В последните години най-често волейболистите ни радват!

Това се казва школа, каза премиерът на среща с националния отбор
Обновена: 2 окт 2013 19:14 | 2 окт 2013 18:52,
9
В последните години най-често волейболистите ни радват!
Снимка: БТА

Поздравявам момчетата и техните треньори за успехите. В последните няколко десетилетия най-често ни е радвал волейболният отбор. Малка страна като България  в продължение на толкова години да се задържи с представителните си отбори сред първите в света – това вече е гаранция за школа.

С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към волейболистите ни от мъжкия национален отбор, младежкия отбор и към ръководството на федерацията.

Той се срещна с тях в софийската зала "Христо Ботев". „Спомням си първенствата през 80-те години в тази зала. Оттогава досега волейболният ни отбор винаги е между първите. За това безспорно е необходимо много усилие и работа”, отбеляза премиерът. 

Премиерът получи като подарък спортен екип с неговото име и с номер 1. Вицепрезидентът на федерацията по волейбол Любомир Ганев подари на министър-председателя тениска с надпис „България”, а треньорът на отбора беше подготвил специално за премиера волейболна топка с автографите на нашите волейболисти.

На въпрос от медиите дали има любим волейболист, премиерът Орешарски каза с усмивка: „Когато Любо Ганев е тук, какво да ви отговоря”.

„Важно е да гледаме и да се наслаждаваме на победите на нашите момчета. Това, което правят, в някои случаи е равносилно на подвиг – изправят се срещу огромни държави с огромни финанси”, добави министър-председателят. 

Попитан дали трябва да се увеличи финансирането за българския волейбол, премиерът подчерта, че не може да се прави селективен подход спрямо една или друга федерация.

„Очевидно отборите, които имат успехи, трябва да бъдат стимулирани”, категоричен беше той.

На въпрос за необходимостта от изграждане на нова мултифункционална спортна зала, Орешарски отбеляза, че се обсъжда вариант да се подпомогне русенката община за довършването на зала, която е в процес на публично-частно партньорство.  Премиерът добави, че от другата година предстои да започне реконструкцията и на залата във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 10 години
До Georgiправ си, Георги, но не бива да отричаме, че във волейбола има 10 конкуренти, а във футбола са 100.
7
0
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
До HitlerIzvinqvai ama nashte sa imali mnogo uspehi i vinagi sa 3-4 na purvenstvata koeto si e postijenie za tolkova malka i bedna durjava kato nashta. Kvo da kajem za futbolistchetata deto se gi gledame i ot 20 godini sa posledni i samo prikazvame za 94 deto stanali 4-ti i jiveem v minaloto.
6
6
 
3
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Имат успехи, колкото и правителството. А да направят нещо и се провалят
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** смеха, честно :)
4
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 10 години
тая фланелка на Орешарски е като гладена върху буре :)
3
1
 
12
 
! Отговори
RIP BG преди 10 години
...А политиците са тези, които най-често (и без прекъсване) ни измукват животеца! Въпреки това, когато някой българин или група от такива постигнат успех, те са първи кипри да си снимат с тях и да си направят пиар на техен гръб! Seems legit...
2
15
 
27
 
! Отговори
аз преди 10 години
Орешарски да ни зарадва като подаде ОСТАВКА
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aми гн. премиер хайде зарадвайте ни и Вие! Заедно с парламента и МС вземете зарадвайте този изстрадал народ с нормални решения и политика която да защитава хората в тази държава, защото държавата това са хората в нея на които им се вика население.