревари с един Луис Суарес. Уругваецът почти със сигурност ще бъде наказан до края на първенството и няма да може да увеличи сметката си, а третият Гарет Бейл е далеч назад с 18 гола.

 

Подробности за мача прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Юнайтед никога не са играли красиво при Фъргюсън, което е нормално за английския футбол, но пък са много постоянни през годините, имат голям опит и вяра в собствените си възможности. Затова печелят постоянно в Англия.
24
3
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 10 години
Ами Шампионската лига няма общо с английското първенство и съдиите, които свирят там. Това се опитах да ти обясня по надолу. :) Освен това се опитах да ти обясня и че МанЮ нямат общо с класния футбол, който се предлага в Европа и не на последно място направих една съпоставка как като няма съдийско подпиране нещата малко се различават :) Ти кое точно не разбра, че пак да ти го обясня. :)
23
1
 
1
 
! Отговори
Сливналия преди 10 години
Да си фен на Лузърпул,а? :):):):)
22
3
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Не разбирам защо палячовци като тебе винаги опират до ШЛ, какво общо има тя с английското първенство? Това, че Юнайтед в момента не може да спечели ШЛ, какво отношение има към първенството, ще ми обясниш ли жалко хейтърче? Ако се пукаш от злоба, тогава е по- добре да замълчиш, вместо да се обаждаш неподготвен.
21
2
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 10 години
А ти гледа ли Шампионската лига? :) Че и не само тазгодишното издание. А срещу Барса горе-долу мачовете им са като гранд срещу селски отбор. :)
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Викате нищо, че всички голове бяха от засади? То дали сега дали после пак щяха да станат шампиони, обаче това характеризира цялото представяне на МанЮ от доста години насам. Съдийско подпиране отвсякъде в местното първенство и резултатите са налице. МанЮ например са единствения отбор срещу който не е свирена дузпа тоя сезон. Случайни работи няма.Като излязат в Европа, обаче се вижда истинската им "класа".Там не могат да се мерят не само на лидерите ами даже и на отбори като ПСЖ и Базел примерно
19
1
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Ти гледа ли сезона?
18
1
 
2
 
! Отговори
do 20 преди 10 години
ти гледа ли мача снощи?
17
3
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 10 години
16 точки пред Сити, 84 общо до момента, 20-та титла на Англия, за какви засади се хващаш бе момче?
16
5
 
4
 
! Отговори
д преди 10 години
май почти всички голове бяха от засади?!
15
4
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
Такива като теб *** маймуни, могат само да се наредят пред Съра и да му ядат големия, дебел, мазен и увиснал к*р!
14
4
 
10
 
! Отговори
GLORYMUFC1878 преди 10 години
До АнонименЕстествено,че не е новина тей като се знаеше отдавна,ХЕГЕМОНА отнова е на върха където винаги ще му е мястото,бавни ретарди ясно е като бял ден,че ПлатиМи урежда за финал Ел циркус,за тва беше това толкова явно и очевадно бутане на балерините и якото рязане срещу Юнайтед и Галатасарай,нито жребия беше изненадващ а повече от ясен,ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ ДЯВОЛИ,ЧЕСТИТА ПЪРВА ТИТЛА ПЕРСИ,което с Арсенал нямаше как да стане
13
11
 
7
 
! Отговори
Нджонго Бонго преди 10 години
те чорбарите не са били така подпирани,като Ман;естър със сигурност.Последните два мача за още по сигурно,всички голове от засада.Е как пък една засада не вдигнаха поне.
12
3
 
5
 
! Отговори
бозко преди 10 години
Toзи на снимката Бон Джоуви ли е?
11
2
 
17
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ДОБРЕ ЧЕ БЕРБАТОВ ГИ НАУЧИ ДА ИГРАЯТ МАКЕДОНСКИ ФУТБОЛ...
10
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 8Хаха, радвай се на подарената титла, поредната подарена и си вярвай, че отборчето ти струва нещо ... мишки, къде сте в Европа, че не виждам ?
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъпо. Това не е новина.
8
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** хейтъри! Тези 20 титли да не са като на чорбарите през тоталитарно време?! Ходете си хейтвайте по селските вечеринки!
7
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
боли ме мен шмайзера за Манчестър
6
17
 
13
 
! Отговори
samo BARCA преди 10 години
6to vi nqma v 6ampionska liga togava- a da stigate samo do 4-vart finalisme6ni ste-

Спонсорирани публикации