Кайзера: Замер отнема товара от плещите на Пеп

"Чрез критиката си към играчите Матиас иска да помогне на Гуардиола", смята Франц Бекенбауер
16 сеп 2013 10:48, Друми Георгиев
1
Кайзера: Замер отнема товара от плещите на Пеп
Кайзера е наясно какво цели Замер. Снимка: Ройтерс

Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер счита, че лютата критика на Матиас Замер към футболистите след вчерашната победа с 2:0 над Хановер е с цел да се свали част от напрежението върху треньора Пеп Гуардиола.

"В ролята си на спортен директор Матиас има право да повиши тон, когато вижда грешки в играта на отбора", сподели Бекенбауер пред вестник "Билд".

"Тъй като той стои близо до отбора и присъства на всяка една тренировка, навярно Замер вижда някои знаци по-рано от другите хора. Според мен Матиас иска да разреши проблемите в самото им начало и според мен това е в реда на нещата."

"Дали той не е твърде черноглед? Той е перфекционист и е доста критичен. И според мен именно поради тази причина Байерн го взе на работа."

"Дали е говорил с Гуардиола преди коментара си? Нямам представа, но според мен едва ли Замер каза всичко това без да се е консултирал с наставника."

"Но с тази атака Матиас Замер всъщност свали част от тежестта върху плещите на Пеп Гуардиола и аз намирам това за правилно."

"Играчите може и да се отпуснат малко след сезон, завършил с требъл, но ако го направят, това ще бъде със сигурност несъзнателно."

"След една такава мечтана кампания съществува опасността за отпускане, отборът да си помисли, че нещата няма как да се объркат. Но Матиас Замер ще внимава това да не се случи", завърши Кайзера.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Франц Бекенбауер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
тт преди 10 години
Този така наречен Каизер не си го спомням много,много та да се има за велик.

Спонсорирани публикации